REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

EXPLICAȚIA HALUCINANTĂ a bărbatului care a târât cu mașina un porc sacrificat!

EXPLICAȚIA HALUCINANTĂ a bărbatului care a târât cu mașina un porc sacrificat!

Replica API 3 august 2018 | 20:45 508

S-ar putea alege cu dosar penal!!!

S-ar putea alege cu dosar penal!!!

Imaginile horror cu mașina ca târâia pe carosabil un porc sacrificat, în județul Constanța, au alertat autoritățile. Potrivit informațiilor noastre, șoferul a fost identificat, explicația pe care a dat-o fiind halucinantă. În funcție de rezultatul probelor de laborator (dacă este sau nu infestat cu pestă porcină), se vor lua măsurile legale ce se impun. Acesta s-ar putea alege cu dosar penal.

Oamenii legii au identificat autovehiculul în cauză în curtea unei locuințe din Ciobanu, acolo unde, întins pe ciment, se afla și porcul. Bărbatul care s-a aflat la volanul autovehiculului a precizat că a sacrificat animalul pentru consum propriu, după care l-a transportat cu mașina către domiciliul său. Numai că, la un moment dat, animalul a căzut pe carosabil. A oprit vehiculul și, cum nu a avut forță să-l pună înapoi, a decis să-l lege și să-l târâie pe carosabil pentru că oricum nu mai avea mult până acasă, având circa 500 de metri de parcurs. Porcul a fost ridicat de către reprezentanții DSVSA Constanța, în vederea distrugerii și neutralizării. Însă, înainte au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă a fost infestat cu pestă porcină, urmând ca rezultatele să fie comunicate în scurt timp. Dacă rezultatul va fi pozitiv, bărbatul din Ciobanu riscă să se aleagă cu dosar penal pentru răspândirea bolilor la animale sau plante, care sunt infracţiuni contra sănătăţii publice, potrivit Art. 355 din Noul Cod Penal. Astfel, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale sau plante ori a dăunătorilor, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Dacă fapta este săvârşită din culpă, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate. În cazul în care rezultatul va fi negativ, el ar putea fi sancționat conform HG 1391/2006 republicata privind circulația pe drumurile publice și/sau conform HG 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Amintim că numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 524, dintre care 521 în gospodăriile populaţiei, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu. El a mai precizat că pesta a avut “o evoluţie agresivă, explozivă, începând cu 9 iunie. La nivelul județului Constanța a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor, unde a fost adoptat planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea bolii și adoptarea zonelor de restricții. Au fost stabilite zonele de restricții sanitare veterinare, în jurul gospodăriei afectate, respectiv o zonă de protecție cu o rază de 3 km și o zonă de supraveghere cu rază de 10 km.

L.C. A.C.

Citește și: Judeţul Constanţa, în fierbere: IMAGINI HORROR, CU UN PORC LEGAT DE O MAŞINĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pesta porcina este falsa nu exista este inventie
0
0
Il fragezea
0
0
asta suntem un popor de betivi,curve si pupatori de moaste si in plus sacrificam animale nu numai pentru consum si ofrande de pasti si craciun pentru un bastard facut din flori huuo
0
2
Dar pe primarul Gurgu Tudorel ca a dus atatia km porcii morti si infestati de ferma lui clandestina si i a ingropat la Ciobanu de ce nu le a spus cetatenilor? Ne a mintit ca pune flitre ca sa nu intre pesta Po rcina, dar ea era cu varf si indesat in comuna. Le moare la oameni porcii si el nu le spune ce trebuie sa faca. Multi ciobanenii taie porcii de frica sa nu le moara si primarul ii minte pe oameni. Situatia e nasoala rau.
7
1
Dar primarul care a carat porci cu tractorul comunei??
7
0
Vedeti-va de treaba ca porcul e infestat si ala a zis la sanchi ca e ptr consum propriu.Urma sa vanda carnea altora s-o faca bani.Daca era ptr el nu il tara prin praf.
4
5
Chiar daca rezultatul iese negativ, el tot nu a procedat legal.
6
0
Pai si daca rezultatul iese negativ,cine ii mai da porcul inapoi omului,sau cum il despagubiti,bpm vostrii de comunisti!!!
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102