rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 9 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EXCLUSIV! ŞERBAN NICOLAE: Orban ar fi avut mai mult de câștigat dacă-și cerea public iertare. VIDEO

Șerban Nicolae, aflat la cel de-al treilea mandat de senator PSD, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a atins mai multe teme de discuție. Acesta a vorbit despre propunerile de modificare a legislației penale, despre nerespectarea promisiunilor făcute de PSD în fața alegătorilor, dar și despre neregulile guvernării PNL, din prezent. De asemenea, s-a discutat și despre o posibilă alianță între PSD, PRO România și ALDE, în vederea alegerilor locale și parlamentare.

În prima parte a interviului, senatorul Șerban Nicolae a vorbit despre propunerile sale legate de schimbarea legislației penale, precizând că propunerile nu au vizat protejarea unor politicieni cu probleme penale, ci îndreptarea unor nereguli și revenirea la Codul Penal anterior, cel creat de Vintilă Dongoroz.

“Nu doream nimic în favoarea infractorilor”

Mai exact, una dintre propuneri viza sancționarea procurorilor și avocaților care divulgă date din anchetele penale din dosare care nu au caracter public, întrucât în prezent sunt sancționați doar martorul, expertul și interpretul dacă divulgă date dintr-o anchetă nepublică. O altă propunere viza aplicarea directivei referitoare la încătușarea și arestarea unei persoane ca o formă de sancțiune anticipată. Directiva vorbea despre faptul că este de neacceptat ca încătușarea sau arestarea preventivă să fie folosite pentru a transmite deja că persoana respectivă este găsită vinovată.

“DNA s-a opus propunerii mele, dar când a venit directiva europeană au respectat-o. De atunci nu am mai văzut acel festival cu cătușe în prime-time la televizor. Ceea ce propuneam eu, acum 6 ani, la sugestia unor judecători, nu avea legătură cu Dragnea sau o altă persoană cercetată. Modelul cel mai bun este revenirea la Codul Penal anterior, creația celui mai mare specialist în materie de drept penal, Vintilă Dongoroz. Autorul codului penal 1938 și 1968. O personalitate de asemenea calibru poate fi combătută de tot felul de politruci PNL-iști, fără cunoștințe de drept, dar care știu foarte bine să manipuleze și să intre în sfera de propagandă ieftină. Nu doream nimic în favoarea infractorilor, ci revenirea la un model consacrat pe parcursul a câțiva zeci de ani în dreptul penal românesc.”, a precizat Șerban Nicolae.

”Orban nu a fost amendat. Și-a comandat niște amenzi la domiciliu”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a fost surprins în ultima perioadă, în mai multe poze, în timp ce fuma în spații închise. Premierul a fumat în biroul său, într-o sală de ședințe a Guvernului României și la sediul PNL. Parlamentarul PSD crede că Ludovic Orban nu este singurul fumător de rang înalt și că este un obicei uzual printre mai mulți politicieni, făcând astfel o paralelă între acest caz și angajările pe pile în administrația publică.

“Nu trebuie să fim naivi și să credem că au fost niște cazuri separate sau excepționale, dar în același timp, nu vreau să fim nici ipocriți. Sunt convins că nu este doar Orban în culpă și că nu este un criteriu politic. La fel de convins sunt că nu doar Dragnea putea fi tras la răspundere pentru cazuri de angajați în instituții publice care desfășoară activități la partid sau care nu desfășoară activități, dar sunt plătiți din bani publici. Fiind foarte drastici cu acest fenomen, fără a avea o proporție, foarte mulți dintre politicienii de vârf ai României ar fi avut aceeași problemă cu un dosar penal.”, a mai afirmat senatorul Șerban Nicolae.

Potrivit Guvernul României, Ludovic Orban a plătit două amenzi, în valoare de 3.000 de lei, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Amenda a fost primită doar după ce premierul ar fi cerut în mod expres acest lucru. “Orban nu a fost amendat. Și-a comandat niște amenzi la domiciliu, ceea ce mi s-a părut cu atât mai grav. Este clar că Orban nu a realizat gravitatea faptelor. Mai degrabă ar fi avut de câștigat cerându-și public iertare pentru un asemenea comportament, decât să sune un comisar și să ceară o amendă pentru a închide povestea că nu dă bine la imagine. Asta face parte dintr-o procedură de aroganță, de comportament nefiresc.”, spune Nicolae.

