rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EXCLUSIV! ŞERBAN NICOLAE: Orban ar fi avut mai mult de câștigat dacă-și cerea public iertare. VIDEO

Șerban Nicolae, aflat la cel de-al treilea mandat de senator PSD, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a atins mai multe teme de discuție. Acesta a vorbit despre propunerile de modificare a legislației penale, despre nerespectarea promisiunilor făcute de PSD în fața alegătorilor, dar și despre neregulile guvernării PNL, din prezent. De asemenea, s-a discutat și despre o posibilă alianță între PSD, PRO România și ALDE, în vederea alegerilor locale și parlamentare.

În prima parte a interviului, senatorul Șerban Nicolae a vorbit despre propunerile sale legate de schimbarea legislației penale, precizând că propunerile nu au vizat protejarea unor politicieni cu probleme penale, ci îndreptarea unor nereguli și revenirea la Codul Penal anterior, cel creat de Vintilă Dongoroz.

“Nu doream nimic în favoarea infractorilor”

Mai exact, una dintre propuneri viza sancționarea procurorilor și avocaților care divulgă date din anchetele penale din dosare care nu au caracter public, întrucât în prezent sunt sancționați doar martorul, expertul și interpretul dacă divulgă date dintr-o anchetă nepublică. O altă propunere viza aplicarea directivei referitoare la încătușarea și arestarea unei persoane ca o formă de sancțiune anticipată. Directiva vorbea despre faptul că este de neacceptat ca încătușarea sau arestarea preventivă să fie folosite pentru a transmite deja că persoana respectivă este găsită vinovată.

“DNA s-a opus propunerii mele, dar când a venit directiva europeană au respectat-o. De atunci nu am mai văzut acel festival cu cătușe în prime-time la televizor. Ceea ce propuneam eu, acum 6 ani, la sugestia unor judecători, nu avea legătură cu Dragnea sau o altă persoană cercetată. Modelul cel mai bun este revenirea la Codul Penal anterior, creația celui mai mare specialist în materie de drept penal, Vintilă Dongoroz. Autorul codului penal 1938 și 1968. O personalitate de asemenea calibru poate fi combătută de tot felul de politruci PNL-iști, fără cunoștințe de drept, dar care știu foarte bine să manipuleze și să intre în sfera de propagandă ieftină. Nu doream nimic în favoarea infractorilor, ci revenirea la un model consacrat pe parcursul a câțiva zeci de ani în dreptul penal românesc.”, a precizat Șerban Nicolae.

”Orban nu a fost amendat. Și-a comandat niște amenzi la domiciliu”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a fost surprins în ultima perioadă, în mai multe poze, în timp ce fuma în spații închise. Premierul a fumat în biroul său, într-o sală de ședințe a Guvernului României și la sediul PNL. Parlamentarul PSD crede că Ludovic Orban nu este singurul fumător de rang înalt și că este un obicei uzual printre mai mulți politicieni, făcând astfel o paralelă între acest caz și angajările pe pile în administrația publică.

“Nu trebuie să fim naivi și să credem că au fost niște cazuri separate sau excepționale, dar în același timp, nu vreau să fim nici ipocriți. Sunt convins că nu este doar Orban în culpă și că nu este un criteriu politic. La fel de convins sunt că nu doar Dragnea putea fi tras la răspundere pentru cazuri de angajați în instituții publice care desfășoară activități la partid sau care nu desfășoară activități, dar sunt plătiți din bani publici. Fiind foarte drastici cu acest fenomen, fără a avea o proporție, foarte mulți dintre politicienii de vârf ai României ar fi avut aceeași problemă cu un dosar penal.”, a mai afirmat senatorul Șerban Nicolae.

Potrivit Guvernul României, Ludovic Orban a plătit două amenzi, în valoare de 3.000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Amenda a fost primită doar după ce premierul ar fi cerut în mod expres acest lucru. “Orban nu a fost amendat. Și-a comandat niște amenzi la domiciliu, ceea ce mi s-a părut cu atât mai grav. Este clar că Orban nu a realizat gravitatea faptelor. Mai degrabă ar fi avut de câștigat cerându-și public iertare pentru un asemenea comportament, decât să sune un comisar și să ceară o amendă pentru a închide povestea că nu dă bine la imagine. Asta face parte dintr-o procedură de aroganță, de comportament nefiresc.”, spune Nicolae.

