REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Explozie într-un bloc din Constanţa: un bărbat a verificat butelia cu un chibrit!

Explozie într-un bloc din Constanţa: un bărbat a verificat butelia cu un chibrit!

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 100

A scăpat ca prin urechile acului

A scăpat ca prin urechile acului

Locuitorii unui bloc situat pe Aleea Garofiţei din municipiul Constanţa au avut parte, luni, de o dimineaţă de pomină. Aceştia au auzit o bubuitură puternică, după care fumul gros a pus stăpânire pe locuinţele lor. Totul a pornit de la vecinul de la etajul trei, care a verificat o butelie cu un chibrit, moment în care s-a produs explozia. Din fericire, nimeni nu s-a ales cu răni grave, o femeie fiind transportată la spital doar pentru că a făcut atac de panică. Mai multe pagube materiale s-au produs. În timp ce proprietarul apartamentului spune că butelia a explodat întrucât a fost verificată cu o flacără, vecinii mai povestesc şi faptul că respectivul cocea ardei fie pe balcon, fie... în baie!

Panică pe Aleea Garofiţei din municipiul Constanţa. O explozie puternică, urmată de un incendiu, s-a produs luni, 7 octombrie a.c., într-un bloc de locuinţe situat pe Aleea Garofiţei. Unei femei i s-a făcut rău în urma deflagraţiei, aceasta fiind luată cu ambulanţa şi dusă la spital. Cauza exploziei a fost o acumulare de gaze. Proprietarul apartamentului aflat la etajul 3, acolo unde a avut loc explozia, Sevel Florea, crede că a avut un înger păzitor. "Am scăpat cu viaţă, cred că am avut un înger păzitor", a spus acesta. Bărbatul a mai declarat că a vrut să-şi monteze butelia la aragaz şi a constatat că este defectă. "Butelia scăpa gaze şi am dus-o în baie, acolo unde a explodat. Nu era nouă, mai avea ceva gaz în ea", a explicat vârstnicul. Nu de aceeaşi părere sunt şi vecinii. Aceştia susţin că Sevel Florea ar fi copt ardei pe balcon, acolo unde avea improvizată o bucătărie, sau chiar în baie. În plus, aceştia au relatat cum în urmă cu câteva săptămâni s-a pus problema unei racodări la gaz, iar Sevel Florea s-a opus cu vehemenţă, menţionând că-i este frică să nu sară în aer. În plus, vecinilor li se pare ciudat că vârstnicul s-a baricadat în casă după producerea exploziei, spunând că el vrea să-şi rezolve singur problema. Mai mult decât atât, acesta a refuzat să-şi anunţe copiii, să nu-i sperie. Soţia sa nu se afla acasă, ea fiind programată la medic. Însă, chiar dacă a trecut prin clipe de coşmar, bărbatul se ţinea de şotii, glumind pe seama celor întâmplate. Nu aceeaşi stare o aveau şi ceilalţi locatari, în special de la etajul 4, care s-au speriat îngrozitor, întrucât din baie ieşea un fum gros, de unde şi ideea că focul urca pe ţevi. Pompierii au ajuns şi la acest etaj, reuşind să rezolve problema. "Tocmai vroiam să plec şi am simţit cum se mişcă pereţii şi un zgomot puternic. Am crezut că e un cutremur, că tot se aude prin ţară. Dar după ce am simţi fumul, mi-am dat seama. Uitaţi cum mi s-au distrus şi mie pereţii", a spus Ihsam Abdulachim , proprietarul apartamentului de la etajul 4. "Proprietarul avea o bucătărie improvizată în balcon, iar în momentul în care a încercat să folosească butelia şi-a dat seama că scapă gaze. A transportat-o din balcon în baie, pe tot traseul acumulându-se gaze. Ajuns în baie, bărbatul a vrut să verifice butelia cu flacără deschisă, moment în care a avut loc o explozie. Proprietarul apartamentului a avut un mare noroc pentru că s-a ales doar cu răni foarte uşoare", căpitan George Nicolae din cadrul ISU Dobrogea. Precizăm că mai multe apartamente au fost afectate. De asemenea, căpitanul George Nicolae a tras, pe această cale, un semnal de alarmă, atenţionând populaţia că butelia nu se probează niciodată cu flacără deschisă!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218