rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Exclusiv: UNIVERSITATEA OVIDIUS a rămas fără rector. Profesorul Bordeianu a demisionat din funcţie din motive medicale

Situaţie fără precedent la Universitatea Ovidius! Instituţia a rămas fără rector. Profesorul univ. dr. Ion Bordeianu a demisionat vineri, 7 martie a.c., din funcţiile de conducere. Motivul: probleme medicale! Profesorul Bordeianu şi-a depus demisia la Registratura instituţiei de învăţământ superior de stat.

"A demisionat atât din funcţia de ordonator interimar de credite, cât şi din cea de prorector. A demisionat din motive medicale. Dânsul a mai anunţat faptul că nu va putea duce mandatul de rector interimar până la capat, tocmai din cauza problemelor de sănătate. Dânsul va rămâne în continuare profesor. Legea spune că unul dintre prorectori trebuie să preia mandatul de ordonator interimar de credite. Aşteptăm să vedem în Senat ce se decide şi de la Ministerul Educaţiei ce ne va spune", a declarat, pentru "Replica", asist.univ.drd. Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt al Universităţii Ovidius. De precizat faptul că prof.univ.dr. Bordeianu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere în legătură cu această situaţie. Profesorul Bordeianu a refuzat într-o primă fază funcţia de ordanator interimar de credite, dar în septembrie 2013 a decis să accepte provocarea. Şi asta pentru că DNA începuse urmărirea penală şi în cazul prorectorului Gabriela Stanciu, după ce rectorul suspendat din funcţie Dănuţ Tiberius Epure a fost arestat pentru că ar fi luat mită 10 mii de euro, potrivit procurorilor.

Menţionăm faptul că Universitatea Ovidius a rămas acum în doi prorectori, respectiv prof.univ.dr. Teodosie Petrescu şi conf.univ.dr. Florin Anghel. Ministerul Educaţiei deja a fost anunţat de situaţia din Constanţa. Senatul Universităţii Ovidius se întruneşte în regim de urgenţă, cel mai probabil marţi, pentru a decide care dintre cei doi prorectori vor rămâne la conducerea instituţiei de învăţământ superior de stat! Ministerul Educaţiei urmează să transmită Universităţii Ovidius şi raportul controlului din 2013, efectuat la scurt timp după arestarea rectorului Dănuţ Tiberius Epure. Tot de la Ministerul Educaţiei se aşteaptă şi un răspuns în privinţa organizării alegerilor pentru desemnarea noii conduceri. O posibilă dată pentru organizarea alegerilor pentru desemnarea rectorului universităţii ar fi 12 mai, exact când se împlinesc 6 luni de la organizarea referendumului pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului. De altfel, la finele lunii martie Facultatea de Medicină vrea să anunţe candidatul oficial pentru funcţia de rector: Doina Catrinoiu, medicul şef al Clinicii Medicală 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Decanul Facultăţii de Farmacie şi semnatarele scrisorii deschise au îngropat secura războiului

De precizat şi faptul că Senatul s-a reunit joi, 6 martie a.c., într-o nouă şedinţă.

Astfel, s-a decis şi soarta celor patru cadre universitare de la Facultatea de Farmacie. Cele trei semnatare ale scrisorii deschise şi decanul Facultăţii de Farmacie au îngropat secura războiului. În prag de 8 Martie, profesoarele universitare au decis să-şi retragă toate plângerile făcute, pentru a asigura un climat de stabilitate în Universitatea Ovidius. "Au dat în scris că se vor împăca. Toate cele patru persoane au dat declaraţii pe propria răspundere. Facultatea de Farmacie va fi reacreditată în toamnă. Aceasta etapă are loc din 5 în 5 ani", spun cadrele universitare. Comsia de Disciplină, formată din cinci reprezentanţi ai facultăţilor de Medicină, Litere, Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Politice, s-a întrunit pe 20 ianuarie 2014 pentru a verifica activitatea reprezentanţi ai Facultăţii de Farmacie. Audierile au fost în toi. Vorbim de un şir de acuzaţii, procese, ce păreau să nu se mai sfârşească. Precizăm faptul că acuzaţiile acopereau toată paleta de activităţi ale decanului Facultăţii de Farmacie, prof. Rodica Sîrbu, de la cele administrative, la cele juridice. Facultatea de Farmacie se transformase într-un real câmp de luptă, în care protagonişti erau chiar factorii de decizie şi implicit studenţii.

Situaţie îngrijorătoare la unele facultăţi

Tot în şedinţa de joi s-a adus în discuţie şi situaţia financiară a Universităţii Ovidius. Profesorii se arătau îngrijoraţi de faptul că ar putea rămâne fără salarii, în contextul în care unele facultăţi au excedent, fiind pe plus, iar altele sunt pe minus. "Nu este adevărat. Noi avem un buget comun pe toată Universitatea. Datorită Facultăţii de Medicină, care are un plus foarte mare, se pot acoprii salariile în condiţiile cele mai bune. S-a prezent în Senat o situaţia reală a bugetului pe fiecare facultate. Nu stăm chiar atât de rău. Nu sunt minusuri mari. Jumătate din numărul total al facultăţilor se confruntă cu problema aceasta. Li s-a atras atenţia decanilor să reducă cheltuielile. Întotdeauna au fost facultăţi care au fost pe minus şi altele pe plus, dar per total Universitatea Ovidius are peste un milion de euro, dacă nu mă înşel, în cont şi nu se pune problema de întârzieri salariale. Mergem pe aceleaşi salarii. Nici nu s-a pus problema să fie micşorate. Sunt bani pentru salarii până în decembrie", au negat cei din conducerea Universităţii Ovidius.

Citeşte şi:

LINK

Alexandra VASILE

sâmbătă, 8 martie 2014333
Comentarii

00arte(9 mar 21:13)
Cu figurantii de la arte cand se termina?Toti sunt conf si prof! mai mare rusinea!
00Cristina(9 mar 18:46)
Esti malitios, eu o vad ca pe o coafeza bine informata.
00Danut(9 mar 18:43)
Sa o compari pe Sarbu cu Taralunga e ca si cum ai compara icrele negre cu ceapa. Sarmana are pregatirea si caracterul unei magazionere.
00Asty(9 mar 18:37)
Macar Lilios stie sa-si numere spaga, nu apeleaza la altii.
00Floky(9 mar 18:22)
Incetati va rog cu insinuarile la adresa doamnei decan Sarbu. Dansa poate fi banuita de orice in afara de scrisul si exprimarea corecta a unei idei.
00GLI(9 mar 18:16)
Felicitari doamnei Rodica Sarbu, care in sfarsit a reusit sa scrie o fraza 100% corecta si coerenta. Se pare ca si prostia are totusi leac.
00Exa(9 mar 16:06)
Rodicai Sarbu ii tine cursurile femeia de serviciu, persoana probabil mai inteligenta in comparatie cu senila babataie. In DEX, la "incompetenta", ar trebui pusa poza acestei penibile doamne.
00ne vom imbolnavi(9 mar 11:16)
cu totii de nebunie daca o sa ne apucam sa maturam frunzele
00FORTZA LA MEDICINA(9 mar 11:11)
PERFECT ADEVARAT VOTEZ CU ORICE CANDIDAT CARE NU ESTE SUSTINUT DE PENSIONARI SAU SINDICAT SAU ALTII DE GENUL ASTA
00ce frumoase(8 mar 22:45)
sunt cuvintele scrise aici pe forum tocmai de la directia antifrauda bucuresti
00ce texte lungi(8 mar 22:42)
se tot scriu pe aici.nu va dor degetele de atata scris?!?!....
00vocea rusiei(8 mar 22:40)
UOC va fi Universitatea din Moscova cu profesori din zona Iasiului.
00cercetat in rem(8 mar 22:33)
ce vreti de fapt?sa ne invadeze turco-tatarii?
00Haha Lera(8 mar 22:31)
vrem ce nu ne-au dat cei de dinainte
00mda(8 mar 21:28)
imi suna cunoscut, crimeea...teo..scris cu litere mari, in ghilimele...in raport vor fi versuri de lucia bubulac si chibrit cu uvara....
00simona(8 mar 20:44)
Vrem bursele de la MRAI 2012. Prea multi bucatari strica supa. noapte buna! va pup Nea Mielu
00TRIUNGHIUL BERMUDELOR(8 mar 20:41)
COMENTARII ABSURDE.DE CE VA E FRICA NU SCAPATI. CEI TREI INTEGRI SPATARIU - PERIDE -JEFLEA SUNT DE NECLINTIT.AU FOST VERIFICATI LA SANGE! N-AU PUS BOTUL!
00GEORGE(8 mar 18:39)
Ma labagiilor,cand era D-nul COJOC.M,aveam asa probleme,acum ne ia dracu ,cu prosti astea.Nea Marine vino inapoi,si inhamat-e la caruta.,ca se duce de rapa.
00fagadau(8 mar 17:50)
Sa vina Cojoc sa faca ordine altfel va duceti p.....ii!
00Robin Hood(8 mar 16:58)
Votati un poponar de popa la conducerea Universitatii si veti face coada la inscrieri pentru spaga si stat capra !Huooooo Golanilor!!
00Mak(8 mar 16:04)
Se scufunda sandramaua. Demisioneaza, pardon, scapa cine poate.
00Dans(8 mar 15:19)
Medicina are un plus foarte mare si beneficiaza altii......este necesar un control de fond sa vedem care este realitatea cu adevarat..........
00bordei(8 mar 15:10)
Il sustin pe costelush dina rector !!
00De la stiintze(8 mar 14:44)
NU TOATA LUMEA O SUSTINE PE CERASELA SPATARIU, COLEGA DE FACULTATE A LUI EPURE. De fapt sunt mai multi colegi indignati de atitudinea ei, satui de prosteala ieftina marca Spataruu,Jeflea, etc
00Haha Lera(8 mar 14:17)
Nu e de glumit cand suferi de o boala psihica, care iti da intodeauna certitudinea ca ai dreptate.
mai mult...Replica
22 apr 13:50ReplicaALERTĂ! Un DEȚINUT RECIDIVIST a EVADAT de la Tulcea!

Alertă! În dimineața de luni, 22 aprilie, un deținut a evadat la Tulcea. Acesta se afla la un punct exterior de pe...1890

22 apr 00:00ReplicaUn șofer BEAT a CĂZUT cu mașina pe CALEA FERATĂ, în Valu lui Traian!2621
22 apr 10:16ReplicaAccident rutier în Constanța: trei persoane au fost rănite2349
22 apr 00:00ReplicaINCREDIBIL ce a putut să facă! Cum a fost păcălit un italian de o prostituată din Hârşova pentru a-l stoarce de bani!

Ce a putut să facă o femeie din Hârşova pentru a „stoarce” bani de la iubitul italian care a părăsit-o e demn...2575

22 apr 00:00ReplicaConstanța, plină de maidanezi! 'Ne este frică să mergem pe jos!'1224
eveniment22 apr 00:00ReplicaȘoferul care a provocat CARAMBOLUL din Mangalia, prins în Vama Veche cu amfetamină și cannabis!2010
22 apr 01:56ReplicaContractul pentru construirea dispensarului din Grădina, oferit fostului primar al Hârşovei

Comuna Grădina va avea un dispensar, investiţie anunţată încă din 2017 şi aflată acum în faza de începere a...716

22 apr 00:00ReplicaArhiepiscopia Tomisului insistă să preia terenul de la intrarea în staţiunea Mamaia pentru construirea unei capele1242
22 apr 00:00ReplicaAsociaţiile de locatari, somate să şteargă urmele de graffiti de pe blocuri!805
22 apr 00:00ReplicaIndividul care șantaja femei pe Facebook pentru a se alege cu o partidă de sex nu vrea după gratii!

Tehnologia ne-a schimbat obiceiurile, modul de lucru, ne-a schimbat modul de viață. O schimbare esențială pe care a...1587

22 apr 00:00ReplicaPoliclinica 1: prea puțini medici, cu prea puține ore de consultații! Cardiologii, marii absenți!912
22 apr 00:29ReplicaConsilierii din Năvodari, convocaţi în şedinţă. Cheltuieli ciudate la Termica Distribuţie944
Vremea
13.6°7.2° - 15.3° luni, 22 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 34%
Vânt: 3.64 m/s din SE
Presiune: 1024.055 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 apr 00:00SportPSG a sărbătorit câştigarea titlului în Ligue 1 cu o victorie în meciul cu AS Monaco, scor 3-1

Formaţia Paris Saint-Germain, devenită campioana Franţei în acest sezon duminică, înaintea confruntării de pe...192

22 apr 00:14SportViitorul - FCSB 1-1. Ianis Hagi duce titlul și mai aproape de CFR

FCSB a făcut egal pe terenul Viitorului şi a căzut la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj. Gnohere și Ianis...585

22 apr 00:00SportFreiburg - Dortmund 0-4. Borussia continuă lupta la titlu cu Bayern Munchen

Borussia Dortmund rămâne la un punct în spatele lui Bayern Munchen, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. Trupa...192

22 apr 00:00SportPerformanță uriașă! PAOK Salonic, formația lui Răzvan Lucescu, a câștigat primul său titlu în Grecia

PAOK a devenit, în sfârșit, campioană după o așteptare de-o viață, iar capitala fotbalului elen s-a mutat la...384

Local
22 apr 02:05LocalPoliţia solicită sprijinul cetăţenilor pentru depistarea unei minore dispărute

Poliţia Capitalei solicită sprijin în vederea depistării unei femei care, la data de 19 aprilie a.c., a plecat de la...555

22 apr 00:59LocalPe băncile copilăriei, spectacolul jubiliar al Școlii ”Gheorghe Țițeica”

Vineri, 19 aprilie a.c., între orele 13,00 și 16,00, Centrul Cultural Județean „Theodor Burada” din Constanța a...480

22 apr 01:52LocalBărbați condamnați pentru contrabandă, duși la închisoare

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au depistat...647

22 apr 00:28LocalÎn week-end, șoselele Constanței INVADATE DE ȘOFERI BEȚI!

Sfârșitul de săptămână „scoate” pe șosele tot mai mulți șoferi inconștienți, care se urcă la volan după...2276

22 apr 00:26LocalPacient beat, ajuns la Urgență cu un cuțit!

Polițiștii Secției 3 Poliției Constanța au fost sesizați, sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orei 12,00, de...1229

22 apr 02:06LocalCAPTURI RECORD DE TUTUN ÎN PRIMA PARTE A ANULUI 2019

Aproape 27 de tone de tutun vrac și în diferite stadii de prelucrare au fost descoperite și ridicate de polițiști,...533

22 apr 00:32LocalSeder Pesah la Constanța! Peste 30 de participanți

Evreii din toată lumea sărbătoresc, timp de 8 zile (19 – 27 aprilie), Paștele (Pesah în limba ebraică). Pesah...494

22 apr 00:29LocalAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI

O adolescentă de 17 ani, din comuna constănțeană Albești, a fost găsită moartă într-un apartament din Suceava....4582

22 apr 02:00LocalRazie a polițiștilor constănțeni: șoferi băuți sau drogați, la volan

Polițiștii constănțeni au organizat, în cursul zilei de sâmbătă, 20 aprilie a.c., o razie în municipiul...901

22 apr 01:30LocalInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO

În urma unei acțiuni de control declanșată la Constanța la un punct de lucru al unuia dintre cei mai mari...1875

Politică
22 apr 01:53PoliticăSONDAJ CURS în București - PSD domină scena. Luptă dură pentru locul 2 între Alianța 2020, PNL și ALDE

Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a dat publicității datele privind celui nou sondaj de tip OMNIBUS...689

22 apr 01:53PoliticăLiviu Dragnea, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis: 'De ce e omul ăla atât de nervos alături de slugile lui? Să-i fie rușine'

Liderul PSD Liviu Dragnea a lansat sâmbătă un atac la adresa Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat...621

22 apr 02:03PoliticăCorina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte; nu aş avansa termene

Comisarul european Corina Creţu, care candidează din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar, a...368

22 apr 02:02PoliticăDosarul Revoluţiei. Procurorii explică diversiunea: Teroriştii nu au existat

Tehnici militare de diversiune aplicate la Revoluţie pentru a convinge pe civili şi militari că puterea nou...478

22 apr 01:54PoliticăRareș Bogdan s-a dezlănțuit: „Am venit aici pentru a elibera Teleormanul de neobolșevicii lui Dragnea“

Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la mitingul PNL din Teleorman. Fostul jurnalist a vorbit despre românii plecați în...448

22 apr 02:01PoliticăRenate Weber, hărțuită în plină stradă de protestatarul Marian Ceaușescu: „Comunistă ordinară“

Protestatarul #rezist Marian Ceaușescu, cunoscut pentru faptul că de-a lungul ultimelor luni a atacat mai mulți...531

22 apr 02:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, după ce Iohannis a aprobat pensionarea lui Augustin Lazăr: „Ați rezolvat-o tardiv, superficial“

Reacție de ultimă oră a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la pensionarea șefului Parchetului...442

22 apr 01:57PoliticăSe schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români

Veşti uriașe pentru mii de angajați români! Aceștia ar putea ieși mai târziu la pensie dacă proiectul lansat...1175

22 apr 01:57PoliticăProbleme pentru mama lui Marian Oprişan, după ce i-ar fi cumpărat liderului PSD un bolid de peste 100.000 de euro: A fost sesizat ANAF-ul

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) - filiala Vrancea, Cosmin Timofte, a depus o sesizare la Agenţia...891

22 apr 01:55PoliticăA împlinit 100 de ani! O femeie din Mangalia, sărbătorită de primar

Floarea Vişan este o venerabilă doamnă din Mangalia care, în luna martie a acestui an, a împlinit vârsta de 100 de...2089

Monden
22 apr 00:00MondenDelia va fi protagonista unui număr de magie la iUmor

De-a lungul celor şase sezoane, jurații iUmor au avut parte până acum de mai multe numere de magie, unele bune,...165

22 apr 00:00MondenLaurette, la cuțit, din cauza silicoanelor de 1 kg. Ce a pățit mulatra

La trei ani de când şi-a pus proteze siliconice, Laurette Atindehou (35 de ani) vrea să facă o schimbare majoră....283

22 apr 00:00MondenDe ce a refuzat CRBL să participe la Asia Express alături de Elena, soția sa

CEBRL și Oase au câștigat nu doar premiul cel mare de la Asia Express, în valoare de 30.000 de euro, ci și inimile...316

22 apr 00:00MondenAdele s-a despărțit de soțul ei după trei ani de căsnicie

Celebra cântăreață Adele s-a despărțit de soțul cu care s-a căsătorit în urmă cu trei ani, deși cei doi...250

22 apr 00:00MondenPamela Anderson critică bogații lumii care au donat bani pentru Notre Dame: „Vă cumpărați intrarea în rai?“

Actrița Pamela Anderson i-a criticat pe bogații lumii care au donat milioane de dolari pentru reconstrucția...225

