REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

EXPLOZIE într-o piaţă din centrul Istanbulului: cel puțin 10 morți!

EXPLOZIE într-o piaţă din centrul Istanbulului: cel puțin 10 morți!

Replica API 12 ianuarie 2016 | 15:18 202

Potrivit agenţiilor turce, explozia s-a produs în piaţa centrală Sultanahmet, din Istanbu, cel mai mare oraş din Turcia, informează agenţia Dogan, adăugând că explozia s-a soldat cu victime.

Potrivit Dogan News, incidentul s-a soldat cu victime - morţi şi răniţi. Ambulanţele au sosit la locul tragedie pentru a transporta răniţii.

Nu se ştie deocamdată cauza exploziei. Martori prezenți la locul incidentului au declarat că au auzit o deflagrație puternică, potrivit RTV.net.

UPDATE: cel puțin 10 persoane au murit!

Cel puțin 10 persoane au murit şi mai multe sunt rănite şi transportate la spital, a informat Haberturk TV

Agenţia de presă Dogan informează că mai multe persoane au fost ucise în explozia sinucigaşă, însă numărul acestora nu este deocamdată cunoscut exact. Doi răniţi au fost duşi la spital. Printre răniţi se află şi mai mulţi turişti germani. Unele surse de presă au informat că s-ar fi auzit mai multe explozii

Aurtorităţile turce au informat că este vorba despre un atac sinucigaş. Un terorist a cărui identitate nu este cunoscută încă s-a detonat în apropierea unu grup de turişti străini, făcând victime. potrivit rt.com.

Potrivit agenţiilor turce, explozia s-a produs în piaţa centrală Sultanahmet, din Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, informează agenţia Dogan, adăugând că explozia s-a soldat cu victime, potrivit RTV.net.

UPDATE 2: Autorul atentatului de la Istanbul, un sirian născut în 1988

Autorul atentatului sinucigaș de la Istanbul soldat cu zece morți și 15 răniți a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1998, a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a mai spus că majoritatea celor uciși sunt cetățeni străini. Potrivit acestuia, doi dintre cei 15 răniți se află în stare gravă, conform Agerpres.ro.

UPDATE 3: Reacția MAE după expozia din Istambul

"Autoritățile turce au demarat o anchetă în acest caz. Consulatul General al României la Istanbul monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autoritățile competente și este pregătit să acorde, la nevoie, asistență consulară de specialitate", potrivit unui comunicat transmis de MAE, scrie romaniatv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218