REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Expert în autopsii pentru decesele provocate de Covid-19: 'Am descoperit lucruri surprinzătoare'

Expert în autopsii pentru decesele provocate de Covid-19: 'Am descoperit lucruri surprinzătoare'

Replica API 2 august 2020 | 11:35 3815

Prof. dr. Mary E. Fowkes, șefa Serviciului de Autopsii și Neuropatologie de la Spitalul Mount Sinai, New York, arată că pe măsură ce au efectuat autopsii pe oameni care au decedat din cauza Covid-19 s-au descoperit o serie de lucruri noi. Ea arată că hipertensiunea pare a fi cel mai important factor de risc, iar în urma autopsiilor s-au găsit anomalii la mai multe organe, inclusiv la ficat sau în creier, confrom stiripesurse.ro

Întrebată ce poate să afle un cercetător despre COVID-19 dacă face o autopsie, Mary E. Fowkes a spus că a descoperit anomalii importante, la care nu se aștepta. ”Dintre cei 28 de oameni din departamentul nostru care fac autopsii, numai patru au fost dispuşi să facă aceste autopsii. Pentru că nu ştiam dacă echipamentul de protecţie chiar ne poate proteja. Dar niciunul dintre noi nu s-a infectat”, a declarat medicul.

”Pe măsură ce am făcut autopsiile, am început să descoperim că mulţi dintre pacienţi aveau mici cheaguri de sânge pe creier, ceea ce a dus la AVC-uri, în ficat. Ştiam că vor fi probleme la plămâni şi am găsit cheaguri şi în plămâni, emboliile de care spuneam, dar şi cheaguri mai mici, de anevrisme care se formau în plămâni. Deci autopsiile au scos la iveală lucruri surprinzătoare, care nu ar fi fost descoperite dacă nu am fi făcut autopsiile. (...) Am mai descoperit că hipertensiunea era cel mai important factor de risc şi că insuficienţa cardiacă, arteroscleroza, diabetul şi obezitatea, care afectează şi ele vasele de sânge, sunt factori de risc. Deci, dacă facem autopsii, putem să căutăm anomalii în toate organele şi să vedem schimbările”, a mai declarat Prof. dr. Mary E. Fowkes.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine le-a dat voie sa faca autopsii? Parca era interzis de celebrul OMS. Grav. S-a incalcat secretul covidului.
0
0
DOCENT DE LA ORA 15:04, Ma buvur ca in urma studiilor pe care le ati efectuat ati ajuns la aceasta concluzie! Premiul Nobel este mult prea putin asa geniu!
1
0
Cercetatorii nostri cate autopsii au facut,ce au descoperit,pentru ce sunt platiti?
5
0
tara asta e plina de retardati care nu cred nimic decat daca li se intampla lor. Sper sa li se intample cat mai curand
4
5
TREZITI-VA TURMQ DE OI CU OCHELARI DE CAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
7
Medicamentele de incercare pot lasa urme in organism, adica reactiile negative ale acestora au un anumit grad de suportabilitate pentru fiecare organism! Analiza atenta a fiecarui simptomatic este f importanta!!
6
2
ca totul va avea un sfarsit dar pana atunci creierul romanilor e totul!
4
3
In Romania anomaliile la creier au aparut cu multi ani inaintea pandemiei .Ca e vorba azi de Covid sau ca ar fi fost orice alte boli transmisibile,romanii sunt la fel de incapabili sa priceapa ceva la nivel de mase,iar conducerea Romaniei in afara de galceava de joasa spete si bataie pe zone de influenta ca la interlopi nu face altceva. Romania functioneaza cumva din inertie,din munca multor amarati platiti la nivel de supravietuire,ca sclavii si inca incapatanati sa ramana in tara saraci si vesnic umiliti.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614