REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

EXCLUSIV Organizația județeană a PRU, prezentă la primul Consiliu Național al partidului

EXCLUSIV Organizația județeană a PRU, prezentă la primul Consiliu Național al partidului

Replica API 7 septembrie 2015 | 11:12 431

Rezoluție privind relația cu UE

Flamura naționalistă are o nouă organizare: Partidul România Unită. Înființat oficial în urmă cu doar câteva luni, partidul a acționat ca un magnet fie pentru naționaliștii care nu s-au mai regăsit în defunctul PRM, fie pentru cei care nu au dorit să contribuie la noile fuziuni și mișcări politice, din care amintim PP-DD, UNPR, ALDE ș.a.

Între 5-6 septembrie a.c., a avut loc primul Consiliu Național al PRU. Liderii din cele 38 de filiale ale partidului s-au reunit la Poiana Brașov, pentru majoritatea dintre ei fiind prima întâlnire cu colegii din țară, eveniment la care cotidianul Replica de Constanța a fost prezent.

Totodată, a fost adoptată o rezoluție „decisivă pentru apărarea intereselor și suveranității României în fața impunerilor de tot felul din afara țării”, a spus președintele PRU, Bogdan Diaconu.

„Anunțăm public decizia oficială a Partidului România Unită, susținută de toți membrii Consiliului Național reprezentativ al formațiunii, de a face demersurile politice ca România să renegocieze Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană și să se opună la nivel de stat tuturor impunerilor Uniunii Europene și Comisiei Europene care vin în contradicție cu suveranitatea și identitatea statului național român, ca și cu interesele economice legitime ale României”, se arată în rezoluția PRU, care mai precizează că respinge cu fermitate:

1. Acceptarea de cote de imigranți non-UE

2. Căsătoria între persoane de același sex sau orice formă de oficializare a relațiilor între persoanele de același sex și a adopțiilor de copii de către cuplurile homosexuale

3. Acceptarea unei alte limbi oficiale în România în afară de limba oficială prevăzută în Constituție, limba română, și a unor drepturi exagerate pentru minorități, în defavoarea majorității etc.

„Este primul Consiliu Național al PRU, este prima ocazie când filialele vin sub aceeași cupolă, se întâlnesc, se cunosc, își expun fiecare problemele și găsim soluții pentru a organiza cât mai repede partidul până la nivel de filială comunală, pentru a aborda anul viitor electoral de pe o poziție care să ne dea speranțe. Cred că vom obține la alegerile locale și parlamentare un scor suficient de mare, încât să ne permită ca în 2016 să determinăm viitorul României, în conformitate cu valorile pe care le promovăm și în baza votului românilor și a încrederii lor”, a spus președintele PRU, Bogdan Diaconu, pentru Replica.

Bădrăgan: „Trebuie să asigurăm dezvoltarea afacerilor mici de familie”

Organizația județeană Constanța a fost reprezentată de președintele Dumitru Bădrăgan și de liderul proaspătei formațiuni de la Ovidiu, Șerban Ion, cunoscut contestatar al actualului primar, George Scupra.

Potrivit lui Bădrăgan, partidul exclude orice colaborare cu alt partid politic, la alegerile locale și parlamentare din 2016. PRU intenționează să se arunce cu capul în față și să se răfuiască cu toate partidele, fără nici o mostră de compromis.

„Este prima întâlnire a celor din Biroul Permanent Național, cu toți președinții organizațiilor județene, cu reprezentanții structurilor județene, astfel încât să realizăm acea fuziune care e necesară în orice fel de structură, într-un an preelectoral. Ca strategie, am avut o zi de ateliere de lucru, pe partea de finanțe, organizare și pe partea de campanie electorală pentru alegerile din 2016. E un moment important în viața unui partid, momentul în care oamenii se cunosc, interacționează și indivizi care nu s-au văzut niciodată anterior își dau seama că militează pentru aceleași idealuri politice și pot găsi împreună un drum pentru a salva ceea ce se întâmplă în viața politică astăzi. Mă refer la salvarea României, a cetățenilor, crearea unui proiect de țară, pentru că aici vrem să ajungem. 2016 va fi un an în care votul va fi dat și unui proiect, nu doar unor oameni politici. În a doua zi, am avut lucrările efective al Consiliului Național, rezoluția partidului privind relația cu UE în ceea ce privește România, planul de acțiune, lansarea în dezbatere publică a proiectului de țară până la Congresul din luna noiembrie. (...) Concluzia primei zile a Consiliului Național al partidului a fost una simplă: PRU va prezenta candidați proprii și va candida pe liste proprii la nivel de consilii județene, locale și de primari. Este necesar nu doar să măsurăm partidele, este necesar dacă un proiect național democrat, pentru România, poate accesa valențele acestui popor, dacă poate recapacita ceea ce s-a încercat să fie stopat în ultimii 25 de ani. (...)Cred că acest proiect ar putea să scoată un scor cu două cifre, astfel încât în România să avem național-democrație autentică, naționalismul implicat din nou în structurile parlamentare și în activitatea de administrație publică locală. Toți vor să vadă ce se întâmplă cu capitalul autohton, pentru că acel patriotism local, economic, înseamnă să redezvolți sistemul sanitar, să redezvolți sistemul educațional, să nu mai cântărești în fiecare an din punct de vedere statistic câți medici pleacă din România, câți tineri, să-și caute locuri de muncă pe alte meleaguri, la „creșterea” demografică cu minus, la frații de peste Prut care cer Unirea... Trebuie să readucem românii din afară în România și să asigurăm dezvoltarea afacerilor mici de familie și să nu mai căutăm forță de muncă din prisma celor care pătrund în Europa în ultimele zile. Să ne uităm la români, să nu mai plece în primul rând”, a spus Bădrăgan, pentru Replica.

Vlad Țepeș se mută la Ovidiu!

Președintele PRU Ovidiu, Șerban Ion, susține că se va implica trup și suflet în proiectele partidului de pe plan local și intenționează să îl detroneze pe Scupra, la alegerile locale din 2016.

„Le spun ovidenilor mei că „oastea lui Vlad Țepeș” se adună și sper să îi „tragem în țeapă” pe cei din administrația locală, PNL, PDL, PSD. De altfel, trebuie să le aduc la cunoștință ovidenilor că așa cum știu ei că i-am obișnuit că sunt, voi stârpi toate hoțiile, jafurile și spolierea de fonduri din administrația locală. Este nevoie de Vlad Țepeș pentru că nu este bine (în Ovidiu – n.r.) și trebuie să îi „tragem în țeapă” pe toți cei care timp de 12 ani s-au cocoțat în vârful listelor și nu mai vor să se dea jos de acolo! N-au făcut nimic. Unii sunt de 12 ani, alții sunt de 16 ani, nu-i mai schimbă nimeni! De aceea este nevoie de Vlad Țepeș. (...) Dacă voi avea sprijinul cetățenilor, cu siguranță voi candida! Sunt multe planuri (pentru Ovidiu – n.r.), în special este nevoie de un primar corect și totul să fie în slujba cetățenilor. Nu ca până acum. Mulți consilieri și-au luat terenuri, ANL-uri, mulți funcționari publici de asemenea. Vreau ca aceste lucruri să înceteze și tot ce este cinstit să se ducă și la cetățenii obișnuiți, care nu fac parte dintr-un partid politic și votează în neștire, de 12 ani, candidatul în care au avut încredere și care i-au dezamăgit total”, a spus Șerban Ion, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218