REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

EXPLOZIE TERIBILĂ la Medgidia: 12 VICTIME. 4 dintre ele, între care şi un copil, vor ajunge la Bucureşti cu elicopterul militar

EXPLOZIE TERIBILĂ la Medgidia: 12 VICTIME. 4 dintre ele, între care şi un copil, vor ajunge la Bucureşti cu elicopterul militar

Replica API 4 martie 2014 | 00:00 524

Mai multe apartamente dintr-un bloc NU MAI POT FI LOCUITE

Mai multe apartamente dintr-un bloc NU MAI POT FI LOCUITE

După ce în Constanţa a explodat o butelie într-un apartament, şi la Medgidia s-a înregistrat, marţi seară, un astfel de eveniment. Din nefericire, explozia a fost urmată de un incendiu. Din informaţiile furnizate de ISU Dobrogea, deflagraţia a făcut 11 victime. Două persoane au suferit arsuri de gradul II şi III, iar nouă s-au intoxicat cu fum.

Explozia s-a înregistrat la un apartament dintr-un bloc de patru etaje, situat pe strada Independenţei din zona I.M.U.M Medgidia. Au fost afectate mai multe apartamente, care nu vor mai putea fi momentan locuite. "Un singur apartament este distrus în totalitate, urmare a exploziei, dar nu par să fie lucruri care să fi afectat structura de rezistenţă a blocului. Vom face o evaluare miercuri, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii. Primăria Municipiului Medgidia asigură cazare tuturor celor afectaţi la Hotelul Stadion", a declarat primarul Marian Iordache. Mai multe echipaje ale Serviciul de Ambulanţă şi pompieri s-au aflat marţi seară la faţa locului, pentru a salva răniţii aflaţi sub dărâmături.

"Se pare că explozia unei butelii a provocat un incendiu puternic. Şase victime, dintre care şi un copil, au ajuns în Urgenţa Spitalului Medgidia. Copilul are arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului. Un adult este în stare critică. S-a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii şi se ia în calcul transferul pacienţilor la Bucureşti. Vor fi preluaţi cu elicopterul de la Constanţa", a declarat, pentru "Replica", dr. Stere Buşu, managerul Spitalului Medgidia.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, a convocat gărzile de medici de pe Secţia de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri. Pentru patru persoane s-a luat decizia să fie transferate la Bucureşti. Având în vedere că elicopterele SMURD nu pot efectua zboruri pe timpul nopţii, pacenţii vor ajunge în Capitală cu un avion militar. Ei vor fi duşi cu ambulanţele până la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, iar de acolo vor fi preluaţi de echipajele medicale. "Există nişte protocoale destul de clare în cazul arşilor. Sunt doi bărbaţi, o femeie şi un copil care vor fi tranferaţi la Bucureşti. Unul dintre pacienţi are arsuri de gradul II spre III", au spus medicii.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, numărul victimelorn a ajuns la 12.

A.V., A.A.

sursa foto: Media TV Medgidia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369