REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

EXPLOZIV! FĂGĂDĂU și VÂNTURACHE vor să-i dea LOVITURA de GRAŢIE lui Vergil CHIŢAC

EXPLOZIV! FĂGĂDĂU și VÂNTURACHE vor să-i dea LOVITURA de GRAŢIE lui Vergil CHIŢAC

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:18 11415

Gruparea Decebal Făgădău şi Radu Vânturache vrea să dea lovitura de graţie viitoarei administraţii locale! După manglele făcute cu PUG-ul Constanţei, cei doi vor să-şi pună amprenta şi pe Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism. Asta în contextul în care Vânturache şi-a dat demisia din funcţia de arhitect şef. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism este o comisie internă a primăriei, ce are în componenţă specialişti din domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului, respectiv din urbanişti/arhitecţi cu experientă în domeniul urbanismului. Iată că Făgădău şi Vânturache vor să renunţe la membrii actuali şi au cerut Ordinului Arhitecţilor din România, prin intermediul unei adrese transmise pe 12 octombrie, să vină cu propuneri, atât pentru membri, cât şi pentru supleanţi. Au oferit şi un termen limită: până pe 25 octombrie. Adică, până duminică, căci de luni Făgădău va dispărea, lăsându-l în locul lui pe cel care l-a învins la alegeri, în speţă Vergil Chiţac. Întrebarea este: de ce se grăbeşte Făgădău cu constituirea noii Comisii Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism în loc să-şi strângă jucăriile şi să plece de mână cu Radu Vânturache şi chimista Cristina Stamat?

Deşi a pierdut într-un mod ruşinos alegerile locale, Decebal Făgădău a continuat să conducă primăria în acelaşi mod în care a făcut-o în ultimii patru ani de zile. Din 27 septembrie, a semnat peste 100 de autorizaţii de construcţie, a făcut achiziţii publice, a semnat contracte importante, precum cel ce vizează actualizarea PUG-ului Constanţei, a lansat în dezbatere publică un aşa zis Registru al Spaţiilor Verzi, implementând o hartă chipurile cu spaţiile verzi din Constanţa, veche de ani de zile… Pe ultima sută de metri, Făgădău vrea să-şi aranjeze ploile în interesul lui sau al apropiaţilor lui care credeau şi sperau că va rămane la cârma urbei. Lovitura de graţie o reprezintă Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, organismul cu atribuţii de avizare, expertizare tehnică şi consultanţă a documentaţiilor de urbanism. Comisie pe care cei doi vor să o schimbe înainte ca Vergil Chiţac să preia mandatul.

Vergil Chițac

Vânturache a vrut o nouă Comisie Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism

Direcţia de Urbanism a Primăriei Constanţa, condusă de arhitectul şef Radu Vânturache, şi Serviciul Strategii şi Planificare Urbană, al cărei inspector este chimista Cristina Stamat, au cerut Ordinului Arhitecţilor din România, prin intermediul unei adrese transmise pe 12 octombrie, să vină cu propuneri, atât pentru membri, cât şi pentru supleanţi. Au oferit şi un termen limită: până pe 25 octombrie. Adică, până duminică, pentru că, de luni Făgădău s-ar putea dispară din peisaj.

Adresa Direcţiei de Urbanism a Primăriei Constanţa şi Serviciului Strategii şi Planificare Urbană formulată către Ordinul Arhitecţilor din România 1

“În contextul modificărilor de organigramă produse în urma alegerilor locale din 27 septembrie, este necesară modificarea componenţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, constituită în coordonarea primarului municiăiului Constanţa drept pentru care, vă rugăm să ne transmiteţi până la data de 25.10.2020 propunerile dumneavostră în acest sens, atât pentru membrii, cât şi pentru membrii supleanţi”, se arată în adresa transmisă de Vânturache Ordinului Arhitecţilor din România.

Adresa Direcţiei de Urbanism a Primăriei Constanţa şi Serviciului Strategii şi Planificare Urbană formulată către Ordinul Arhitecţilor din România 2

Numai că, a uitat un detaliu primarul Decebal Făgădău, proaspătul demisionar din PSD: componenţa comisiei va fi votată de noul Consiliu Local.

Ce face Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism!