„Ana Birchall are un meci personal cu Florin Iordache”

„În ceea ce o priveşte pe doamna Birchall, cred că domnia sa are nişte frustrări legate de un conflict cu Florin Iordache şi totul trebuie privit într-o asemenea cheie. De altfel, a şi făcut câteva observaţii legate de prezenţa lui Florin Iordache la conducere şedinţei, de propunerile pe care le face sau le susţine Florin Iordache. E, mai degrabă, un meci personal, care nu ar avea ce să caute în spaţiul public”, a adăugat Şerban Nicolae.

Mai multe detalii despre aceste subiecte veți putea afla urmărind prima parte a interviului cu Șerban Nicolae, senator PSD:

Video 1:

În cea de-a doua parte a interviului, Șerban Nicolae a răspuns zvonurilor care anunță o alianță electorală între PSD, PRO România și ALDE, cu rolul de a câștiga astfel alegerile locale și parlamentare. De asemenea, senatorul a punctat și greșelile guvernării PSD în raport cu electoratul.

Se conturează alianța între PSD, PRO România și ALDE

În ceea ce privește o posibilă alianță, senatorul PSD a precizat că pot intra în calcul mai multe partide, nu doar PRO România și ALDE, cu care recunoaște că ar putea exista înțelegeri pe plan local. Astfel, un candidat la alegerile locale ar putea fi susținut de mai multe forțe politice. Alianța ar putea fi înregistrată la tribunal și anunțată înaintea congresului PSD.

“Probabil că lucrurile se vor schimba. Votul politic la nivel național, percepția de ansamblu și faptul că un partid participă la alegeri în vederea preluării guvernării post electoral, face ca alianțele să fie regândite și să se ajungă la o formulă de alianță. Cred că aceste formule electorale au avantajul de a prezenta și mai multă încredere electoratului. Există o teorie pe care eu nu o îmbrățișez, cea a înregistrării alianței la tribunal. Din punctul meu de vedere, cuvântul dat trebuie respectat indiferent de cuvântul dat la instanță, dar pentru opinia publică are mai multă greutate acest angajament asumat și în scris. Nu ar trebui să aibă o mare relevanță. Ceea ce poate fi eficient este un mesaj articulat, rostit de oameni credibili.”, a declarat Șerban Nicolae.

“O bună parte dintre promisiunile de atunci au rămas neonorate”

Guvernul PNL este acuzat că s-a împrumutat în 6 luni mai mult decât s-a împrumutat guvernul PSD timp de 3 ani și că cei peste 6 miliarde de euro nu se regăsesc în economia româniei. Șerban Nicolae spune că deficitul bugetar a continuat să crească la cote alarmante, la fel și inflația și că probabil va fi nevoie de intervenția Curții de Conturi și de o anchetă parlamentară. Senatorul a vorbit și despre guvernarea PSD și din ce motiv o parte a promisiunilor nu au fost onorate.

“PSD a fost eficient în 2016, dar din păcate o bună parte dintre promisiunile de atunci au rămas neonorate și cred că nu am știut să gestionăm cu onestitate o serie întreagă de neajunsuri. Cel mai simplu lucru care-mi vine în minte este cel legat de construcția de spitale regionale. Noi am aflat adevărul după preluarea guvernării. Am constatat că cele 500 de milioane de euro nu existau, era vorba doar de 150 de milioane de euro din fonduri europene și că banii nu erau pentru construcția spitalelor, ci pentru consultanță și studii. Nu am știut să explicăm că pur și simplu ne-am înșelat, că ceea ce știam că este pus la dispoziția României de Uniuniea Europeană pentru spitalele regionale nu există de fapt. În realitate era vorba de 3 spitale, nu de 8. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană ne dădea niște bani pe care noi să îi dăm unor consultanți vestici să ne arate cum trebuie să facem un spital. Am gestionat prost această chestiune, n-am știut să o comunicăm și, din păcate, este un punct slab.”, a conchis Șerban Nicolae.

