REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Experți internaționali vin la Constanța pentru SALVAREA CAZINOULUI!

Experți internaționali vin la Constanța pentru SALVAREA CAZINOULUI!

Replica API 8 iunie 2018 | 01:59 476

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu Primăria Constanța și Asociația ARCHÉ organizează, sâmbătă, 9 iunie a.c., conferința „Conservarea şi reactivarea patrimoniului construit”, eveniment corelat cu includerea Cazinoului din Constanţa în programul Europa Nostra „7 Most Endangered” (7ME).

Evenimentul are loc la Muzeul de Istorie şi Arheologie, de la ora 10:00 și reunește experți internaționali în domeniul conservării patrimoniului construit și finanțărilor europene. Vor fi aduse în discuție exemple de bune practici în care patrimoniul a redevenit o resursă identitară și economică pentru comunitate.

Conferința va aborda, în prima parte, tema protejării patrimoniului construit Art Nouveau, iar în partea a doua parte, tema Patrimoniului și dezvoltării durabile.

La final, participanții vor lua parte la un tur ghidat al Cazinoului, în fața căruia va putea fi admirată expoziția internațională „Waves of Art Nouveau”, eveniment sincron în cele opt ţări ale proiectului european „Sustainable protection and promotion of Art Nouveau in the Danube Region”, care îşi propune să întărească protecţia, conservarea şi promovarea patrimoniului construit Art Nouveau în zonele urbane ale regiunii Dunării, proiect în care INP este partener de specialitate.

Misiunea Europa Nostra, ce va avea loc în perioada 8-11 Iunie la București și Constanța are ca scop creionarea unui plan sustenabil de acțiune pentru conservarea și reactivarea Cazinoului din Constanța, în urma întâlnirilor de lucru cu autoritățile responsabile și comunitatea locală.

Participarea este gratuită pe baza înscrierii, accesând linkul http://bit.ly/ConferintaPatrimoniu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vina strainii, daca nu suntem in stare, bravo
2
0
DA,rusine sa le fie primarilor care s au perindat la primarie!Mazare ptr primul mandat se catara pe blocuri sa arate ca este harnic!ce hot ordinar!pina au pus mina pe Constanta si dupa ceea zmee si carnavale si distrugerea parcurilor ptr afaceri imobiliare!sa vina strainii sa le arate ca in afara interesului personal, mai existasi respect si iubire de tara! 1 1
5
0
N aem decat datyatori de aghiazma cu somoiogu, cadelnitzari in draci, ciocli la capele mortuare. Tarnositori de Cazinouri NU, au disparut
0
0
care romani mai baiatule ? Nu vezi ca nu se intampla nimic de ani de zile ? Intr-adevar romanii sunt afara da nici nu vine nimeni la hotul de fagadau.
2
0
Voi de prostie in veci nu va mai vindecati de ce sa vina strainii sa refaca cazinoul Cta cand o gramada de ro sant constructori si lucreaza pe tot globul nu gasiti in Cta rusine
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218