Sunt supuse aprobării Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism urmatoarele documentaţii de amenajarea teritoriului: documentatii de amenajarea teritoriului si urbanism (PUG, PUZ, PUD, etc, cat si regulamentele de urbanism aferente – dupa caz ); studii de fundamentare a documentatiilor de amenajarea teritoriului si de urbanism sau alte studii de specialitate; studii de oportunitate intocmite în vederea motivării necesităţii iniţierii planurilor urbanistice zonale pentru modificarea prevederilor documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism; studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate, planuri integrate de dezvoltare si expertize tehnice, pentru proiecte de investiţii publice, cât şi pentru investiţiile al cărui beneficiar este Consiliul Local al Municipiului Constanţa

Decebal Făgădău

Comisia actuală, constituită după ce Făgădău a preluat mandatul de primar, în 2016

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului actuală a fost constituită după ce Făgădău a câştigat alegerile în 2016, în baza HCL nr. 283/30.09.2016, cu persoane apropiate şi uşor de manipulat de grupurile de interese care stăteau în spatele lui Făgădău.

Este compusă din specialişti din domeniul amenajării teritoriului şi al urbanismului, respectiv din urbanişti/arhitecţi cu experientă în domeniul urbanismului şi din reprezentanti ai administraţiei publice locale.

Radu Vânturache

Componenţa comisiei actuale este următoarea:

Arhitecţi specialiști atestați din domeniul urbanismului, arhitecturii: Mihai Isacov - membru OAR, Ignis Nejla Duvagi- membru OAR, Radu Cornescu- membru OAR, Sorin Mihai Vatamaniuc- membru OAR

Specialiști atestați din domeniul monumentelor istorice, arheologiei: Doina Păuleanu, arhitect urbanist Laura Smaranda Tudosie - membru OAR,

Specialiști atestați din domeniul sociologiei, economiei, geografiei, ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport: Veronica Pribeagu- membru OAR, ing. Cornel Constantin Severin,

Costin Răsăuțeanu

Arhitectul șef al municipiului Constanța-Șeful Biroului strategii urbane - urb. Mihai Radu Vânturache şi Costin Ioan Răsăuțeanu

