REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Exclusiv: O poştăriţă din Agigea a falsificat semnătura unei vecine pentru a-i fura alocaţia monoparentală

Exclusiv: O poştăriţă din Agigea a falsificat semnătura unei vecine pentru a-i fura alocaţia monoparentală

Replica API 4 octombrie 2012 | 00:00 163

Până unde duce lăcomia

Până unde duce lăcomia

Replica de Constanţa vă prezintă în exclusivitate un caz încredibil înregistrat la nivelul Oficiului Poştal Agigea. O poştăriţă este acuzată că a băgat mâna în banii destinaţi alocaţiei unei familii monoparentale. Ea şi-a recunoscut, cu seninătate fapta, în faţa victimei, o vecină, rugând-o să n-o dea pe mâna Poliţiei pentru că îşi pierde locul de muncă. Deşi atribuţiile principale ale unui poştaş sunt strict acelea de a duce corespondenţa (fie că este vorba de scrisori sau pensii, alocaţii), din păcate unii dintre curieri uită pentru ce au fost angajaţi, fără să se gândească, poate, că săvârşesc o faptă penală. Acesta este şi cazul unei poştăriţe din Agigea care, timp de şase luni de zile, şi-a însuşit ilegal banii destinaţi unei alocaţii monoparentale, în timp ce familia beneficiară se zbate să îşi ducă traiul în limitele decenţei.

În România, familiile monoparentale beneficiază de ajutorul statului în vederea creşterii copiilor, asta dacă aceştia din urmă sunt încă în şcoală. Ajutorul nu este foarte mare, însă pentru un părinte cu un salariu minim pe economie, orice ban în plus contează. La fel şi pentru o femeie din Agigea, care a dorit momentan să rămână sub anonimat. Este o mamă singură, al cărui copil este liceean, şi ambii supravieţuiesc cu doar 700 de lei pe lună. Din luna aprilie a acestui an, familia monoparentală ar fi trebuit să mai beneficieze de suma de 45 de lei, ajutorul oferit de stat. Numai că banii au ajuns în buzunarul poştăriţei din localitate, Simona Ciocan, angajată a Oficiului Poştal 2. Fapta angajatei a fost descoperită chiar de către victimă, în ziua de 3 octombrie. "Am depus cererea pentru a beneficia de alocaţie în luna martie. După câteva luni, văzând că banii nu mi-au intrat pe card, am întrebat poştăriţa ce se întâmplă. Aceasta îmi spunea că, în mod normal, se mai întârzie şi trebuie să mai aştept. Am mers la Direcţia de Muncă, iar reprezentanţii acestei instituţii mi-au spus că banii au fost viraţi şi, implicit, încasaţi, încă din luna aprilie a acestui an. Când am întrebat-o din nou pe poştăriţă, mi-a recunoscut că ea a încasat banii pentru că avea nevoie de ei. Mi-a spus să nu aduc această faptă la cunoştinţa şefilor, că-şi pierde locul de muncă", s-a plâns păgubita, care este de părere că poştăriţa s-a folosit de semnătura ei, pe care a falsificat-o, pentru a intra în posesia banilor. Văzând că a fost prinsă cu "mânţa-n sac" poştăriţa, tot ea, binevoitoare, i-a spus femeii, în cursul zilei de ieri, să vină la Oficiul Poştal, mai pe seară, pentru a-şi ridica banii. De specificat faptul că hoaţa nu a furat banii pentru că ar i-ar fi murit copiii de foame acasă (chiar şi aşa nu ar fi avut justificare), deoarece are o situaţie financiară foarte bună, după cum spune victima ei, care îi mai este şi vecină... "Are o situaţie foarte bună, faţă de a mea. Eu mi-au trimis copilul pe jos la liceu pentru că nu aveam bani să-i dau şi împrumutam bani de la alţii, iar ea se folosea de banii mei să-şi construiască vilă", s-a plâns femeia. Ea este hotărâtă să n-o lase pe poştăriţă nepedepsită şi va face plângere la poliţie. Vom reveni cu detalii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218