REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

EXPLOZIE într-o garsonieră din Năvodari: un bărbat, transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti

EXPLOZIE într-o garsonieră din Năvodari: un bărbat, transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti

Replica API 19 iunie 2015 | 00:32 217

Inspectoratul de Stat în Construcţii a demarat un control

Inspectoratul de Stat în Construcţii a demarat un control

O bubuitură puternică a alertat locuitorii din Năvodari, de pe strada Cabanei! Deflagraţia s-a produs într-o garsonieră, în urma acumulărilor de gaze de la butelie, care ar fi avut un furtun improvizat şi fisurat, o persoană fiind rănită grav, transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Ulterior, victima a fost transferată la Spitalul de Arşi din Bucureşti

Imagini îngrozitoare la Năvodari. La orele dimineţii de joi, 18 iunie, o explozie a avut loc într-o garsonieră de pe strada Cabanei. Din câte se pare, aceasta s-a produs în urma unor acumulări de gaze de la butelie. Potrivit militarilor din cadrul ISU Dobrogea, deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, dar o persoană a fost grav rănită. Este vorba despre bărbatul care locuia acolo, acesta suferind arsuri pe 90% din suprafaţa corpului.

Cadrele medicale ajunse la faţa locului nu au putut să-şi dea seama ce vârstă are întrucât era desfigurat, iar pielea era toată arsă. „Pacientul era în stare gravă, prezenta arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. A fost stabilizat hemodinamic şi respirator, intubat şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Ionuţ Cealera, directorul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Potrivit informaţiilor noastre, victima era conştientă, dar, la scurt timp, aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. Potrivit oamenilor din bloc, bărbatul era un locatar nou, stătea de câteva zile, dar nu se ştie dacă era proprietar sau doar chiriaş. Totodată, menţionăm că garsoniera s-a transformat într-un morman de moloz. Ferestrele au fost spulberate, la fel şi uşile şi bunurile din casă.

Cu pagube s-au ales şi vecinii, ale căror uşi de la intrare în locuinţe au fost avariate. Potrivit primelor indicii, se pare că butelia avea un furtun improvizat, care era fisurat. „Colegii noşti de la Secţia Midia Năvodari au fost la faţa locului, garsoniera fiind aproape în totalitate distrusă. Şi vecinii s-au ales cu pagube minore, fiind vorba de uşi”, a declarat plt. Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a analiza dacă a fost afectată fundaţia blocului. Potrivit reprezentanţilor ISU, sursa probabilă a acumulării de gaze a fost furtunul improvizat, care era şi fisurat. Cât despre producerea deflagraţiei, nu se ştiu cauzele întrucât nu s-a putut discuta cu victima.

Explozia de la Medgidia a curmat vieţi!

Reamintim că o altă explozie a avut loc la Medgidia, în martie 2014. Explozia a fost produsă de o butelie şi a avut loc într-un bloc cu patru etaje de pe strada Independenţei. 28 de apartamente au fost distruse. Cum apartamentele au fost avariate, Primăria Medgidia le-a asigurat cazare celor aproximativ 40 de persoane afectate de explozie la un hotel din municipiu.

În timpul intervenţiei pompierilor, oamenii au fost evacuaţi, având în vedere că s-a impus oprirea utilităţilor: gaze, apă, căldură. Locatarii blocului afectat au trecut prin clipe de groază. În doar câteva clipe şi-au văzut munca agonisită într-o viaţă distrusă. Autorităţile au intervenit în forţă şi 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci persoane au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică, iar o femeie s-a ales cu politraumatism minor. Alte şapte persoane au ajuns la spital.

Pagubele au fost imense, însă structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată. Duminică seara, pe 9 martie 2014, George Chiriţă (cel din pricina căruia s-ar fi produs deflagraţia) a murit, iar pe 12 a murit şi soacra acestuia, ambii spitalizaţi la Bucureşti. Fetiţa care se afla în acelaşi apartament a supravieţuit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614