REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

EXPERTIZA TEHNICĂ în cazul unui ACCIDENT RUTIER: şoferul a recunoscut fapta, dar nu vine la instanţă

EXPERTIZA TEHNICĂ în cazul unui ACCIDENT RUTIER: şoferul a recunoscut fapta, dar nu vine la instanţă

Replica API 5 decembrie 2019 | 00:00 288

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dar decizia nu a fost definitivă, urmând să se judece apelul, termenul fiind fixat pentru data de 11.02.2020. Precizăm că, în cursul cercetării judecătorești, inculpatul nu a fost audiat, deși au fost depuse repetate demersuri în acest sens, inclusiv emiterea unor mandate de aducere repectiv încercarea de a-l contacta telefonic pe inculpat, acesta nerăspunzând apelurilor.

Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța a reținut că, la data de 15.11.2015, în jurul orelor 11.11, lucrătorii de poliție rutieră, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați prin intermediul serviciului de dispecerat că, în municipiul Constanța, s-a produs un accident rutier soldat cu victime și s-au deplasat la locul indicat, constatând că inculpatul C.C. era conducătorul autoturismului implicat în producerea accidentului rutier. În urma producerii accidentului, victima a suferit vătămări corporale care au necesitat pentru vindecare un număr de circa 180 de zile îngrijiri medicale. Din concluziile raportului de expertiză tehnică judiciară auto efectuat de expertul tehnic, a rezultat că inculpatul a inițiat manevra de condus cu spatele fără o asigurare corespunzătoare , astfel că a surprins și a accidentat o persoană care se angajase în traversarea carosabilului fără o asigurare corespunzătoare. Locul producerii impactului a fost pe spațiul carosabil corespunzător sensului de deplasare cu spatele al autoturismului. Generarea stării de pericol și momentul apariției acesteia au fost determinate de un cumul de factori: inițierea și efectuarea de către conducătorul auto a manevrei de mers cu spatele, manevră neprecedată de o asigurare corespunzătoare privind siguranța efectuării acestei acțiuni și de deplasarea neregulamentară a pietonului pe suprafața carosabilă. Cauza producerii accidentului, potrivit rolii.ro, și a urmărilor sale o constituie pe de o parte, inițierea și executarea de către conducătorul auto a manevrei de mers cu spatele, manevră neprecedată de o asigurare corespunzătoare privind siguranța efectuării ei și pe de altă parte, de pătrunderea fără o asigurare corespunzătoare și deplasarea neregulamentară a pietonului pe suprafața carosabilă. Posibilitățile de evitare a producerii accidentului și a urmărilor sale au aparținut pe de o parte, atât conducătorului auto, care trebuia să inițieze și să execute manevra de mers cu spatele decât după ce se asigura în mod corespunzător la siguranța efectuării acesteia și, pe de altă parte, pietonului care se deplasa neregulamentar pe suprafața carosabile fără o asigurare corespunzătoare. Inculpatul a recunoscut comiterea faptei la urmărirea penală însă în fața instanței nu s-a prezentat.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar pietoni care se arunca pe carosabil. Daca soferul a luat 6luni dar sper sa fie achitat la curtea de apel,cat ia pietonul imbecil
1
0
Muie fomisti
0
0
Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614