REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Exerciţiu româno-american de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

Exerciţiu româno-american de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

Replica API 17 noiembrie 2018 | 01:03 295

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a organizat primul exerciţiu comun de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară în colaborare cu forţele de securitate şi intervenţie din România, informează misiunea diplomatică, într-un comunicat.

Conceput pentru a testa capacitatea de intervenţie şi de coordonare după un atac simulat, exerciţiul, care s-a desfăşurat joi, a implicat echipele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Brigăzii Antiteroriste a Serviciului Român de Informaţii. Scenariul a evidenţiat rolul agenţiilor partenere din România în planificarea, răspunsul şi limitarea consecinţelor unui incident de natură CBRN, arată sursa citată.

"Acest eveniment reprezintă încununarea unui parteneriat de mai mulţi ani între autorităţile române şi Ambasada SUA, cu scopul de a îmbunătăţi abilităţile României de a reduce ameninţările reprezentate de armele de distrugere în masă", precizează ambasada.

De peste 15 ani, Agenţia de Reducere a Ameninţărilor în Domeniul Apărării din cadrul Departamentului american al Apărării sprijină România în derularea unor programe de pregătire şi asistenţă, pentru a perfecţiona cunoştinţele în domeniul prevenirii, detecţiei, interdicţiei şi investigării incidentelor cu arme nucleare, biologice şi chimice sau cu alte materiale.

DTRA a oferit recent sprijin financiar, printr-o donaţie semnificativă de echipamente specializate de protecţie, detecţie, monitorizare şi decontaminare, către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General al Poliţiei Române. În valoare de peste 380.000 de dolari, echipamentele vor contribui la buna desfăşurare în România a misiunilor de primă intervenţie şi a celor investigative.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920