REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Experţii susţin că închisorile din Germania nu sunt pregătite pentru revenirea în ţară a combatanţilor islamişti

Experţii susţin că închisorile din Germania nu sunt pregătite pentru revenirea în ţară a combatanţilor islamişti

Replica API 10 august 2019 | 00:00 450

Închisorile din Germania trebuie să se pregătească mai mult pentru revenirea militanţilor islamişti din zonele de război siriene şi kurde astfel încât să prevină o radicalizare suplimentară în spatele gratiilor, relatează dpa joi, citând mai mulţi experţi.

Cercetătorul în domeniul conflictelor Andreas Zick a declarat că Germania nu este suficient de pregătită pentru a combate radicalizarea în închisori şi nimeni nu poate estima nivelurile de stres post-traumatic de care combatanţii străini repatriaţi ar putea suferi.

Zick a spus că sunt necesare mai multe cercetări asupra modurilor de a preveni creşterea radicalizării şi răspândirea ei în spatele gratiilor. "Nu putem menţine nivelul scăzut din acest punct de vedere", a spus el.

Peter Biesenbach, ministru al justiţiei în landul Renania de Nord - Westfalia, a spus că riscul a crescut nu numai din cauza combatanţilor străini care revin din Siria şi Irak, ci şi din cauza faptului că numărul islamiştilor condamnaţi este în creştere.

Potrivit estimărilor actuale, mai multe sute de combatanţi islamişti s-ar putea întoarce în Germania. Din cele 16 landuri ale Germaniei, 14 au implementat programe de prevenire a radicalizării şi de combatere a radicalizării, iar ultimele două landuri pregătesc şi ele proiecte similare.

În jur de o treime dintre cei 1.050 de islamişti germani despre care se ştie că au călătorit în zone de război s-au întors în Germania până în prezent.

În landul Renania de Nord - Westfalia, unul din cinci deţinuţi, care sunt în total 16.500, este musulman, iar 32 dintre ei provin din medii islamiste radicale. Un număr de 26 de imami din acest land s-au oferit voluntari pentru a oferi sprijin şi îndrumare religioasă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i ia Merkel si partidul ei acasa, la ei. Imi inchipui ca astia au cit de cit niste conditii pentru a primi imigranti.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367