REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Există remedii naturiste care pot ajuta în infertilitate?

Există remedii naturiste care pot ajuta în infertilitate?

Replica API 22 august 2020 | 00:00 1007

Anumite suplimente, spun specialiștii, au fost asociate cu sporirea fertilității. Cere sfatul medicului ginecolog sau medicului specialist în endocrinologie reproductivă înainte de a încerca orice fel de supliment de acest gen, scrie doc.ro.

Maca sau plantă numită "ginseng andin"

Maca este o plantă cultivată în Peru. Unele studii efectuate pe animale au descoperit că Maca îmbunătățește fertilitatea, însă rezultatele cercetărilor făcute pe oameni sunt mixte. Unele cercetări spun că plantă această îmbunătățește calitatea spermei, în timp ce altele nu au descoperit niciun efect.

Polenul de albine

Polenul de albine a fost asociat cu îmbunătățirea imunității, fertilității și, în general, e considerat unul dintre cei mai buni nutrienți. Un studiu făcut pe animale a arătat că un consum de polen de albine a fost asociat cu îmbunătățirea calității spermei și cu îmbunătățirea fertilității la bărbați.

Propolis (numit și "clei de albine")

Un studiu făcut pe femeile cu endometrioză a descoperit că administrarea propolisului de două ori pe zi a avut drept rezultat o șansă cu 40% mai mare că aceste femei să rămână însărcinate după 9 luni.

Lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă, produs tot de albine, este foarte bogat în aminoacizi, lipide, zaharuri, vitamine, acizi grași, fier și calciu. Studiile efectuate pe animale au arătat că lăptișorul de matcă poate îmbunătăți sănătatea sistemului reproducător la șoareci.

Unele suplimente naturale îți pot crește șansele de a rămâne însărcinată, însă chiar și așa, majoritatea dovezilor științifice sunt limitate la studiile făcute pe animale, deci este nevoie de mai multe cercetări.

În funcție de cauza descoperită a infertilității în cazul tău, medicul fitoterapeut poate recomandă anumite suplimente nutritive care încurajează fertilitatea:

Uleiul de luminița nopții

Acest ulei conține cantități mari de acid gama-linoleic (GLA), un acid gras esențial, care poate stimula fertilitatea, prin faptul că reușește să crească nivelul de mucus cervical și să îmbunătățească funcția uterină.

Lemn dulce

Extractul de lemn dulce poate fi cumpărat sub formă de tinctura sau poți prepară un decoct din rădăcina acestei plante. Plantă ajută la detoxifierea și repararea ficatului, sprijină sistemul endocrin și reglează sistemul imunitar. Toate aceste trei funcții contribuie la o stare hormonala generală mai bună. Când iei remedii din această plantă, respectă întotdeauna dozele și nu consumă cantități mai mari decât cele recomandate.

Ashwaganda

Extractele din rădăcina acestei plante pot fi luate sub formă de capsule sau de tinctura. Ashwaganda întărește capacitatea corpului de a face față stresului, susține sistemul endocrin și ajută la normalizarea sistemului imunitar. Toate aceste aspecte, dacă ar fi diminuate sau slăbite, ar duce la probleme de fertilitate.

Scorțișoară (Cinnamomum zeylanicumon)

Scorțișoară conține uleiuri volatile, taninuri și alte substanțe chimice. În cadrul unui studiu făcut pe animale, extractul de scorțișoară a indicat o posibilă stimulare a nivelurilor hormonilor. Numărul de spermatozoizi și motilitatea acestora în cazul animalelor tratate (șoareci) au fost semnificativ mai mari, în comparație cu grupul de control.

Atenție când apelezi la plante medicinale pentru fertilitate!

Unii experți sunt de părere că plante precum sunătoarea, echinacea și ginkgo biloba se numără printre acele remedii care ar putea afecta șansele de a concepe un copil. Bărbații și femeile care încearcă să devină părinți ar trebui să fie conștienți de efectele adverse ale suplimentelor pe baza de plante și să discute cu un specialist înainte de a încerca acest tip de remedii.

"Multe preparate din plante, după cum au documentat multe studii, conțîn substanțe asemănătoare estrogenului, care poate avea un impact asupra concentrației de hormoni sexuali și asupra fertilității, atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților", explică dr. Gilbert Ross, directorul American Council on Science and Health, din New York.

Estrogenul este un hormon sexual feminin extrem de important și, după cum explică expertul american, pilulele anticoncepționale, care conțîn estrogen, intervin în funcționarea normală a hormonilor pentru a stopa ovulația și pentru a împiedică sarcina. În general, spune el, nu este o decizie prea înțeleaptă că o persoană îngrijorată în privința infertilității să apeleze la suplimente pe baza de plante fără să ceară mai întâi sfatul unui medic specialist în endocrinologie reproductivă.

Așadar, mare atenție atunci când alegi suplimentele sau remediile din plante pentru ține sau pentru partenerul tău. De exemplu, unele remedii naturiste din plante ar putea să dăuneze producției de spermă și să afecteze capacitatea spermei de a fecundă ovulul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218