„Ana Birchall are un meci personal cu Florin Iordache”

„În ceea ce o priveşte pe doamna Birchall, cred că domnia sa are nişte frustrări legate de un conflict cu Florin Iordache şi totul trebuie privit într-o asemenea cheie. De altfel, a şi făcut câteva observaţii legate de prezenţa lui Florin Iordache la conducere şedinţei, de propunerile pe care le face sau le susţine Florin Iordache. E, mai degrabă, un meci personal, care nu ar avea ce să caute în spaţiul public”, a adăugat Şerban Nicolae.

Mai multe detalii despre aceste subiecte veți putea afla urmărind prima parte a interviului cu Șerban Nicolae, senator PSD:

Video 1:

În cea de-a doua parte a interviului, Șerban Nicolae a răspuns zvonurilor care anunță o alianță electorală între PSD, PRO România și ALDE, cu rolul de a câștiga astfel alegerile locale și parlamentare. De asemenea, senatorul a punctat și greșelile guvernării PSD în raport cu electoratul.

Se conturează alianța între PSD, PRO România și ALDE

În ceea ce privește o posibilă alianță, senatorul PSD a precizat că pot intra în calcul mai multe partide, nu doar PRO România și ALDE, cu care recunoaște că ar putea exista înțelegeri pe plan local. Astfel, un candidat la alegerile locale ar putea fi susținut de mai multe forțe politice. Alianța ar putea fi înregistrată la tribunal și anunțată înaintea congresului PSD.

“Probabil că lucrurile se vor schimba. Votul politic la nivel național, percepția de ansamblu și faptul că un partid participă la alegeri în vederea preluării guvernării post electoral, face ca alianțele să fie regândite și să se ajungă la o formulă de alianță. Cred că aceste formule electorale au avantajul de a prezenta și mai multă încredere electoratului. Există o teorie pe care eu nu o îmbrățișez, cea a înregistrării alianței la tribunal. Din punctul meu de vedere, cuvântul dat trebuie respectat indiferent de cuvântul dat la instanță, dar pentru opinia publică are mai multă greutate acest angajament asumat și în scris. Nu ar trebui să aibă o mare relevanță. Ceea ce poate fi eficient este un mesaj articulat, rostit de oameni credibili.”, a declarat Șerban Nicolae.

“O bună parte dintre promisiunile de atunci au rămas neonorate”

Guvernul PNL este acuzat că s-a împrumutat în 6 luni mai mult decât s-a împrumutat guvernul PSD timp de 3 ani și că cei peste 6 miliarde de euro nu se regăsesc în economia româniei. Șerban Nicolae spune că deficitul bugetar a continuat să crească la cote alarmante, la fel și inflația și că probabil va fi nevoie de intervenția Curții de Conturi și de o anchetă parlamentară. Senatorul a vorbit și despre guvernarea PSD și din ce motiv o parte a promisiunilor nu au fost onorate.

“PSD a fost eficient în 2016, dar din păcate o bună parte dintre promisiunile de atunci au rămas neonorate și cred că nu am știut să gestionăm cu onestitate o serie întreagă de neajunsuri. Cel mai simplu lucru care-mi vine în minte este cel legat de construcția de spitale regionale. Noi am aflat adevărul după preluarea guvernării. Am constatat că cele 500 de milioane de euro nu existau, era vorba doar de 150 de milioane de euro din fonduri europene și că banii nu erau pentru construcția spitalelor, ci pentru consultanță și studii. Nu am știut să explicăm că pur și simplu ne-am înșelat, că ceea ce știam că este pus la dispoziția României de Uniuniea Europeană pentru spitalele regionale nu există de fapt. În realitate era vorba de 3 spitale, nu de 8. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană ne dădea niște bani pe care noi să îi dăm unor consultanți vestici să ne arate cum trebuie să facem un spital. Am gestionat prost această chestiune, n-am știut să o comunicăm și, din păcate, este un punct slab.”, a conchis Șerban Nicolae.