Pe de altă parte, demiterea acestui guvern devine o obligaţie

“Trebuie să clarific un lucru, demiterea Guvernului este o soluţie de criză. Nu e o fericire, nu e o încântare şi nici măcar nu oferă garanţia că imediat se rezolvă lucrurile. Pe de altă parte, demiterea acestui guvern devine o obligaţie. Gândiţi-vă că noi am fost obligaţi să instalăm acest guvern. Noi, PSD. Pentru că eram la debutul stării de urgenţă, eram la debutul epidemiei şi gândiţi-vă că cei care au manipulat propagandistic informaţia şi care nu au avut nici un fel de jenă să pună pe seama PSD-ului tragedia de la clubul Colectiv, moartea poliţistului Gigină şi aşa mai departe, nu ar fi avut nici o reţinere şi, cu cinismul cel mai crâncen, ar fi spus că, astăzi, am fi avut peste 1.200 de morţi ai PSD”, a mai spus Şerban Nicolae.

Urmărind cea de-a doua parte a interviului veți putea afla când și în ce condiții ar putea fi dat jos Guvernul Orban:

Video 2:

Sorin HULUBEI

marţi, 2 iunie 20203060
mai mult...Interviuri
6 iun 00:04InterviuriVIDEO! Călin Popescu TĂRICEANU: Orban și Cîțu, când se uită la BUGET, rămân HIPNOTIZAŢI!

Fostul premier al României şi liderul ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, a abordat, în cadrul unui interviu...3191

23 iun 00:05InterviuriCristian Bușoi: România va primi 19 MILIARDE de euro GRATIS de la Uniunea Europeană! VIDEO!1844
3 iun 00:37InterviuriInterviu EXPLOZIV cu Robert Turcescu: Nu am dialog cu Palaz. Relația dintre noi nu există! VIDEO6755
26 mai 00:46InterviuriMohammad Murad: Nu voi bate niciodată la ușa lui Huțucă sau Orban să mă pună pe listele PNL! VIDEO

În prima zi a lunii iunie se vor deschide terasele în aer liber, urmând ca în data de 15 iunie să fie deschise...5837

11 iun 00:17InterviuriBola, de la Apele Române: Malul lacului Tăbăcărie nu avea proprietar, dar s-a vândut din el! VIDEO10616
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența4621
21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6285

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO4486
29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video5685
14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3745

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă3286
8 apr 01:04InterviuriInterviu EXPLOZIV cu deputatul PRO România, Mircea Dobre! VIDEO1883
Vremea
22.7°21.5° - 22.7° joi, 9 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 54%
Vânt: 3.84 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
9 iul 00:00SportZlatan Ibrahimovic: 'AC Milan ar fi putut câştiga Serie A'

AC Milan ar fi putut câştiga Serie A a opinat starul suedez Zlatan Ibrahimovic, cu condiţia ca el să fi jucat de la...378

9 iul 00:00SportFormaţia Manchester City a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa Newcastle, în Premier League

Formaţia Manchester City a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa Newcastle, în etapa a XXXIV-a...279

9 iul 00:00SportAntrenorul FC Botoşani: 'Vom păstra abordarea ofensivă în meciul contra Astrei Giurgiu'

Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a anunţat, miercuri, că va păstra abordarea ofensivă în...289

9 iul 00:00SportPatronul FCSB, Gigi Becali, spune că Bogdan Vintilă va fi pe bancă la meciul cu CS Universitatea Craiova

Patronul FCSB, Gigi Becali, spune că antrenorul Bogdan Vintilă, pe care doreşte să-l schimbe din poziţia de...397

Local
9 iul 21:53LocalCONDAMNAT pentru că a condus FĂRĂ permis!

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 49 de ani, pe numele căruia...637

9 iul 00:12LocalPrimăria Agigea a atras fonduri de la AFIR

În anul 2019, administraţia locală a depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale mai multe proiecte....801

9 iul 17:25LocalPersoane în pericol de înec în Marea Neagră! VIDEO!

1010

9 iul 21:54LocalA fost PRINS individul care a SPART o gospodărie din județ!

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la data de 7...703

9 iul 21:54LocalÎncă o persoană a fost ÎNCĂTUȘATĂ pentru Alba - Neagra

În urma cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii, în formă continuată, de organizare...904

9 iul 21:53LocalCOVID-19: Constanţa atinge pragul de 500 de cazuri, 555 de noi infectări la nivel naţional

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul...1326

9 iul 17:19LocalCum s-a petrecut ACCIDENTUL din sensul giratoriu de la Lumina în care a fost implicat un AUTOCAR

În seara de 7 iulie, în controversatul sens giratoriul de la Lumina a avut loc un accident rutier. Iată cum s-a...2207

9 iul 17:19LocalAu fost reluate căutările persoanei dispărute în mare!

