REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Explozii în Egipt, de Florii: zeci de victime

Explozii în Egipt, de Florii: zeci de victime

Replica API 10 aprilie 2017 | 00:36 387

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise de o explozie care a avut loc, duminic, 9 aprilie a.c., într-o biserică din nordul Egiptului în timp ce era celebrată slujba de Florii, anunță CNN, care citează presa locală.

Bilanțul morților era inițial de 13, apoi a urcat la, apoi în final a urcat la 26.

De asemenea, cel puțin 40 de persoane au fost rănite în biserica Mar Grigis din Tanta, o localitate aflată la 96 de kilometri nord de Cairo, anunță publicația al-Ahram.

Copții din Egipt, care țin de Biserica Ortodoxă din Alexandria, sunt cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu. Comunitatea lor a mai fost vizată și în trecut de atentate sângeroase. Cel puțin 25 de oameni au murit și 49 au fost răniți în decembrie, după ce o bombă a explodat în cea mai mare catedrală coptă din Cairo. Multe dintre victime au fost femei și copii. Acesta era considerat unul dintre cele mai sângeroase atentate care au vizat comunitatea creștină din Egipt, o comunitate care s-a confruntat cu persecuții și discriminare, mai ales de la îndepărtarea de la putere a fostului președinte Hosni Mubarak, menționează CNN.

Creștinii copți reprezintă aproape 10 la sută din populația de 91 de milioane de locuitori a Egiptului. Ei își bazează credința pe învățăturile apostolului Marcu, care a introdus creștinismul în Egipt.

O nouă explozie s-a produs în fața catedralei copte din orașul Alexandria

Potrivit AFP, o nouă explozie s-a produs duminică în fața catedralei din orașul Alexandria, al doilea oraș ca mărime al țării, acolo unde se află și sediul Bisericii Copte. Potrivit televiziunilor egiptene, și această explozie s-a soldat cu victime.

O mașină-capcană a sărit în aer la scurt timp după ce Papa Theodoros al II-lea (șeful Bisericii Copte din Alexandria) părăsise catedrala pentru a merge în orașul Tanta, unde duminică dimineața a avut loc un adevărat carnagiu în biserica coptă, vizată de o puternică explozie.

Explozia de la Alexandria s-a soldat cu doi morți - doi polițiști - și 21 de răniți.

UPDATE

Sunt cel puţin 43 de morţi în cele două explozii care au vizat două biserici din Egipt. Ultimele informaţii arată că atentatele au fost revendicate de gruparea teoristă Stat Islamic.

vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/un-alt-atac-sangeros-a-avut-loc-in-egipt-314270/

http://www.replicaonline.ro/statul-islamic-a-revendicat-cele-doua-atacuri-asupra-crestinilor-din-egipt-314271/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CE PACE ERA PE VREMEA MEA !
0
0
Bai Mio este prost ca noaptea! Adica in articol scrie clar ca au murit crestini si tu o bagi ca erau musulmani! 1, si chiar daca era musulmani , ce aia nu sunt oameni?! 2. arabii nu sunt toti musulmani . dr cand esti prostan , stai in banca ta , nu te mai arunca sa si comentezi sa te faci de ras
0
0
E ok!! Erau boraturile musulmane
0
3
orice religie este un motiv de violenta, asa sunt oamenii gasesc motive sau inventeaza ca sa se casapeasca.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108