Pe de altă parte, demiterea acestui guvern devine o obligaţie

“Trebuie să clarific un lucru, demiterea Guvernului este o soluţie de criză. Nu e o fericire, nu e o încântare şi nici măcar nu oferă garanţia că imediat se rezolvă lucrurile. Pe de altă parte, demiterea acestui guvern devine o obligaţie. Gândiţi-vă că noi am fost obligaţi să instalăm acest guvern. Noi, PSD. Pentru că eram la debutul stării de urgenţă, eram la debutul epidemiei şi gândiţi-vă că cei care au manipulat propagandistic informaţia şi care nu au avut nici un fel de jenă să pună pe seama PSD-ului tragedia de la clubul Colectiv, moartea poliţistului Gigină şi aşa mai departe, nu ar fi avut nici o reţinere şi, cu cinismul cel mai crâncen, ar fi spus că, astăzi, am fi avut peste 1.200 de morţi ai PSD”, a mai spus Şerban Nicolae.

Urmărind cea de-a doua parte a interviului veți putea afla când și în ce condiții ar putea fi dat jos Guvernul Orban:

Video 2:

Sorin HULUBEI

marţi, 2 iunie 20204066
mai mult...Interviuri
7 aug 01:23InterviuriBOMBĂ! ADRIAN NĂSTASE AR PUTEA REVENI în PEISAJ de ANUL VIITOR! VIDEO

Adrian Năstase, fost premier al României și fost preşedinte al PSD, a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe...6277

21 aug 00:09InterviuriVIOREL IONESCU: HÂRȘOVA intră ușor, ușor, în NORMALITATE! VIDEO2794
12 aug 00:03InterviuriNOUL ȘEF al POLIȚIEI RUTIERE CONSTANȚA NU este ADEPTUL PÂNDEI în TRAFIC. VIDEO13576
18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3975

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB2610
27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ3520
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1751

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video2618
11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație1627
10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5344

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu3540
9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII2794
Vremea
21.2°20.3° - 21.2° vineri, 25 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 5.4 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 sep 00:00SportCFR CLUJ s-a calificat în play-off-ul Europa League

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League la fotbal după ce a învins echipa suedeză Djurgaarden IF cu...498

25 sep 00:00SportFCSB, eliminată din Europa League de Slovan Liberec și COVID-19

Echipa de fotbal FCSB a fost eliminată din Europa League de formaţia cehă Slovan Liberec, care s-a impus cu scorul de...541

25 sep 00:00SportKevin Prince-Boateng va juca pentru clubul lui Berlusconi

Internaţionalul ghanez Kevin Prince-Boateng îşi va continua cariera la echipa italiană de fotbal Monza, aflată în...406

25 sep 00:00SportKepa are concurență în poarta lui Chelsea! Londonezii l-au transferat pe Mendy

Clubul englez de fotbal Chelsea Londra a anunţat joi transferul portarului senegalez Edouard Mendy de la formaţia...338

Local
25 sep 22:15LocalCCR: Educația sexuală în școli se va face doar cu acordul scris al părinților

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ...606

25 sep 22:14LocalINCENDIU la un APARTAMENT din CONSTANȚA

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în urmă cu puțin timp pentru stingerea unui...1154

25 sep 00:20LocalCOD GALBEN de PLOI și VIJELII, în Dobrogea

11432

25 sep 14:35LocalCOVID la o clasă de la Colegiul Comercial Carol I: s-a trecut la scenariul 3!

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență,...1960

25 sep 22:16LocalAccident rutier, urmat de incendiu, în Stupina

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 24 septembrie a.c., în Stupina, acolo unde a...716

25 sep 22:16LocalPieton rănit pe strada Nicolae Grindeanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 24 septembrie a.c., în Constanța, pe strada...604

25 sep 22:14LocalDoi bărbați din CONSTANȚA, confirmați cu COVID-19 după DECES

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbați și 16 femei), ale unor...1258

25 sep 22:13Local24 Septembrie - Ziua Mondială Maritimă

24 Septembrie reprezintă în acest an Ziua Mondială Maritimă. Scopul zilei este de a atrage atenţia asupra...567

25 sep 22:13LocalCT BUS a implementat un nou sistem care permite gestionarea eficientă a banilor publici

