REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Exclusiv! Un aşa-zis milionar în criptomonede, răpit din stațiunea Mamaia și maltratat la Năvodari!

Exclusiv! Un aşa-zis milionar în criptomonede, răpit din stațiunea Mamaia și maltratat la Năvodari!

Replica API 13 mai 2022 | 00:16 18249

Imagini desprinse din filme în stațiunea Mamaia! La finele săptămânii trecute, o persoană a fost răpită din zona Butoaie, acolo unde domiciliază, băgată într-un autovehicul marca Mercedes ML, cu numere de Ilfov, și dusă la Năvodari, în niște clădiri dezafectate, acolo unde a fost înțepată cu un cuțit și injectată cu substanțe, despre care se spune că ar fi droguri. Tot episodul a durat circa 8 ore, o persoană fiind arestată în cauză, fiind vorba de Ioan Alexandru Dorobanțu. Potrivit informaţiilor noastre, totul ar fi avut legătură cu... criptomonedele.

Ioan Alexandru Dorobanțu

Este vorba despre un bărbat care locuiește în stațiunea Mamaia, în zona Butoaie. Acesta s-ar ocupa cu criptomonede, iar, potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba de sume imense, chiar milioane - spun anumite guri. Astfel, persoana în cauză ar fi fost filată, iar la finele săptămânii trecute, Ioan Alexandru Dorobanțu, din Constanța, a pus la cale un scenariu desprins din filme.

Acțiunea ”răpirea”

Ioan Alexandru Dorobanțu ar fi primit ponturi despre persoana care s-ar ocupa cu criptomonede și, potrivit surselor noastre, ar fi vrut să intre în posesia lor și să fugă din țară. Astfel, la finele săptămânii trecute, a mers în zona Butoaie din stațiunea Mamaia, cu un Mercedes ML cu numere de Ilfov, însoțit de alte 3 persoane (care ar fi din Anglia). Când a apărut în peisaj persoana vizată, Dorobanțu și doi dintre însoțitori (șoferul a stat la volan cu o cagulă pe față) au tăbărât pe ea și au băgat-o în mașină. Aici ar fi avut loc un mic incident, în sensul că victima a căzut pe cealaltă parte a mașinii, fără pantaloni, luând-o la fugă în lenjerie intimă. A fost prinsă și băgată, din nou, în autoturism, fiind apoi condusă la Năvodari, în zona unor clădiri dezafectate. A fost legată, înțepată cu un cuțit de mai multe ori și injectată cu substanțe care ar fi droguri.

Operaţiunea ”Năvodul” în Mamaia

Timp de 8 ore au ținut victima și au maltratat-o, încercând s-o facă să le spună parolele pentru a face transferul de criptomonede. Cum nu au avut succes, Dorobanțu ar fi decis să-i lase pe partenerii lui cu persoana răpită, iar el să meargă la domiciliul acestuia din Mamaia, pentru a umbla la laptop. Doar că a observat că în stațiune era plin de Poliție, se desfășura operațiunea Năvodul (filtre rutiere în colaborare cu oamenii legii din toate structurile de Poliţie limitrofe). Plin de poliție ar fi fost și la domiciliul părții vătămate. Astfel, Dorobanțu s-ar fi întors la locul clădirilor dezafectate și ar fi încercat o altă strategie, dându-și seama că planul său e sortit eșecului. I-a propus celui pe care l-a răpit să facă pace, ba chiar l-ar fi dus acasă la el să facă duș. Însă, odată scăpată, persoana vătămată ar fi mers la Poliție.

Reţinut şi arestat

Cu mijloace operative specifice (filaje și interceptări), Dorobanțu a fost prins. A fost reținut pentru 24 de ore și apoi propus spre arestare de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În baza art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului D.I.A. (..., cetățean român, fără antecedente penale), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.05.2022 şi până la data de 06.06.2022, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, este decizia magistraților din data de 8 mai.

Cum decizia nu a fost definitivă, Ioan Alexandru Dorobanțu a depus contestație, ce i-a fost respinsă de magistrați pe 12 mai.

În cauză cercetările continuă, pentru depistarea tuturor celor implicați și tragerea lor la răspundere. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

De menționat este și faptul că și o altă persoană ar fi fost săltată de oamenii legii. Aceasta fusese pusă de Dorobanțu să mute mașina victimei, moment în care a fost înhățată de oamenii legii. Însă, potrivit informațiilor noastre, nu a fost arestată.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
M i u C o s t I n și anturajul sau, asa zișii milionari de weekend cu banii lor făcuți din frauda, bine ca le vine si lor cineva de hac intr un final.
1
0
Nu merge sa postez
0
0
Da de John geambasu de masini care a pus la c**e totul de ce nu zice nimeni nimic? Ca l a turnat pe sobolanu a**a da nu scapa
1
1
Pe timpul lui Ceao nu existau interlopi.Lagarul de munca fortata de la Peninsula-i manca!
0
0
a**a ducea lumea la munca in anglia, si se dadea in spectacol pe internet
0
0
Dupa ce a fost sodonizat in nenumarate randuri nu a depus plangere la poltiei pentru ca ia placut
2
1
a**a se dadea patron la un salon de cosmetica
0
0
Vai mama lui !
1
0
A**a toata viata a fost un mort de foame si un mincinos. Tot p***t a ramas
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218