REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Exercițiu la Mihail Kogălniceanu: elicopter Black Hawk prăbușit

Exercițiu la Mihail Kogălniceanu: elicopter Black Hawk prăbușit

Replica API 21 august 2018 | 00:30 409

Persoanalul RAF detașat în România a fost implicat într-un exercițiu comun cu Forțele Armate Americane pentru a simula un accident de avion cu multiple victime.

Membrii 135 Expeditionary Air Wing (EAW) au participat la acest exercițiu alături de Armata SUA pentru a practica procedurile lor de răspuns în situații de urgență, în acest caz simularea pierderii unui elicopter Black Hawk cu mai multe victime. Squadron Leader Andrew Blyth, doctorul atașat de EAW, care a lucrat cu echipajele Black Hawk în timpul planificării exercițiului, a spus: „Pentru acest exercițiu a fost nevoie o mulțime de planificări din toate părțile, dar valoarea de instruire îndeaproape cu aliații noștri americani într-un scenariu realist cu numeroase victime a făcut ca totul să se merite. Interoperabilitatea dintre echipele medicale din Marea Britanie și SUA a avut un rol esențial din trecut și menținerea capacității de a lucra împreună este crucială pentru posibilele viitoare operațiuni."

Atât EAW, cât și Forțele Americane au profitat de oportunitatea de a se antrena împreună în acest exercițiu simulat de evacuare medicală (MedEvac), pentru a oferi o pregătire realistă bazată pe integrarea celor două forțe NATO din timpul operațiunilor anterioare.

Un pilot de Eurofighter Typhoon de la Escadrila 1(Fighter), dislocat ca parte din 135 EAW, a oferit Close Air Support, precum și Search and Rescue din aer, în timp ce alți membri EAW au jucat rolul de soldați răniți și echipaj de zbor pe teren. Între timp, echipa de medici RAF s-au alăturat echipajelor de la bordul celor două UH-60 Black Hawks pentru a identifica "locul accidentului" și pentru a ajuta presupusele “victime”.

Căpitanul Craig Meree de la US Marine Corps, mai bine cunoscut după porecla "Sensor Bob", a acționat ca ofițer de legătură între Forțele SUA și EAW în timpul exercițiului.

„Am lucrat cu britanicii în operațiuni anterioare, cum ar fi cele din regiunea Golfului. Există o relație foarte puternică între cele două națiuni, iar succesul acestui exercițiu este o dovadă a acestui fapt. Ne-am pregătit reciproc în diferite tehnici, tactici și proceduri și am lucrat împreună pentru a ne îndeplini misiunea comună de a asigura locația accidentului de aeronavă și de a evacua numeroase victime într-un loc de siguranță”, a afirmat el.

Personalul 135 EAW a fost dislocat în România pentru a întreprinde misiunea NATO de poliție aeriană consolidată. Membrii EAW locuiesc și lucrează alături de militarii Forțelor Aeriene Române și Forțelor Armate SUA care operează, de asemenea, din baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
IRENE FUCKING IRENE!
1
0
To all units: Irene!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108