Exclusiv: Soţ şi soţie, intoxicaţi cu ciuperci, la Murfatlar
Exclusiv: Soţ şi soţie, intoxicaţi cu ciuperci, la Murfatlar
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrimele cazuri din acest an
Primele cazuri din acest an
Ciupercile adunate la întâmplare pot produce intoxicaţii grave! S-au convins de acest lucru două persoane de la o fermă din Murfatlar, soţ şi soţie, care au ajuns, de Sfântul Gheorghe, în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au mâncat ciuperci culese direct de la Mama Natură. Convinşi că respectivele "ciuperci de sezon" sunt comestibile le-au gătit, iar la scurt timp după ce au mâncat au apărut şi stările de rău. Au încercat să se "doctoricească" singuri, însă starea de rău nu a dispărut, ci, din contră, s-a agravat, fiind evidente simptomele unei intoxicaţii acute cu ciuperci. Au solicitat ajutor ambulanţierilor constănţeni, care i-a transportat de urgenţă la spital aproape în stare de inconştienţă. Norocolul lor a fost că au solicitat ajutor medicilor. Altfel, intoxicaţia le putea fi fatală. "Pacienţii, soţ şi soţie, au fost preluaţi de la ferma 2 Murfatlar de către o maşină de tip B şi una de tip C, în stare gravă. Nu ne-am mai confruntat până acum cu astfel de cazuri, sunt primele din acest an", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, medicul recomandă consumul de ciuperci numai din centre autorizate, întrucât cele culese direct din pădure, considerate de obicei comestibile, nu mai prezintă garanţie, putând suferi mutaţii genetice ce le fac să devină dăunătoare pentru organismul uman.
A. V.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News