658

Politică
25 sep 00:00PoliticăTăriceanu: Executivul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să...404

25 sep 00:00PoliticăReprezentanţii USR PLUS au depus o plângere penală împotriva primarului Firea pentru abuz în serviciu

Vlad Voiculescu, copreşedinte USR PLUS Bucureşti, şi consilierul general USR Ana Ciceală au depus, joi, o plângere...417

25 sep 00:00PoliticăCioloş: Din păcate, PNL a luat primari pesedişti cu traista; i-a luat la grămadă

323

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1751

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2618

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1627

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3975

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2610

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3520

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5344

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3540

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2794

Monden
25 sep 00:00MondenMesajul scriitorului Dan Brown pentru România: Fanii români sunt pasionați de opera sa

După lansarea internaţională cu succes a Simfoniei sălbatice, ultima creaţie literară a autorului Dan Brown, care...345

25 sep 00:00MondenTom Hanks şi regizorul Robert Zemeckis au finanţat mai multe scene din 'Forrest Gump' pe care studioul a refuzat să le fimeze

Tom Hanks şi regizorul Robert Zemeckis au finanţat mai multe scene din "Forrest Gump" pe care studioul a refuzat să...355

25 sep 00:00MondenCântăreţul Zayn Malik şi topmodelul Gigi Hadid au devenit părinţii unei fetiţe

382

25 sep 00:00MondenRegistrul şcolar al lui John Lennon îl descrie ca pe un adolescent leneş şi rebel

Când avea 14 ani, John Lennon era un adolescent rebel care întârzia la ore, îşi uita cărţile acasă şi dădea...373

25 sep 00:00MondenCelebra cântăreaţă Juliette Greco a murit la vârsta de 93 de ani

Celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco, care a interpretat texte ale unor poeţi şi compozitori precum Leo...369

25 sep 00:00MondenDisney amână premiera peliculei „Black Widow“, cu Scarlett Johansson în rolul principal

330

Mapamond
25 sep 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie va testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 pe voluntari infectaţi deliberat

Marea Britanie va desfăşura teste asupra unor voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat cu virusul care...321

25 sep 00:00MapamondSUA acordă încă două luni Irakului pentru a se aproviziona cu energie din Iran

Washingtonul a acordat Irakului un termen suplimentar de 60 de zile în care sunt exceptate de la sancţiuni statele şi...337

25 sep 00:00MapamondCoronavirus: Masca obligatorie 24 de ore din 24 în Italia, la Genova

297

Sănătate
25 sep 00:00SănătateRemedii naturale pentru durerile de gât

Durerile de gât apar, de cele mai multe ori, în urma contactării unui virus. Acestea sunt cât se poate de neplăcute...371

25 sep 20:09SănătateGutuia: beneficii și recomandări

Toamna este, fără îndoială, sezonul gutuilor așa că nu ar strică să știi ce beneficii aduc acestea...409

25 sep 00:00SănătateGreșeli care agravează răceala

330

25 sep 20:19SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...375

25 sep 00:00SănătateCum să limitezi gustările nesănătoase atunci când ești obosit

Deciziile noastre privind alimentația nu sunt mereu cele mai potrivite atunci când ne simțim obosiți și pare că...298

25 sep 00:00SănătateCearcănele – de ce apar şi cum le tratăm?

Cearcănele sunt reprezentate de acele zone rotunde, colorate mai închis, în nuanţe către violet sau brun, care apar...384

25 sep 00:00SănătateStudiu: Acidul lipoic contribuie la slăbit în caz de obezitate

Nu există remedii magice pentru a combate obezitatea, însă anumite elemente pot contribui câte puțin la lupta...367

25 sep 00:00SănătateSănătatea mâinilor: cum se modifică spre bătrânețe

Pe măsură ce îmbătrânim, sănătatea mâinilor are de suferit: pot apărea dureri articulare, o diminuare a forței...358

25 sep 00:00SănătateAi împlinit 70 de ani? Ce schimbări au loc în corp după această vârstă

385

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT