REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

EXERCIȚIU de MOBILIZARE la Constanța: se evaluează posibilitățile instituțiilor în caz de război!

EXERCIȚIU de MOBILIZARE la Constanța: se evaluează posibilitățile instituțiilor în caz de război!

Replica API 25 iunie 2019 | 00:00 225

În baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 096/2028, în judeţul Constanța se desfăşoară un Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, organizat şi condus de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Exerciţiul de mobilizare se desfăşoară sub formă de aplicaţie metodică, în baza unui scenariu semi-fictiv, potrivit căruia evenimentele şi situaţiile elaborate pentru diferite situaţii de criză ipotetice escaladează gradual până la crearea premiselor pentru declararea stării de mobilizare parţială a Forţelor Sistemului Naţional de Apărare şi a economiei naţionale. Scopul exerciţiului de mobilizare constă în verificarea/evaluarea stadiului de realizare a măsurilor şi acţiunilor care se desfăşoară în vederea creării condiţiilor necesare pentru punerea în aplicare a planului de mobilizare, precum şi a modului în care sunt îndeplinite obligaţiile ce revin instituţiilor, celorlalte autorităţi ale administraţiei publice şi a operatorilor economici, pe linia pregătirii economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare.

Obiectivele exerciţiului vizează evaluarea posibilităţilor unor instituţii publice şi operatori economici de a asigura, în caz de mobilizare sau război, produse şi servicii specifice domeniului lor de activitate, continuitatea activităţilor economico-sociale, precum şi identificarea unor operatori economici potenţiali furnizori de produse şi servicii pentru apărare. Comisia de verificare a exerciţiului este formată din echipe de observare-evaluare a activităților, care au în componență reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, precum şi din cadrul componentelor sistemului naţional de apărare (Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) şi ai ministerelor de resort (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) care au în subordine, sub autoritate sau în coordonare, după caz, instituţiile publice şi operatorii economici verificaţi.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hartia suporta multe,realitatea e crunta ca nu mai avem de niciunele.Si cum totul este proprietate privata fiecare sa-si apere proprietatile cum stie mai bine!
3
0
Acum se observa pericolul dependentei de straini. Economia romaniei depinde de consum din import. Trebuie sa ne apucam de productie.
1
0
Ce pacalici, auzi la ei ce fac .ne fa sa radem
0
0
E foarte simplu de explicat. Cei care sunt cinstiti si valizi se vor sacrifica prin munca sau vor fi inrolati,vor apara bunurile straine aflate pe teritoriul romanesc si doar daca au noroc vor apara si propriile familii,iar cei care azi talharesc,fura,fac tot felul de infractiuni le vor face mai lejer,ca autoritatile vor fi ocupate sa supravegheze oamenii inregimentati.Cei mai stupizi insi vor trimite la moarte oameni normali la cap,in final binele invinge,dosmanii vor fi tocati si babuinii stabi de azi se vor lauda intre ei pentru sacrificiul altora.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367