REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Exclusiv: Spitalul CF, prima unitate din Dobrogea acreditată CoNAS

Exclusiv: Spitalul CF, prima unitate din Dobrogea acreditată CoNAS

Replica API 5 octombrie 2012 | 00:00 397

Premieră la Constanţa

Premieră la Constanţa

Premieră în Constanţa! Data de 3 octombrie a.c. a venit cu o veste bună pentru Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa. A primit certificatul de acreditare din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), după ce au fost luaţi în calcul 1.850 de indicatori necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor. Prin urmare, spitalul se încadrează în categoria "acreditat cu nivel de încredere ridicat". Este o poveste de succes şi un moment istoric pentru Constanţa, spun cadrele medicale ale unităţii sanitare aflaţi în subordinea Ministerului Transporturilor.

Reprezentanţii CoNAS au fost impresionaţi de seriozitatea conducerii unităţii medicale constănţene în demersul de obţinere a acreditării. "Este primul spital din Dobrogea şi primul din reţeaua Ministerului Transporturilor care are acreditare CoNAS. Este un lucru fantastic pentru un spital ca al nostru. Am avut curajul să solicit controlul şi iată că, azi (4 octombrie a.c. - n.r.) am primit şi răspunsul", a declarat, pentru "Replica", dr. Dorel Oprea, managerul Spitalului Clinic CF Constanţa. Performanţa de faţă s-a realizat prin munca asiduă a colectivului din cadrul unităţii sanitare, fără consiliere externă. Tuturor spitalelor din România li s-a solicitat să opteze pentru o anumită perioadă de timp, până în 2015, în care să se efectueze controlul în vederea obţinerii acreditării, Spitalul CF fiind vizitat de o comisie, formată dintr-un auditor extern şi un reprezentant al Casei de Asigurări de Sănătate, în luna decembrie 2011. În luna aprilie a fost trimis răspunsul, prin care erau specificate câteva neconformităţi, iar în luna octombrie s-a primit documentul care atestă că unitatea sanitară este acreditată. "Am primit în aprilie nişte neconformităţi, dar noi le rezolvasem deja. Neconformităţile erau cu privire la diferite proceduri. Trebuie să menţionez că acreditarea de faţă se referă la circuitele spitalului, aparatură, medici, dotare, dar şi proceduri", a completat dr. Dorel Oprea. Însă, reuşitele unităţii spitaliceşti de faţă, demne de toată lauda, nu se opresc aici, mai multe proiecte fiind pe rol. Spitalul CF Constanţa are trei locaţii în municipiu cu un număr total de 166 paturi, din care 154 pentru spitalizare continuă şi 12 pentru spitalizare de zi. Instituţia mai are în componenţă şi administrare: 2 cabinete medicale în teritoriu: Cabinet Medical Staţie CF Tulcea şi Cabinet Medical Port Constanţa. Cât despre Ambulatoriul de specialitate aflat pe bulevardul IC Brătianu menţionăm că are în componenţă secţii de medicină internă, chirurgie generală, ORL, oftalmologie, neurologie, psihiatrie, dermatovenerologie, obstetrică ginecologie ginecologie, recuperare medicină fizică şi balneologie, cardiologie, medicina muncii, sterilizare, compartimentul evidenţa medicală programare şi informare, laboratorare de examinări psihologice pentru siguranţa circulaţiei şi siguranţa navală şi radiologie Imagistică Medicală. Tot aici funcţionează şi Comisia Teritorială pentru Siguranţa Circulaţiei şi a Navigaţiei care dă avize medicale şi psihologice pentru personalul din siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei. Facem precizarea că vor urma şi alte spitale din judeţ pe un ciclu de acreditare de cinci ani.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218