REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Explozia de la Braşov: Unul dintre răniţi a murit, doi pacienţi sunt în stare gravă la Terapie Intensivă

Explozia de la Braşov: Unul dintre răniţi a murit, doi pacienţi sunt în stare gravă la Terapie Intensivă

Replica API 6 noiembrie 2015 | 11:20 223

Şase persoane au fost rănite în urma exploziei urmate de un incendiu care s-a produs, joi seară, la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov. Din păcate, unul dintre răniţi a murit vineri dimineaţă la spital. Alţi doi sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. Deflagraţia s-ar fi produs din cauza nerespectării concentraţiei pulberilor de făină emanate în spaţiu închis, potrivit primelor cercetări la faţa locului, a declarat, primarul Braşovului, George Scripcaru.

Bilanţul exploziei de la Braşov începe să fie negru. Prefectul Mihai Mohaci a confirmat, vineri dimineaţă, că una dintre victime a decedat. Este vorba despre bărbatul care căzut în interiorul buncărului de la 15 metri și a fost prins sub un planșeu.

O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc joi seara la o fabrică de pâine din Brașov. Prefectul Mihai Mohaci a declarat că cinci persoane rănite, în stare conștientă, au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că explozia s-ar fi produs din cauza acumulării de pulbere de făină și a ventilației necorespunzătoare din fabrică. "Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs", a mai spus el.

Dintre cele şase persoane care au ajuns la spital, trei persoane au fost internate la secţia de Chirurgie plastică cu arsuri pe corp, două sunt în stare mai gravă după ce au suferit arsuri ale căilor aeriene şi sunt internate la Terapie Intensivă, iar bărbatul scos de sub dărâmături se află, de asemenea, internat la ATI cu arsuri pe corp şi politraumatisme în urma prăbuşirii. Vineri dimineaţă, unul dintre răniţi a murit.

O echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani va face o expertiză în în cazul exploziei de joi seară, produsă la o fabrică de pâine din Braşov, a declarat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Danteş Bratu, după ce a ajuns la locul deflagraţiei.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi ale televiziunilor care transmiteau partida de pe Stadionul Tineretului, potrivit RTV.NET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369