REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Excursia prezidențială în Japonia și Singapore a costat în jur de 2,5 milioane de euro

Excursia prezidențială în Japonia și Singapore a costat în jur de 2,5 milioane de euro

Virgil STOIAN 17 martie 2023 | 09:24 2895

Surse politice susțin că recenta deplasare a președintelui Klaus Iohannis alături de soția sa în Japonia și în Singapore s-a cam simțit la buget. Suma totală care cuprinde și închirierea aeronavei de lux a ajuns la aproape 2,5 milioane de euro susțin sursele citate.

Excursia prezidentiala in Japonia si Singapore a costat in jur de 2,5 milioane de euro

Este de departe una din cele mai scumpe ”escapade” prezidențiale fără totuși rezultate palpabile pentru țara noastră. S-au semnat ceva documente printre care și Parteneriatul Strategic cu Japonia, dar asta nu înseamnă că de mâine e plin de contracte cu firmele japoneze sau ca investitorii din Singapore sau Japonia vor da năvală cu miliardele de dolari în România.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, relata presei atunci când a fost solicitat să comenteze vizita cu avion privat a președintelui, că el împreuna cu premierul Nicolae Ciucă atunci când au fost în vizită în Japonia au ales să călătorească cu o aeronavă de linie din cauza costurilor exorbitante solicitate chiar și de Tarom.

Scumpa vizită a strălucit mai mult prin luxul avionului închiriat de Administrația Prezidențială și oprirea (ca de fiecare dată) la ”halta” Sibiu.

Opririle pe aeroportul din Sibiu a avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile Președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, după cum reiese din datele analizate de boardingpass.ro.

Conform listei de zboruri efectuate de președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian. Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, este necunoscut, notează sursa citată. Trebuie amintit că soția lui Klaus Iohannis, care a locuit la Sibiu pe toată perioada mandatelor acestuia, l-a însoțit pe președinte în multe deplasări.

Administrația Prezidențială răspunde acuzațiilor din spațiul public după ce Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au folosit un avion privit pentru vizita oficială din Asia.

”Precizăm că această activitate se realizează în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale, încheiat în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea, pregătirea şi executarea zborurilor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 755/1998, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială, pentru news.ro.

Detaliile zborului, costul acestuia şi ruta sunt clasificate

Instituţia explică, însă, că detaliile zborului, costul acestuia şi ruta sunt clasificate, potrivit legislaţiei în vigoare.

”În ceea ce priveşte selecţia aeronavei pentru executarea zborului special, precizăm că tipul aeronavei este stabilit în funcţie de opţiunile disponibile şi de specificul misiunii, care determină capacitatea de transport şi raza de acţiune (scurt, mediu sau lung curier), iar Serviciul de Protecţie şi Pază verifică îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi securitate aeronautică impuse de legislaţia aferentă executării zborurilor speciale”, a mai precizat Administraţia Prezidenţială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce putea sa faca bun dulapul prezidential ? Nimic. S-a plimbat cu capra in Japonia si a cheltuit banii nostrii. Avem ce au votat prostii din aceasta tara care nici acum nu au reactie.
2
1
De ce părinții presedintelui nu se reîntorc în tara. Doar fiul conduce. Oare nu vor? Sau nu le place orânduirea?
9
1
Neamțu face desface cel mai tare Kaufland Lidl peny președinte tara e furată și toți minte
10
2
Avem un presedinte cum nu a mai fost pana acum decat javra de basascu chioru,asta rste si p***t si dobitoc le are pe toate.Sa ne traiasca.Pai asta daca, il iau alti p****i la nato,pana se trezeste se termina razboiul.Dar este al nostru al dracu idiot
10
2
Obrazul "subțire" cu cheltuială se ține!
10
0
r*mânia bine furată A mai tras un tun pe spatele r*mânilor Furați țara până va uscați santeti ratați
13
2
Ce pot sa zic...citez : "ghinion"
13
1
Ha si mie imi zicea nea Iohanes din 3 becuri sa renunt la unul...panama
20
3
"Ionel" daca esti votant pesede nu vad de ce te agiti ca apa minerala fara folos . Nu ai nicio scuza .
8
4
Mama lui de președinte.... Și i-am spus de o mie de ori sa ia Maxi-taxi. Aloooo, retarzii de mai jos. Cu voiați bai beleuzilor să se ducă?
6
14
Si cu ce pwula mea voiati sa mearga ma terminatilor, cu autobuzu ? Tine de imaginea Romaniei. Daca mergea cu caruta sareati in sus ca ne-a facut de ras, si ne-a afectat imaginea.
10
19
Multa mwe cu kkt pnl si tuturor sustinatorilor sai
14
12
Petarde aruncate de psd si altii, botistilor
8
18
a meritat... putem sa mergem in sua fara vize... Nu mai e nevoie sa mergem la munca in Germania ca se vor deschide parcuri industriale imense in urma acestei vizite!
13
6
f**u-i gura ma-sii de presedinte tradator! Noi murim de foame si el se rasfata!
24
7
Lasati va de votat,căci asta i baza lor.Lasati electia din capul vostru căci toți sunt la fel,și au gândit o cu mult,mult timp înainte de a va naște voi.Electia i ceva ce ți place,convine,bla ,bla,bla.Dar ce i în prezent,nu i elecție.Este jigodism șlefuit cu anii,ani mulți,mulat pe necesarul electoratului.Cereti simplu,sa se pună încă o elecție pe buletinul de vot,în care sa specifice ,,fără electie".Iar de vor ieși majoritari cei fără elecție,pai sa se schimbe sistemul și sa se schimbe p'aici pe colo constituția. Căci constituția trebuie sa fie mereu cu voi,căci e a voastră,deși nu v au zis o.Ea e cu voi.
15
3
e asta de sub mine
6
6
Vă meritați soarta r*mâni jegoși și retardați.
13
10
Vom vota AUR sau Noua Dreaptă și se rezolvă, mai răbdați un pic !!!
15
14
Excursia prezidențială în Japonia și Singapore a costat în jur de 2,5 milioane de euro, poate a cumparat avionul.
22
5
Plimbaretul a fost votat de doua ori de o mare majoritate. Romanii nu ies in strada nici pentru drepturile deja consfintite de Constitutie si care le sunt incalcate sistematic. Romanii continua sa doarma,chiar daca Imnul le tot spune ,,desteapta-te romane''. Romanii parca vor cu disperare inapoierea,sa fie subjugati de cineva. Foarte bine ca tipul se plimba hai-hui pe o caruta de bani,pentru ca o face cu acordul romanilor. Ne meritam starea in care ne afundam.
31
3
Nu sunt bani pentru alocatii pentru copii, pentru pensii, pentru salarii , dar pentru paraziti avem cu varf si indesat. Traiasca MONSTRUOASA COALITIE ce se face ca guverneaza Romania pentru ei si in interesul tuturor apropiatilor celor din partide. Poate mai maresc si numarul de ministere si de secretari de stat, ca tot ne-au jefuit cu preturile la gazele naturale si curent electric, care au crescut nu cu rata inflatiei cu cu mult mai mult.
25
1
Daca Romania ar castiga ceva , in urma acestei vizite - nu ar fi nici o problema pentru aceste costuri! Doar timpul ne va demonstra...
23
2
Pfff.... Cum adică motivul escalelor de la Sibiu este ”necunoscut”, este aeroport privat sau cum? Nu avem autorități care gestionează și înregistrează planurile de zbor? Coboară pasageri? Urcă pasageri? Se schimbă piloții? Bagajele? Băi cum ne luați de proști. Plm.
26
0
Eu muncesc la Profi cu 3000 ron si platesc taxe 1400, adica i-au in mana 400 euro. Cum e posibil sa arunce cu 2,5 mil euro... Pentru cateva zile de protocol... Ce era asa important in Japonia?
27
2
din spitale mananca de maxim 20 lei pe zi. Iar medicamentele sunt aduse de rude, la sacose. Stie cel mai urat om de pe pamant, acest lucru?
35
4
Acum realizam cat de p***t a fost Basescu si cat de idiot E boborul asta
26
4
utilitatea si emergenta politica, nu justifica cheltuiala, dar pentru un moft a lui iohanis, se poate. acest individ,lipsit de buna cuviinta, a avut aghiotant pentru palton? nevasta-sa, a avut costum taior?
24
1
si sora ei, bantuie Romania. Oamenii de caracter si educatie au plecat cu milioanele si probabil asta s-a si vrut. Asa am ajuns ca maseoarele si coafezele sa conduca santiere navale. Pe cand o dansatoare la Centrala Cernavoda??
31
2
Vooooi, muritori de raaaaand, munciti si iar munciti, aveti minim pe economie, asa se face romania lucrului bine facuut.
22
3
Tot inainte tovarasi , spre distrugere totala.Stai sa ii vezi pe TIGANIi de la AUR care vor veni la conducere , te pis pe tine de spaima
19
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102