REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Explozii în Liban - Nou bilanț: Cel puţin 113 morţi şi zeci de dispăruţi

Explozii în Liban - Nou bilanț: Cel puţin 113 morţi şi zeci de dispăruţi

Replica API 5 august 2020 | 00:00 905

Cel puţin 113 persoane au murit în urma exploziilor devastatoare de marţi din portul Beirut şi zeci au fost date dispărute, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de ministrul sănătăţii, Hamad Hassan, relatează AFP, citată de Agerpres.

Puternicele deflagraţii de marţi seară s-au soldat şi cu 4.000 de răniţi. "Există încă, cu siguranţă, victime sub dărâmături şi primim zeci de apeluri legate de dispăruţi", a declarat el presei, pe marginea unei reuniuni a guvernului.

Guvernul libanez a decretat miercuri stare de urgenţă timp de două săptămâni în oraşul Beirut, a doua zi după exploziile de proporţii din portul oraşului care au provocat pagube fără precedent în capitală, relatează AFP.

Primele elemente ale anchetei privind explozia devastatoare produsă marţi în portul din Beirut pun în discuţie ani de neglijenţă şi lipsă de măsuri în pofida prezenţei într-un depozit de aici a mii de tone dintr-un produs chimic extrem de exploziv, relatează miercuri Reuters, citând surse apropiate anchetei.

Emmanuel Macron se va deplasa joi în Liban pentru "a se întâlni cu toţi actorii politici" după exploziile care au devastat Beirutul şi care s-au soldat cu cel puţin 100 de morţi şi mii de răniţi, a anunţat preşedinţia franceză, citată de AFP.

State ale Uniunii Europene vor trimite în Liban, prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă, circa o sută de pompieri care vor contribui la operaţiunile de căutare şi salvare la Beirut, oraş devastat marţi de o explozie masivă produsă într-un depozit de nitrat de amoniu în port, transmite AFP.

Organizaţia Tratatului privind interzicerea totală a testelor nucleare (CTBTO), o agenţie specializată a ONU, analizează datele exploziei de proporţii produse marţi la Beirut, care a provocat peste 100 de morţi în capitala Libanului şi care a fost înregistrată de mai multe staţii de măsurare din cadrul reţelei internaţionale de care dispune agenţia, informează EFE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218