REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

EXCLUSIV! Simona HALEP, EXECUTATĂ NELEGAL de STAT pentru contribuţia la CAS şi impozitul pe venit

EXCLUSIV! Simona HALEP, EXECUTATĂ NELEGAL de STAT pentru contribuţia la CAS şi impozitul pe venit

Replica API 29 octombrie 2020 | 23:20 4473

Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, a avut probleme cu statul. Constănţeanca a contestat, la Judecătoria Constanţa, un titlu executoriu emise de ANAF, pe 19 februarie şi încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată. Dosarul de executare silită a fost deschis pe numele Simonei Halep pe 30 ianuarie a.c.. ANAF i-a imputat suma de aproximativ 180.000 lei, reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi impozit pe venit. Deşi a achitat suma de bani către ANAF, sportiva şi-a căutat dreptatea în instanţă. Şi a obţinut-o. Judecătoria a decis miercuri, 28 octombrie, anularea titlurilor executorii şi a obligat ANAF să-i restituie suma de 178.364 lei executată în mod nelegal, precum şi dobânzile aferente. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Simona Halep a reuşit să demonstreze în instanţă că Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice îi face o nedreptate mputându-i suma de aproximativ 180.000 lei, reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi impozit pe venit.

„Admite contestaţia la executare, astfel cum a fost modificată. Anulează executarea silită însăşi şi toate actele de executare silită subsecvente, inclusiv Titlul executoriu nr. 133010041149073/29.01.2020, în referire la suma de 178.364 lei. Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata la restituirea către contestatoare a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum şi la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuţia de asigurări sociale de sănătate şi 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declaraţiei unice – şi până la data restituirii integrale. Admite, în parte, cererea de acordare a cheltuielilor de judecată şi reduce onorariul de avocat de la suma de 25.659 lei la suma de 5.000 lei. Obligă intimata la plata către contestatoare a cheltuielilor de judecată în cuantum de 5.300 lei, constând în onorariu avocat redus în cuantum de 5.000 lei şi taxă judiciară de timbru aferentă cererii de întoarcere a executării silite în cuantum de 300 lei. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare; cererea se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 28.10.2020”, se arată în minuta instanţei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba tu esti prost - proasta sau te prefaci? Impozitul pe venit se plateste de toti cei care obtin venituri indiferent de sursa - asta am zis si eu. CAS - Contributii la Asigurarile Sociale - PENSIA BOULE - VACO si CASS - Contributie la asigurarile sociale DE SANATATE - adica medcii aia banditi care dupa ce ca sunt paltiti de la stat mai cer si spaga ca altfel te lasa sa mori BOULE sau VACO NUSUNT OBLIGATORII DE PLATIT Daca vrei pensie la batranete si tratament medical pseudogratuit atunci contribui VOLUNTAR! Ti se pare ca aia care castiga la pariuri cotizeaza pensie si sanatate? ESTI TAMPIT-A?
2
0
Da, v-am primit de mila! Evident nu ne asteptam la multumiri, dar nici la sfi dare. De-aia veti pleca odata...
6
1
In articol nu se vorbeste decat de imp pe venit si cass. Pentru astea nu trebuie sa fii salariat ca sa platesti. Sa plateasca ca toata lumea care realizeaza venituri.
2
1
In parte ai dreptate cand vorbesti despre romani dar nici cu natia voastra nu-mi este rusine! Si pana la urma nu uitati ca la fel ca alte rase sunteti tolerati aici de poporul asta pe care tu il numesti rusinea Europei!
8
0
Cinstiti nu o sa vedeti. Sa nu uitam ca si judecatoriile sunt pline de makidoance.
18
3
pot intelege revolta voastra fata de cetatenii care incalca legea sau sfideaza regulile societatii. Ar fi cu atat mai de inteles daca ele ar fi indreptate mai mult catre fapte, decat catre apartenenta persoanelor la unele minoritati. Dar, din pacate, comentariile voastre sunt rupte din fituicile fasciste. Ura va conduce si va incetoseaza mintea si viata!
7
12
Pt impozit pe venit nu , pt CAS da trebuie sa fii salariat! Halep nu e deci nu are cum sa plateasca CAS. Ce nu inteleg eu cum de isi permite instanta sa stabileasca onorariul avocatului? Asta-i comunism! Incalca principiul libertatii contractuale fara sa fie contract de adeziune, clauze impuse sau interzise de lege! Ptr munca mea eu pot cere cat vreau , depinde cine este imi dispus sa-mi dea! Si daca ANAF a pierdut ANAF e bun de plata! Nu poate judecatorul sa reduca onorariul ca asa vor fi descurajati profesionistii si pe viitor ANAF va castiga abuziv in fata unui avocat slab pregatit.
4
4
Ce ospitalitate ma dobitocule, tu stii de cand sunt aromanii pe aici ? Pai makidonii sunt 100 clase peste romani din toate punctele de vedere. Voi sunteti un popor de tradatori, lenesi, mincinosi, hoti, curve si asa mai departe. Ai vazut vreodata un cersetor makidon ? Nu, pentru ca punem osul la treaba si ptr ca rudele se ajuta intre ele, nu ca la voi care sunteti dusmani frate cu frate. Mandru ca sunt aroman !! Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt roman si rusinea Europei.
13
32
Dar ce rasa sunteti voi, cipanii? De unde veniti si unde va duceti? Pentru ca la modul in care ati ales sa le multumiti romanilor pentru ospitalitate, va veti duce, candva.
29
10
mergi la telegraf acolo iti dai numele cand comentezi, daca ai curajul sa spui ce crezi cu adavarat!!
15
4
Vom actiona in judecata acest ziar pentru ca zilnic incita la ura de rasa, sunt titluri anti-aromane si comentariile care sunt pline de rasism niciodata nu sunt sterse.
16
30
cred ca faceam toata reteaua de autostrazi daca astia erau corecti si plateau taxele fara sa insele statul. Nu e numai ea...Mandachi securistul de la Suceava si multi altii...
24
3
Machidoane nu trebuie sa fii salariat ca sa platesti impozit pe venit. Dar tu nu ai de unde sa stii ca nu ai platit un leu impozit si doresti mai bine sa te caute moartea decat anaf. Cat despre simona sunt curios daca au gresit cu adevarat inspectorii sau a apelat la cine stie ce tertipuri sa nu plateasca impozit, ca venituri are gramada .
25
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102