REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

EXPLOZIV! Consulul Turciei la Constanța: „Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua TAROM-ul!”

EXPLOZIV! Consulul Turciei la Constanța: „Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua TAROM-ul!”

Replica API 11 mai 2015 | 20:25 315

Guvernul României a ajuns la concluzia că modernizarea aeroportului Otopeni și relansarea TAROM se fac prin vânzare, așa că discută intens cu Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates şi Etihad în acest sens. Ceea ce a fost catalogat inițial ca „fază exploratorie” de către premierul Victor Ponta, iată că consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalışkan, anunță că Turkish Airlines „face tot posibilul pentru a lua TAROM-ul!”

Luni, a avut loc conferința intitulată „Relațiile istorice româno-turce”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, organizată de Institutul „Yunus Emre” – Centrul Cultural Turc Constanța, împreună cu Consulatul General al Republicii Turcia. Deschiderea evenimentului a fost marcată de alocuțiunea consulului general, care a adresat auditoriului „o informație de ultimă oră”.

„ Cooperarea între România și Turcia a ajuns la cel mai înalt nivel. Din punct de vedere politic, relațiile dintre cele două țări, de asemenea, sunt foarte bune. Aceste relații se văd foarte bine și în zona Mării Negre, precum este NATO. Și din punct de vedere economic relațiile sunt foarte bune. Se fac afaceri de 6,5 miliarde de dolari și se dorește să se ajungă la 10 miliarde de dolari. În al doilea rând, în România sunt foarte mulți investitori turci, iar numărul celor care lucrează în cadrul firmelor turcești este, la momentul actual, de 60.000. Ne dăm seama de relațiile dintre cele două state și prin faptul că există zboruri de la București către Istanbul în fiecare zi, câte trei, iar din Constanța, câte trei pe săptămână. O informație de ultimă oră: Turkish Airlines face tot posibilul pentru a lua TAROM-ul!”, a spus Bozçalışkan.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614