REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

'EXPLODEAZĂ' un nou scandal în sănătate: și Colegiul Medicilor verifică cazul tinerei care a murit din cauza septicemiei la o lună după ce a născut

'EXPLODEAZĂ' un nou scandal în sănătate: și Colegiul Medicilor verifică cazul tinerei care a murit din cauza septicemiei la o lună după ce a născut

Replica API 13 noiembrie 2019 | 08:24 231

foto: Mediafax

Colegiul Medicilor Brăila a anunţat că s-a autosesizat şi va declanşa o anchetă disciplinară la Spitalul Judeţean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a murit din cauza septicemiei la o lună după ce a născut, relatează News.ro.

Specialiştii Colegiului Medicilor vor descinde în unitatea medicală şi vor face verificări pentru a stabili dacă în acest caz au fost făcute erori şi dacă cineva poate fi tras la răspundere.

Pe de altă parte, după moartea tinerei de 19 ani, o anchetă internă a fost demarată la Spitalul Judeţean Brăila.

În paralel, verificări fac şi poliţiştii dar şi inspectorii de sănătate publică, ultimul control fiind demarat la cererea Ministerului Sănătăţii.

În urmă cu o lună, Ana Maria Păduraru a născut la maternitatea din Brăila o fetiţă sănătoasă. Totul a fost bine timp de trei săptămâni, iar apoi tânăra mămică a început să acuze o stare de rău. Spunea că o doare un picior, motiv pentru care a mers la Spitalul Judeţean Brăila. Aici a primit însă tratament cu antiinflamatoare şi a fost trimisă acasă, spun rudele. A doua zi, pentru că se afla în impsobilitatea de a se mai mişca, familia tinerei a chemat salvarea care a dus-o de urgenţă la spital, unde medicii au spus că tânăra are meningită.

În cele din urmă, brăileanca şi-a pierdut viaţa din cauza septicemiei. Părinţii fetei spun că Ana Maria ar fi murit din cauză că la naştere, în urmă cu o lună, medicii nu ar fi îndepărtat întreaga placentă.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aici e vorba de diagnostic, nu ce spun parintii.Ei nu sunt specialisti, spun simptomele pe care le-a avut fiica lor.Doar medicii puteau pune un diagnostic si tratamentul corespunzator.Aici e vorba de un diagnostic eronat si probabil si tratat cu superficialitate.Acuza pentru ca au apelat la servicii medicale , nu s-a tratat la vraci.Iar cei de la Braila daca au fost depasiti de situatie de ce nu au trimis-o la un spital cu competente ridicate?
0
0
Din descriere, nu pare ce spun parintii - pt ei BINEINTELES doctorii sunt de vina. CLinic mai curand o tromboflebita in context post nastere, care justifica si febra, si durere in picior si o embolie cu rezultat....Ca sa astepte o septicemie O LUNA pana sa se declanseze e de rasul curcilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614