REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Există posibilitatea formării poleiului! Atenţie cum circulaţi

Există posibilitatea formării poleiului! Atenţie cum circulaţi

Replica API 7 ianuarie 2016 | 00:22 253

Atenţie la conducerea autovehiculelor, în condiţiile avertizării meteorologice privind formarea poleiului în Dobrogea! Întrucât mai mulţi şoferi au avut de suferit şi au ajuns cu maşinile prin şanţuri sau pe sensurile giratorii din pricina neadaptării vitezei la condiţiile de drum, politiştii recomandă conducătorilor auto să nu porneasca la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului, utilizarea anvelopelor de iarnă fiind obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Întrucât există posibilitatea formării poleiului, poliţiştii recomandă să vă informaţi din timp cu privire la starea drumurilor de traseul ce urmează parcurs. În timpul călătoriei, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele care curculă în faţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos! Folosiţi în mod corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.

Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor. Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614