REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Exercițiu ISU. Au sunat alarmele la Constanța!

Exercițiu ISU. Au sunat alarmele la Constanța!

Replica API 6 februarie 2019 | 00:09 787

Miercuri, 6 februarie a.c., au sunat, din nou, alarmele la Constanța! Este vorba despre exercițiul lunar de verificare a sistemului de avertizare/alarmare publică, motiv pentru care cetățenii sunt îndemnați să nu intre în panică la auzul sirenelor, care vor suna între orele 10:00 şi 11:00.

Alarma sună în în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plm, in alte state, pana sin Ucraina, au toti sistem de avertizare prin SMS, la noi ca la nimeni, ca sa nu mai zic de buncarele de la subsoluri de bloc, sunt plune cu muraturi si cu mobilieri si se folosesc pe post de magazie, ce naibi sa mai vorbim despre rezervele de medicamente si de hrana si apa, chiar ca suntem o natie de tampiti!
1
0
de ce varule? pai iti spun eu de ce. pt ca alde nentu chelaru a platit pentru acel arti.. pardon, reclama. se apropie ziua scadentei in dosarul penal 182per2019
1
0
Atatea sute de exercitii inutile...cand ar fi sa fie pe bune, Doamne fereste, nu le mai ia nici naiba in seama, ca ce zice omul e lasa ca sunt teste, pai e si normal sa creada asa daca faci des. Asta e ca in bancul ala, un fiu de cioban striga uite lupul pentru amuzament ca sa sperie satenii si cand adevaratul lup apare nimeni nu-l mai crede. Pana acum de curand nu se facea niciun test, acum fac lunar, e bine sa faci dar nici asa des.
0
0
mai animalelor de ca ati dezactivat comentariile la marele interviu cu chelaru va e frica de ele ca musca si turbati
2
0
Ca suntem varza si avem parteneriate strategice cu..rusia.
0
1
In Palazu nu se aude nimic...
1
0
Bine,bine..dar buncare antiatomice sunt? Unde,de ce nu stim! Altfel mi se par alarmele acestea " frectie la picior de lemn"!
2
0
Pana stai sa vezi ce fel de alarma este poate sa treaca si mai mult de 2 minute! Pai in 2 minute ti-a venit racheta cu focos nuclear si te-a ras de pe fata pamantului!
3
0
aceste sirene sunt actionate electric, or in caz de doamne fereste reteaua electrica e printre primele victime, mai exista si varianta manuala, invarti la manivela, dar asta ar inemna putina transpiratie, cine mai e prost sa transpire in romania ?
3
0
Nu se aud sirenele in anumite zone...
3
0
Bah prostanilor, cat o sa mai sunati sirenele astea ragusite?mai terminati draq cu prostiile astea ca sunt egal cu zero sirenele astea
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614