Reprezentanții ISU Dobrogea au transmis faptul că în dimineața zilei de miercuri, 8 iulie, au fost reluate...807

9 iul 17:19LocalINTERVENȚIE la un centru de recuperare din Constanța: FUM DENS în CLĂDIRE!

2091

Politică
9 iul 00:00PoliticăCameră: Proiectul privind carantinarea şi izolarea - joi în plen

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea iniţiat de Guvern va intra joi în dezbaterea plenului Camerei...303

9 iul 00:00PoliticăCamera Deputaţilor: Proiectul privind stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie - adoptat

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an în 27...289

9 iul 00:00PoliticăIohannis: Solicit Parlamentului să dezbată în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea

276

Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4621

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6285

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4486

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5685

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3745

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3286

Monden
9 iul 00:00MondenProtecția Copilului l-a anchetat pe Will Smith pentru că și-ar fi înfometat fiica

Cuplul format din Will Smith, 51 de ani, și soția sa, Jada Pinkett, este unul dintre cele mai mediatizate de la...402

9 iul 00:00MondenKanye West nu îl mai susţine pe Trump şi promite că va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA

Rapperul american Kanye West a declarat într-un interviu publicat miercuri că nu îl mai sprijină pe preşedintele...324

9 iul 00:00MondenSarah Jessica Parker şi-a deschis primul magazin de încălţăminte în Manhattan

304

9 iul 00:00MondenJim Carrey povesteşte într-o carte cu accente autobiografice cum arată viaţa după celebritate

Cunoscut pentru rolurile sale comice, Jim Carrey era unul dintre actorii cei mai populari din lume la sfârşitul anilor...338

9 iul 00:00MondenHalle Berry a renunţat la interpretarea unui personaj transgender după ce fost criticată pe reţelele de socializare

Actriţa americană Halle Berry a renunţat - după o polemică apărută pe reţelele de socializare - să interpreteze...316

9 iul 00:00MondenJude Law, în discuţii pentru rolul căpitanului Hook într-o versiune live-action a filmului ''Peter Pan''

266

Mapamond
9 iul 00:00MapamondIranul va ajuta Siria să-şi consolideze apărarea antiaeriană

Iranul îşi va consolida relaţiile militare cu Siria, în special în ceea ce priveşte întărirea şi dezvoltarea...267

9 iul 00:00MapamondDouă persoane au murit într-un defileu montan din Austria în urma unor căderi de pietre

Două persoane au murit miercuri în urma unor căderi de pietre în Baerenschuetzklamm, un spectaculos defileu montan...301

9 iul 00:00MapamondCoronavirus: Nou record de cazuri în SUA - 60.000 într-o zi

267

Sănătate
9 iul 00:00SănătateMulți români au diabet și nu știu. Ce recomandă medicii?

Aproximativ 1,5 milioane de români au diabet, însă doar 900.000 urmează un tratament pentru această boală. Aceste...358

9 iul 00:00SănătateOțetul balsamic – 6 beneficii pentru sănătate

Oțetul balsamic este folosit în bucătăria mediteraneană, asiatică şi arabă, dar este popular în întreaga lume....315

9 iul 00:00SănătateDependența de nicotină e o boală. Cum o tratăm

312

9 iul 00:00SănătateBolile inflamatorii intestinale, asociate cu o creştere a riscului de demenţă

Bolile inflamatorii intestinale, printre care se numără colita ulcerativă şi boala Crohn, sunt asociate cu o...306

9 iul 00:00SănătateSfaturi pe timp de caniculă. Cum te aperi de căldura excesivă

Mare parte din ţară este şi astăzi vizată de o atenţionare meteo de caniculă şi disconfort termic accentuat,...304

9 iul 00:00SănătateAspirina ar putea crește șansele de supraviețuire în cancerul de sân

Un studiu publicat de revista de științe medicale Cancer arată că aspirina crește șansele de supraviețuire ale...277

9 iul 00:00SănătateHipercolesterolemia familială – Cauze, simptome, tratament

Hipercolesterolemia familială este una dintre cele mai frecvente boli genetice, mai exact genice, care apare datorită...295

9 iul 00:00SănătateConstipația la copii: cauze și soluții eficiente

Constipația la copii rămâne o preocupare frecventă a părinților și a pediatrilor, din cauza implicațiilor...277

9 iul 00:00SănătateCe trebuie să ai neapărat în bagajul pentru vacanță

282

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT