rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EXCLUSIV! ŞERBAN NICOLAE: Orban ar fi avut mai mult de câștigat dacă-și cerea public iertare. VIDEO

Șerban Nicolae, aflat la cel de-al treilea mandat de senator PSD, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a atins mai multe teme de discuție. Acesta a vorbit despre propunerile de modificare a legislației penale, despre nerespectarea promisiunilor făcute de PSD în fața alegătorilor, dar și despre neregulile guvernării PNL, din prezent. De asemenea, s-a discutat și despre o posibilă alianță între PSD, PRO România și ALDE, în vederea alegerilor locale și parlamentare.

În prima parte a interviului, senatorul Șerban Nicolae a vorbit despre propunerile sale legate de schimbarea legislației penale, precizând că propunerile nu au vizat protejarea unor politicieni cu probleme penale, ci îndreptarea unor nereguli și revenirea la Codul Penal anterior, cel creat de Vintilă Dongoroz.

“Nu doream nimic în favoarea infractorilor”

Mai exact, una dintre propuneri viza sancționarea procurorilor și avocaților care divulgă date din anchetele penale din dosare care nu au caracter public, întrucât în prezent sunt sancționați doar martorul, expertul și interpretul dacă divulgă date dintr-o anchetă nepublică. O altă propunere viza aplicarea directivei referitoare la încătușarea și arestarea unei persoane ca o formă de sancțiune anticipată. Directiva vorbea despre faptul că este de neacceptat ca încătușarea sau arestarea preventivă să fie folosite pentru a transmite deja că persoana respectivă este găsită vinovată.

“DNA s-a opus propunerii mele, dar când a venit directiva europeană au respectat-o. De atunci nu am mai văzut acel festival cu cătușe în prime-time la televizor. Ceea ce propuneam eu, acum 6 ani, la sugestia unor judecători, nu avea legătură cu Dragnea sau o altă persoană cercetată. Modelul cel mai bun este revenirea la Codul Penal anterior, creația celui mai mare specialist în materie de drept penal, Vintilă Dongoroz. Autorul codului penal 1938 și 1968. O personalitate de asemenea calibru poate fi combătută de tot felul de politruci PNL-iști, fără cunoștințe de drept, dar care știu foarte bine să manipuleze și să intre în sfera de propagandă ieftină. Nu doream nimic în favoarea infractorilor, ci revenirea la un model consacrat pe parcursul a câțiva zeci de ani în dreptul penal românesc.”, a precizat Șerban Nicolae.

”Orban nu a fost amendat. Și-a comandat niște amenzi la domiciliu”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a fost surprins în ultima perioadă, în mai multe poze, în timp ce fuma în spații închise. Premierul a fumat în biroul său, într-o sală de ședințe a Guvernului României și la sediul PNL. Parlamentarul PSD crede că Ludovic Orban nu este singurul fumător de rang înalt și că este un obicei uzual printre mai mulți politicieni, făcând astfel o paralelă între acest caz și angajările pe pile în administrația publică.

“Nu trebuie să fim naivi și să credem că au fost niște cazuri separate sau excepționale, dar în același timp, nu vreau să fim nici ipocriți. Sunt convins că nu este doar Orban în culpă și că nu este un criteriu politic. La fel de convins sunt că nu doar Dragnea putea fi tras la răspundere pentru cazuri de angajați în instituții publice care desfășoară activități la partid sau care nu desfășoară activități, dar sunt plătiți din bani publici. Fiind foarte drastici cu acest fenomen, fără a avea o proporție, foarte mulți dintre politicienii de vârf ai României ar fi avut aceeași problemă cu un dosar penal.”, a mai afirmat senatorul Șerban Nicolae.

Potrivit Guvernul României, Ludovic Orban a plătit două amenzi, în valoare de 3.000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Amenda a fost primită doar după ce premierul ar fi cerut în mod expres acest lucru. “Orban nu a fost amendat. Și-a comandat niște amenzi la domiciliu, ceea ce mi s-a părut cu atât mai grav. Este clar că Orban nu a realizat gravitatea faptelor. Mai degrabă ar fi avut de câștigat cerându-și public iertare pentru un asemenea comportament, decât să sune un comisar și să ceară o amendă pentru a închide povestea că nu dă bine la imagine. Asta face parte dintr-o procedură de aroganță, de comportament nefiresc.”, spune Nicolae.

„Ana Birchall are un meci personal cu Florin Iordache”

„În ceea ce o priveşte pe doamna Birchall, cred că domnia sa are nişte frustrări legate de un conflict cu Florin Iordache şi totul trebuie privit într-o asemenea cheie. De altfel, a şi făcut câteva observaţii legate de prezenţa lui Florin Iordache la conducere şedinţei, de propunerile pe care le face sau le susţine Florin Iordache. E, mai degrabă, un meci personal, care nu ar avea ce să caute în spaţiul public”, a adăugat Şerban Nicolae.

Mai multe detalii despre aceste subiecte veți putea afla urmărind prima parte a interviului cu Șerban Nicolae, senator PSD:

Video 1:

În cea de-a doua parte a interviului, Șerban Nicolae a răspuns zvonurilor care anunță o alianță electorală între PSD, PRO România și ALDE, cu rolul de a câștiga astfel alegerile locale și parlamentare. De asemenea, senatorul a punctat și greșelile guvernării PSD în raport cu electoratul.

Se conturează alianța între PSD, PRO România și ALDE

În ceea ce privește o posibilă alianță, senatorul PSD a precizat că pot intra în calcul mai multe partide, nu doar PRO România și ALDE, cu care recunoaște că ar putea exista înțelegeri pe plan local. Astfel, un candidat la alegerile locale ar putea fi susținut de mai multe forțe politice. Alianța ar putea fi înregistrată la tribunal și anunțată înaintea congresului PSD.

“Probabil că lucrurile se vor schimba. Votul politic la nivel național, percepția de ansamblu și faptul că un partid participă la alegeri în vederea preluării guvernării post electoral, face ca alianțele să fie regândite și să se ajungă la o formulă de alianță. Cred că aceste formule electorale au avantajul de a prezenta și mai multă încredere electoratului. Există o teorie pe care eu nu o îmbrățișez, cea a înregistrării alianței la tribunal. Din punctul meu de vedere, cuvântul dat trebuie respectat indiferent de cuvântul dat la instanță, dar pentru opinia publică are mai multă greutate acest angajament asumat și în scris. Nu ar trebui să aibă o mare relevanță. Ceea ce poate fi eficient este un mesaj articulat, rostit de oameni credibili.”, a declarat Șerban Nicolae.

“O bună parte dintre promisiunile de atunci au rămas neonorate”

Guvernul PNL este acuzat că s-a împrumutat în 6 luni mai mult decât s-a împrumutat guvernul PSD timp de 3 ani și că cei peste 6 miliarde de euro nu se regăsesc în economia româniei. Șerban Nicolae spune că deficitul bugetar a continuat să crească la cote alarmante, la fel și inflația și că probabil va fi nevoie de intervenția Curții de Conturi și de o anchetă parlamentară. Senatorul a vorbit și despre guvernarea PSD și din ce motiv o parte a promisiunilor nu au fost onorate.

“PSD a fost eficient în 2016, dar din păcate o bună parte dintre promisiunile de atunci au rămas neonorate și cred că nu am știut să gestionăm cu onestitate o serie întreagă de neajunsuri. Cel mai simplu lucru care-mi vine în minte este cel legat de construcția de spitale regionale. Noi am aflat adevărul după preluarea guvernării. Am constatat că cele 500 de milioane de euro nu existau, era vorba doar de 150 de milioane de euro din fonduri europene și că banii nu erau pentru construcția spitalelor, ci pentru consultanță și studii. Nu am știut să explicăm că pur și simplu ne-am înșelat, că ceea ce știam că este pus la dispoziția României de Uniuniea Europeană pentru spitalele regionale nu există de fapt. În realitate era vorba de 3 spitale, nu de 8. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană ne dădea niște bani pe care noi să îi dăm unor consultanți vestici să ne arate cum trebuie să facem un spital. Am gestionat prost această chestiune, n-am știut să o comunicăm și, din păcate, este un punct slab.”, a conchis Șerban Nicolae.

Pe de altă parte, demiterea acestui guvern devine o obligaţie

“Trebuie să clarific un lucru, demiterea Guvernului este o soluţie de criză. Nu e o fericire, nu e o încântare şi nici măcar nu oferă garanţia că imediat se rezolvă lucrurile. Pe de altă parte, demiterea acestui guvern devine o obligaţie. Gândiţi-vă că noi am fost obligaţi să instalăm acest guvern. Noi, PSD. Pentru că eram la debutul stării de urgenţă, eram la debutul epidemiei şi gândiţi-vă că cei care au manipulat propagandistic informaţia şi care nu au avut nici un fel de jenă să pună pe seama PSD-ului tragedia de la clubul Colectiv, moartea poliţistului Gigină şi aşa mai departe, nu ar fi avut nici o reţinere şi, cu cinismul cel mai crâncen, ar fi spus că, astăzi, am fi avut peste 1.200 de morţi ai PSD”, a mai spus Şerban Nicolae.

Urmărind cea de-a doua parte a interviului veți putea afla când și în ce condiții ar putea fi dat jos Guvernul Orban:

Video 2:

Sorin HULUBEI

marţi, 2 iunie 20204215
mai mult...Interviuri
28 oct 11:40InterviuriPNL-istul Mihnea DRUMEA pentru Camera Deputaţilor: Orașul Constanța trebuie să fie al doilea, după București! VIDEO

Mihnea Claudiu Drumea este candidatul PNL pentru un loc în Camera Deputaților. Decan al Facultății de Științe...3506

30 oct 00:16InterviuriCristina RIZEA: Registrul Spațiilor Verzi, FIȚUICA lui FĂGĂDĂU cu care ne-a SCOS OCHII înainte de ALEGERI. Video3545
12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video1754
11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2308

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video2323
10 noi 00:39InterviuriLucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video2570
7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru al treilea mandat în Camera Deputaților, se înscrie în lista celor mai...4282

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video2551
5 noi 17:06InterviuriMarian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă2624
31 oct 00:38InterviuriDorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

Dorin Dumitru Opreanu, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale, proaspăt...2986

20 sep 16:50InterviuriConsilierul local PNL, Marius TULICĂ: Vom pune umărul cu toții la întinerirea și creșterea orașului3908
3 sep 16:52InterviuriMihai Lupu are încredere că va câștiga Consiliul Județean Constanța2878
Vremea
8.3°8.3° - 8.3° marţi, 24 noiembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 6.17 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 noi 00:00SportMohamed Salah revine la antrenamentele lui Liverpool după ce s-a vindecat de Covid-19

Golgheterul egiptean Mohamed Salah, care a ratat meciul pe care echipa sa, FC Liverpool, l-a câştigat duminică pe...340

24 noi 00:00SportLiga Campionilor - Messi nu figurează în lotul Barcelonei pentru meciul cu Dinamo Kiev

Starul argentinian Lionel Messi nu a fost inclus în lotul cu care FC Barcelona se va deplasa în Ucraina pentru meciul...439

24 noi 00:00SportAl Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, cu scorul de 2-0, Al Nassr

Formaţia Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Al Nassr,...378

24 noi 00:00SportLiga 1: Gaz Metan Mediaș vs FCSB 2-3

Formaţia FCSB a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a XI-a a Ligii I....497

Local
24 noi 21:46LocalSpitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul Coronavirus

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei Constanța” s-a întrunit de urgență în...1572

24 noi 21:44LocalRAZII ale polițiștilor de la transporturi, în județul Constanța

Polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat, weekend-ul trecut,...1019

24 noi 21:44LocalAbsolvenții de medicină care au picat rezidențiatul cer să fie și ei admiși

Sute de absolvenți de medicină care au picat rezidenţiatul la limită au făcut o petiţie online prin care cer...1268

24 noi 21:42LocalCozi KILOMETRICE la ieșire din VALU lui TRAIAN spre CONSTANȚA VIDEO

Cozi kilometrice la ieșire din Valu lui Traian! În dimineața zilei de luni, 23 noiembrie 2020, s-a circulat bară la...3860

24 noi 21:42LocalBOLID în valoare de aproximativ 75.000 lei, descoperit de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au descoperit un autoturism, în...891

24 noi 21:42LocalInfracțiuni depistate de polițiștii tulceni

636

Politică
24 noi 23:52PoliticăMarcel Ciolacu își anunță DEMISIA din Camera Deputaților

Marcel Ciolacu a decis să demisioneze din postura de deputat înainte de încheierea actualului mandat! Motivul:...1211

24 noi 23:52PoliticăBEC: Alegătorii români votează pentru parlamentare la orice secţie din străinătate, cu dovada domiciliului

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de...451

24 noi 23:51PoliticăIohannis: Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării CSAT

451

24 noi 23:51PoliticăLudovic Orban: Semnăm contracte de finanțare pentru dotarea a 10 spitale din București

Premierul Ludovic Orban a anunţat au fost semnate contractele de finanţare pentru 10 spitale din Capitală, luni, 23...571

24 noi 23:51PoliticăLudovic Orban: Sigur că ne dorim să deschidem şcolile

Ludovic Orban afirmă că Guvernul îşi doreşte să deschidă şcolile, însă nu oferă un orizont de timp în care...689