22 apr 00:00MondenAu fost loviţi de blestemul Superman. Actorii care au avut de suferit după ce au primit faimosul rol

Actorii care au jucat în filmele care l-au avut ca protagonist pe supereroul Superman au fost urmăriţi de blestem....287

22 apr 00:00MondenA renunţat la barbă după şapte ani: cum arată în prezent actorul Jason Momoa

Jason Momoa este unul dintre cei mai mediatizaţi actori din ultimii ani, datorită rolurilor din „Game of Thrones“...322

22 apr 00:00MondenKourtney Kardashian a împlinit 40 de ani. Ce tort scandalos a avut la petrecerea de ziua ei

Kourtney, cea mai mare dintre surorile Kardashian-Jenner, a împlinit 40 de ani, ocazie cu care a avut loc o petrecere...285

22 apr 00:00MondenErau cei mai iubiţi comedianţi! Ce a făcut Stan după ce a murit Bran, partenerul lui?

Nu e chiar greu de crezut ca o prietenie atât de autentică pe micile ecrane să ajungă una şi-n realitate. Şi aşa...437

22 apr 00:00MondenNikki din "Tânăr şi neliniştit" face 63 de ani! În viața reală, actrița a fost căsătorită de două ori

Actriţa Melody Thomas Scott, interpreta lui Nikki din ”Tânăr și neliniștit”, împlinește 63 de ani în 18...286

Mapamond
22 apr 00:25MapamondDetalii de ultimă oră despre elevii români din Sri Lanka: De unde sunt tinerii CAPTIVI în zona atentatelor

Cei opt elevi pentru care MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka sunt de la Colegiul...682

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Un lider conservator ar urma să îi ceară premierului May să părăsească funcţia până în iunie

Un membru important din partidul Conservator al premierului Theresa May îi va comunica acesteia în următoarele zile...161

22 apr 00:00MapamondSondaj îngrijorător în Germania - AfD câștigă teren în detrimentul CDU

Partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) câştigă terenul în rândul alegătorilor, iar alianţa...173

22 apr 00:00MapamondSpania: Creşte sprijinul electoratului pentru Partidul Socialist şi formaţiunea de extremă dreapta Vox

Partidul Socialist spaniol a crescut în sondaje cu 1.7%, ajungând la 28.8% din preferinţele electoratului, potrivit...161

22 apr 00:00MapamondSUA efectuează prima arestare în legătură cu atacul de la Ambasada Coreei de Nord din Madrid

Autorităţile americane au efectuat joi prima arestare în legătură cu misteriosul atac asupra Ambasadei Coreei de...163

22 apr 00:00MapamondTurcia: AKP, partidul preşedintelui Erdogan, a depus o nouă contestaţie în care cere repetarea scrutinului la Istanbul

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a depus sâmbătă o a doua contestaţie pentru anularea alegerilor...184

22 apr 00:00MapamondSUA: A fost arestat liderul unei miliţii anti-migranţi de la graniţa cu Mexicul

Liderul unei miliţii care patrulează de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic pentru a prinde migranţi a fost...159

22 apr 00:00MapamondNotre-Dame: Franţa vrea un mecanism european pentru patrimoniul aflat în pericol

Preşedintele Emmanuel Macron va propune UE creare "unui mecanism de cooperare pentru patrimoniul european în pericol",...177

22 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri în legătură cu uciderea ziaristei Lyra McKee

Poliţia nord-irlandeză a arestat doi tineri de 18 şi 19 ani în legătură cu uciderea jurnalistei Lyra McKee, în...173

22 apr 00:00MapamondSUA: Louise şi David Turpin, părinţii din ''casa ororilor'', condamnaţi pe viaţă pentru torturarea celor 12 copii

David şi Louise Turpin din statul american California (sud-vest) au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă,...204

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1669

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1369

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...885

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1501

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4040

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2419

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7393

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3192

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5060

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2050