REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Exclusiv! Procurorii au făcut percheziții la militarii români de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu. Video

Exclusiv! Procurorii au făcut percheziții la militarii români de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu. Video

Mirela PASCAL 16 noiembrie 2022 | 00:00 8972

Marți, 15 noiembrie, au avut loc percheziții domiciliare, efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, într-un dosar ce vizează furtul de combustibil. Vorbim despre 7 tone de combustibil de avioane furat din Baza NATO.  Surse bine informate ne-au declarat că 60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți.

Mai multe percheziții au avut loc miercuri, 15 noiembrie, la domiciliile mai multor militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu, într-un dosar ce vizează furt de combustibil de la avioanele bazei militare.

militarii, la audieri la Poliția Transporturi

Potrivit unor surse bine informate, ar fi vorba despre 7 tone de combustibil. Perchezițiile s-au desfășurat în localități precum Satu Nou, Siminoc, Medgidia.

60 de persoane au fost la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți.

Menționăm că, până la închiderea ediției, nu am primit un punct de vedere de la MApN.

Și anul trecut au fost percheziții, tot pentru furt de combustibil

Nu este prima oară când la Baza NATO sunt suspiciuni de furt de combustibil. Anul trecut, pe 24 noiembrie, procurori ai DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, au făcut şase percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa. Procurorii au descoperit că, începând cu 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii, timp de patru ani, a infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate în judeţul Constanţa.


Totodată, în septembrie a.c., procurorii DNA au efectuat cercetări la baza militară americană, vizați fiind angajați civili și patroni ai unor firme care au făcut diverse achiziții. În această anchetă amplă au intervenit și procurorii americani. De altfel, militarii americani au fost audiați de anchetatorii din Statele Unite. Infracțiunile ar viza fapte de corupție și abuz în serviciu.

Video, mai jos, cu militarii, așteptând să intre la audieri:

Precizăm că descinderile de marți, 15 noiembrie, nu au legătură cu spețele de mai sus, fiiind vorba despre un dosar nou, după cum ne-au declarat sursele noastre. În această anchetă, nu sunt implicați militari americani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mergeti și pe la Boldea. Asta fura orișice.
1
0
Daci proști, hoți, inculți!
2
1
de ce avem atatea servicii speciale platite?nu au putut sa le dea de urma?ar trebui cercetati de la varf, ca nu au facuto de capul lor, aici e vorba de atentat la siguranta nationala si europeana
3
1
pesede este ORGANIZATIE KGB-ista SOVIETICA !!! Furtul de la baza NATO a fost orchestrat de catre pesede, 1.000 % !!! Serviciile secrete stiu foarte ine acest lucru, dar nu se va spune adevarul pentru a nu strica stabilitatea sociala !!!
0
4
Daca dupa prima operatiune determinata de interventia serviciilor americane, structura de comanda a MStM nu a venit cu proceduri stricte de achizitii in bazele militare gen MK, Cincu, CT, Deveselu, cineva trebuie sa raspunda de acolo dincolo de conducerea care trebuie scoasa in rezerva! Nu am vazut nimic legat de procuratura militara dat fiind ca acolo este o unitate militara romaneasca !
7
2
Asa se face. Se deschide ca sa se inchida.
1
0
Punct
2
7
Bye bye Schengen!
3
4
Rămân în aer ca și celelalte anchete , stați liniștiți
15
2
Ți-ai draq
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614