REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Exclusiv! SCANDAL la Spitalul Penitenciar Poarta Albă: un deţinut a fost înjunghiat în gât!

Exclusiv! SCANDAL la Spitalul Penitenciar Poarta Albă: un deţinut a fost înjunghiat în gât!

Replica API 21 octombrie 2015 | 00:01 211

foto: barikada.info

Scandal la Spitalul Penitenciar Poarta Albă! Un deţinut, condamnat la 6 ani pentru furt calificat, a fost înjunghiat în zona gâtului de către un coleg, cu care se afla în camera de deţinere. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internat pe Secţia de Terapie Intensivă.

Totul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, 20 spre 21 octombrie anul curent, când un deţinut, condamnat la 19 ani pentru omor deosebit de grav, se afla într-o cameră a Spitalului Penitenciar Poarta Albă. Alături de el se afla o altă persoană privată de libertate, condamnată la 6 ani pentru furt calificat. Menţionăm că ambii bărbaţi sunt cunoscuţi cu afecţiuni psihice, acesta fiind şi motivul pentru care se aflau la unitatea spitalicească. La un moment dat, a izbucnit un scandal spontan, fiind vorba despre o neînţelegere. Cei doi s-au împins şi au distrus mai multe obiecte, spărgând şi oglinda de la baie. Ulterior, cel condamnat la 19 ani a luat un ciob, pe care i l-a înfipt colegului său în gât. “În jurul orei 1.35, în timp ce se afla în camera de deţinere, o persoană privată de libertate, care era internată pe fondul unor probleme psihice, din pricina unor neînţelegeri cu un alt deţinut din cameră, a spart oglinda din baie şi cu un ciob l-a înjunghiat pe deţinutul respectiv, în zona gâtului. Agresorul este condamnat la 19 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor deosebit de grav, în regim de maximă siguranţă. Victima este condamnată la 6 ani pentru furt calificat. A fost informată conducerea unităţii, judecătorul de supraveghere, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia şi s-a demarat cercetarea prealabilă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat, pentru “Replica”, Florin Iliescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Poarta Albă.

Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internată pe Secţia de Terapie Intensivă. "Pacientul este conştient, colaborant. A fost operat şi mâine (joi, 22 octombrie - n.r.), mai mult ca sigur va fi transferat pe o altă secţie a spitalului. Acesta a ajuns cu anemie acută prin hemoragie, fiind vorba de o plagă înţepată", au spus cadrele medicale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102