REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Exercițiu la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Incendiu la motoarele unei aeronave cu pasageri la bord

Exercițiu la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Incendiu la motoarele unei aeronave cu pasageri la bord

Replica API 20 noiembrie 2018 | 16:19 491

Exercițiu comun privind intervenția în caz de accident de aviație, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța! Evenimentul s-a desfășurat marți, 20 noiembrie, și a avut ca scop verificarea capacității de răspuns și a cooperării pe timpul intervenției a serviciilor profesioniste cu serviciile private pentru situații de urgență și celelalte forțe ale UPU SMURD și serviciului de ambulanță, chemate în sprijin.

Conform scenariului exercițiului, o aeronavă de tip SAAB 2000 cu pasageri la bord a declarat urgență, incendiu la ambele motoare, anunțând aterizarea în regim de urgență în aproximativ 10 minute de la convorbirea cu Turnul de Control. Ulterior a fost declanșat Planul de Urgență, punându-se în aplicare măsurile și procedurile prevăzute de acesta. Conform scenariului, aeronava s-a prabușit peste o clădire din incinta aeroportului, în misiunea de căutare și salvare fiind implicate direct echipa medicală și echipele de pompieri ale aeroportului.

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii și o ambulanță.

Printre participanții la exercițiu s-au numărat:

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DOBROGEA " al judeţului Constanţa

- Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa

- UPU SMURD Constanţa

- Poliţia municipiului Constanţa:

- Inspectoratul Judeţean de Jandarmi

- ROMATSA

După finalizarea exercițiului, s-a analizat timpul de răspuns și intervenție la aeronavă, procedurile aplicate de către echipa medicală a aeroportului, precum și intervenția și cooperarea tuturor serviciilor interne ale instituției implicate în acest proces, rezultatul fiind unul pozitiv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este ciudat sa stingi focul de la motor cu apa,crapa
0
0
Noi soriceii ne declaram suparati pe cotidianul replica care ne.a tratat ca niste infractori in loc sa se ocupe de adevaratii infractori adica sobolanii imbuibati de la conducere si de la sindicat care fac zilnic gauri mari in cascavalul de la aeroport!!!
2
0
Am facut boicot si n am participat,va anuntam pe aceasta cale ca protestele in tonomatul cu produse continua deasemea a fost semnalata si montarea de aparate cu ultrasunete ea fiind recunoscuta ca o arma sonica de catre noi soriceii liberi din aeroport.Cei 2 trimisi la corina si lizi n au mai revenit la baza ei totusi fiind recunoscuti in poze alaturi de ele pe facebook la Margo si Irish Pub,asta pt cei interesati.Va aducem la cunostinta ca tot ce ne a ramas de la ei este doar o copie bulgareasca musical a DvDului Stuart Little in varianta Karaoke Interpretare Corina la microfon de stiulette
1
0
Fotu o s-o puna si el pe blonda la un exercitiu!.....
0
0
Soriceii ce fac ? Cum participa la acest exercitiu ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614