24 noi 23:50PoliticăInterviu LIVE cu Sorin Andrei, candidat USR PLUS la SENAT

513

Interviuri
7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru al treilea mandat în Camera Deputaților, se înscrie în lista celor mai...4282

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video

Sorin Andrei candidează, din partea USR-PLUS, pentru un loc în Senat. Economist de meserie, a avut o traiectorie...2551

5 noi 17:06InterviuriMarian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă

2624

31 oct 00:38InterviuriDorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

Dorin Dumitru Opreanu, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale, proaspăt...2986

20 sep 16:50InterviuriConsilierul local PNL, Marius TULICĂ: Vom pune umărul cu toții la întinerirea și creșterea orașului

Marius Tulică este, în prezent, consilier local municipal din partea PNL și figurează pe lista de consilieri locali...3908

3 sep 16:52InterviuriMihai Lupu are încredere că va câștiga Consiliul Județean Constanța

2878

Monden
24 noi 00:00MondenMichael Douglas și Catherine-Zeta Jones - 20 de ani de căsătorie. Cu ce replică neobișnuită a cucerit-o

"Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți" nu este doar o închiere pentru un basm, ci o realitate pentru...582

24 noi 00:00MondenRăzboi deschis! Ce cuvinte dure i-a aruncat Naomi Campbell lui Tyra Banks

Se duşmănesc de când s-au cunoscut! Naomi Campbell a făcut-o pe Tyra Banks ”fată rea”, acuzându-se reciproc de...467

24 noi 00:00MondenDocumente ale lui Bob Dylan şi versuri ale unor cântece nelansate, vândute pentru jumătate de milion de dolari

288

Mapamond
24 noi 00:00MapamondVaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este eficient 70% împotriva COVID-19

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă...343

24 noi 00:00MapamondCoronavirus: Primele vaccinări, preconizate înainte de jumătatea lunii decembrie în SUA

SUA speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, de îndată...327

24 noi 00:00MapamondCoronavirus: Angela Merkel îi pregăteşte pe germani pentru măsuri mai stricte anti-COVID-19

376

24 noi 00:00MapamondHong Kong: Activistul pro-democraţie Joshua Wong, plasat în arest preventiv

Activistul pro-democraţie hongkonghez Joshua Wong a fost plasat luni în arest preventiv, după ce a pledat vinovat la...316

24 noi 00:00MapamondCoronavirus - Pedro Sanchez: Strategia Spaniei „dă rezultate“

Strategia Spaniei în faţa pandemiei de COVID-19 ''dă rezultate'', a declarat duminică premierul spaniol Pedro...368

24 noi 00:00MapamondCoronavirus: Campanie de testare în masă la aeroportul din Shanghai

333

Sănătate
24 noi 00:00SănătateBolile de ficat: care sunt semnele de avertizare?

Când ficatul nu funcționează corect din cauza unor afecțiuni, acest lucru poate avea efecte potențial grave asupra...497

24 noi 00:00Sănătate3 rețete de smoothie roșu, cu sfeclă și fructe de pădure

Smoothie-urile cu sfeclă și fructe de pădure sunt gustoase, sănătoase, dar și un aliat de preț la dieta, în...358

24 noi 00:00SănătateVarza de Bruxelles este foarte sănătoasă - iată cum să o gătești

350

24 noi 00:00SănătateCe trebuie să știi despre hemangiomul infantil

Hemangiomul infantil este cea mai comună formă de tumoră benignă vasculară întâlnită în copilărie, afectând...326

24 noi 00:00SănătateCum scapi de nasul înfundat - 9 soluții eficiente

Congestia nazală este un simptom foarte frecvent, care apare atunci când vasele de sânge din interiorul nasului se...409

24 noi 00:00SănătateStudiu: Colesterol mărit la tinerețe, risc de probleme cardiace la vârsta a doua

A avea colesterolul crescut în timpul adolescenței sau al tinereții (până în 30 de ani) crește riscul unei...338

24 noi 00:00SănătateUrmezi dieta mediteraneană? Iată câteva gustări pe care să le încerci

Dieta mediteraneană este bazată pe unul dintre cele mai sănătoase planuri alimentare. Mai multe studii făcute în...389

24 noi 00:00SănătateExtractul din fructe de soc poate combate simptomele răcelii

Folosit din vechime în tratarea unor infecții, în zilele noastre socul este cel mai adesea luat ca supliment imunitar...310

24 noi 00:00SănătateStrugurii sunt mai sănătoși decât de așteptai. Iată de ce

389

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT