REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

"Exilaţii" îl răzbună pe Crin Antonescu. PNL se refugiază în sediile PDL, să scape de datorii

"Exilaţii" îl răzbună pe Crin Antonescu. PNL se refugiază în sediile PDL, să scape de datorii

Replica API 27 august 2014 | 00:00 1151

Jale la PNL!

Jale la PNL!

Gunoiul nu poate sta mult timp sub preş. O demonstrează situaţia în care se scaldă acum PNL, scos "la tablă" de foştii liberali, "măturaţi" din partid după marea epurare a lui Ludovic Orban şi Klaus Iohannis. Partea proastă pentru liberali constă în faptul că mulţi dintre aceşti foşti colegi pompau grupa mare fonduri sau materiale pentru campanie. Astfel, executarea silită a ajuns să fie termenul utilizat în interiorul PNL.

Primul pe listă este Relu Fenechiu, care, din închisoare, condamnat la cinci ani pentru fapte de corupţie, a trecut la tăieri de capete. Fostul ministru a dat în judecată PNL pentru o datorie de aproape un milion de euro, făcută în campania prezidenţială a lui Crin Antonescu din 2009. Iniţiativa este condusă, din libertate, de administratorul grupului de firme al lui Relu Fenechiu, Cristian Ghibu, care a acţionat în instanţă pe 8 august, cu termen de judecată pe 17 septembrie, aşa cum reiese din dosarul nr. 27381/3/2014, având ca obiect ordonanţa de plată - OUG 119/2007 / art.1013 CPC ş.u., unde SC La Rocca SRL solicită recuperarea creanţelor de la PNL. Mult mai pornit decât Fenechiu este "mazilitul" Mihail Volintiru, de la şefia PNL Dâmboviţa. Dat afară, recent, în şuturi de foştii colegi, Volintiru a scos armele şi cere executarea silită a creanţelor partidului. Pentru că sacul liberal e cam gol, Volintiru s-ar putea mulţumi doar cu răzbunarea, întrucât, în lipsă de fonduri, PNL trebuie să scoată la bătaie sediile! Asta explică şi veselia liberalilor pe care au avut-o când au anunţat că se vor muta cu sediul central în sediul PDL, din strada Modrogan nr. 1, din Bucureşti. Dacă sediul central scapă, nu la fel putem discuta de cel din Dâmboviţa, de exemplu, judeţ în care liberalii au două variante: ori pe străzi, ori la sediul PDL. Veştile nu sunt tocmai îmbucurătoare pentru liberalii dâmboviţeni, printre care se regăseşte şi deputatul liberal, Vasile Horga. "Ştiu de datoriile pe care partidul le are faţă de domnul Volintiru, dar ştiu că nu s-a făcut nici un demers de evacuare din sediu. Nu ştiu care sunt relaţiile domnului Volintiru cu organizaţia de aici. (...) E posibil, în campania electorală s-au făcut diverse materiale. (...) Tot ce e posibil. Dacă dânsul va câştiga în instanţă, va avea o decizie irevocabilă, e posibil, sigur că e posibil. Deocamdată, lucrurile sunt paşnice. (...) Situaţia financiară nu a fost niciodată una strălucită, n-am avut fonduri aşa de importante, încât să ne comparăm cu o filială bogată. Ne-am descurcat, din cotizaţiile membrilor, din donaţii, ne-am descurcat modest. Nu putem să facem lucruri extraordinare, dar au fost suficiente, pentru a ne face o campanie decentă", a declarat Horga, pentru "Replica".

Dacă deputatul liberal nu ştie prea multe de iniţiativa lui Volintiru, ştie Tribunalul Bucureşti, unde "tronează" dosarul nr. 24452/3/2014, având ca obiect ordonanţa de plată - OUG 119/2007 / art.1013 CPC ş.u., prin care SC Amma Print, în calitate de creditor, are "reglări de conturi" cu PNL, în calitate de debitor.

Situaţia este cel puţin tragică la PNL, iar liderii din teritoriu încep să devină foarte sceptici, întrucât bate la uşă o nouă campanie electorală în care partidul intră cu o groaznică moştenire: aproximativ şase milioane de euro, datorii, din care trei şi jumătate doar către Fenechiu şi Volintiru. Dacă mai luăm în calcul şi cheltuielile cu viitoare campanie, dar şi următorii liberali care, momentan, sunt tăcuţi, însă vor adopta exemplele lui Fenechiu şi Volintiru, Dragoş Grigoriu fiind, de exemplu, numele cel mai vehiculat, PNL s-ar putea declara falimentar, ceea ce ar explica dorinţa nestrămutată de alianţă cu PDL, partid care l-ar lua sub aripă.

Faţă în faţă cu situaţia, liberalii o dau în bâlbâială. Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a încercat să dreagă busuiocul. "Este ciudat să te dea în judecată unul de-al tău. Încercăm să acoperim cheltuielile, să găsim o modalitate să facem rost de bani", a declarat Petrache, contrazis însă de purtătorul de cuvânt al partidului, Alina Ghorghiu. "Acţiunile în civil se întâlnesc des, dacă ai de recuperat o sumă de bani, ţi-o recuperezi în instanţă", a comentat Gorghiu despre conflictul PNL - Fenechiu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369