Membrii supleanți: Alexandru Bălan - membru OAR, arh. Bogdan Marcu, inspector de specialitate, arheologie, Elena Mădălina Cliante.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai, la gara cu toate laturile astea comuniste, frustrate si lipsite de orice urma de profesionalism. Fagadau, lasa-ne in pace...inchide usa, arunca cheia si lasa alti oameni sa aiba grija de acest oras. Tu si toata gasca aia de farisei pseudo analfabeti, ati facut destul rau orasului. Du-te la tine la tara si lasa-ne. Terminati cu toate mizeriile si asteptati plata pentru magariile pe care le-ati facut, cu bani publici.
3
0
Ai belit-o cu certificatul de urbanism expirat bagat pt vasile..sentita e definitiva,urmeaza plangerea.
5
0
Ia sugesti un pic de .ula.
0
0
Nu uitati domnilor liberali de Caruntu Eugen mana dreapta a lui Fagadau si Babu !!!!! Dl Director Caruntu Eugen pardon ....
6
3
Ho dey uhki tdd st
1
4
Colea-tampit
8
0
Pacat ca sunt tineri, dar cu ochii numai dupa furat. Au nenorocit Constanta imbecilii astia cu constructiile lor abuzive, dar legalizate. Mergem ca cretinii in orasele europene si ne minunam de frumusetile altora, si intram in depresii cand revenim in chaosul din Cta si le vedem fetele imbecililor astora. Sper ca intr-o zi vor plati pt ce au facut din orasul nostru frumos.
28
0
fagadau LA PUSCARIE SI CONFISCAREA AVERII!
31
2
Artagea a umplut birourile de curve. Omenie mareee si salarii babane la sugatoare si la liderul de sindicat Fotu
16
1
Smecherii la primarie si Decebal la puscarie!
19
3
O sa ajungeti someri. Asta meritati pentru ca sunteti incompetenti
23
1
nu o sa apuce primavara liberi. Constanta Altfel le-a promis-o si Ovanesian o sa se tina de cuvant. Asta din sursa sigura !!! Mazare da-te mai incolo si fa-i loc si lu Fagabou in pat langa tine ! La Multi Ani tuturor !!!
43
2
Rasautene taci din gura , ca stim ce faci, tot ce faci
24
2
un articol penibil, de toata jena. doar atat puteti? pe bune?
7
31
Ce comentarii : de ce nu raspund in fata legii ? Chiar nu stiti ca DNA este foarte ocupat ....
15
5
Ignis Duvagin facea manglele in comisia.
19
2
Niste rahati pusi la inaintare de niste derbedei. Constanta wc ul Romaniei.
20
6
Rezultatele activitatii acestei comisii se vad in dezastrul arhitectural al intregului municipiu Constanta, oras si statiune.
28
1
ba Varcolache, arhitectul neamului, degeaba incerci sa-ti acoperi urmele ca tot bulau te cheama. pana la urma orice hotarare luata de comisia ta se va vota in consiliul local si mai exista si instanta. nu crede tu, mah cap de guma, ca scapi. iar tu, Balalau, ce registru de spatii verzi ai mah, ala facut de doamna soso care voia sa dea drept de servitute imobilului ce se invecina cu trotuar domeniu public? ai 2 parcuri in Registru si crezi ca ai facut mare treaba? ai trecut in privat terenurile de la legea 10? nu prea, ca multe sunt ale voastre, este? zdrentelor!!!
29
0
Pe babu il ia si pe el la penteleu, sa se duca vreo 20 de ani!! deschid a 2 ua sampanie!!
17
1
Armata asta de asa zisi arhitecti, coordonati de prostanu sef fagabou au reusit sa sluteasca acest oras si sa-l transforme intr-un morman de betoane de prost gust, fara parcari fara spatii verzi, cu cladirile istorice care sunt ruine. Au reusit asta si cu sprijinul de-a lungul anilor a consilierilor pnl care au votat la greu toate nenorocirile primarului. Constanta a ajuns un oras neinsemnat, tiganizat, neindustrializat, supraincarcat de asistati social si de lingai care sug bugetul orasului. Ce sa mai vorbim de fonduri atrase.....mafiotii nu primesc fonduri, ei se hranesc din seva statului.
37
0
sa speram ca noii juristi ai primariei vor incepe de luni sa lamureasca legalitatea actelor emise de fosta administratie si ce este ilegal sa fie dat spre solutionare organelor in drept . cei vinovati sa raspunda rapid in fata legii .
26
0
Trebuia o lege de genul ai pierdut la alegeri nu mai semnezi nimic iar noul primar sa-si intre in drepturi in termen de 10 zile asa trebuiesc alte si alte cercetari ale abuzurilor facute anularea autorizatiilor cat despre arhitecti care a semnat si a incalcat legea la zdup . Dati doua trei exemple dinastea si nu mai semneaza nici cotea vreo autorizatie fara sa se uite pe planuri si ce mai au ei pe acolo
29
0
Pariu ca fuge din tara prostu' ?
25
2
Activitatea acestei comisii e f simpla. Daca investitorul e pe mana cu primarul si gasca lui, adica a cotizat corespunzator, comisia va scrie frumos si va lauda proiectul imobiliar. Daca investitorul nu a dat spaga aceasta comisie va fi nevoita sa scrie de rau pentru ca sa ofere argumente in sensul respingerii proiectului ca sa ii puna omului cinstit bete in roate.
25
1
Prosti sunt cei de la Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism daca raspund la comenzile lui Faga-bou, oricum e pe faras.
25
3
Fatalau care s a nascut TALENT si moare SPERANTA!
19
3
Borfasii nu se dezic de comportamentul jegos.
21
2
sa ii fie cercetata toata activitatea acestui asa zis primar, fiecare contract semnat, fiecare autorizatie emisa, fiecare ban cheltuit...
40
1
Ce vreti voi cu "articolul asta"? In ce consta "explozivul" si "lovitura de gratie"? Ala a facut o adresa, conform legii, si va primi un raspuns. Chitac, de luni, e liber sa faca ce vrea. Va doriti click urile, precum toti frustratii de pe "retelele de socializare".
10
30
Trebuie sa va dea afaa ca pe niste gunoaie.
29
2
Chelul de Vanturache semneaza cu stiloul? In secolul XXI, secolul vitezei? Ce vrea sa arate? Ca semnatura lui are prestanta, are importanta, fiind facuta cu un stilou scump? Ce jenant, ce demn de mila! Are sugativa langa el? Ma refer la hartia speciala, cea folosita pe vremuri, in scoli. Nu la vreo colega tanara si stagiara...
36
3
Fagadau face totul din ura ca nu a fost reales.
41
3
Nesimtirea, gradul de coruptie , avaritia , spagile de milioane de euro primite de acesti indivizi Penali, mafioti profesionisti ... doar in Puscarie dupa cateva luni la racoare or sa si revina - se agata de posibile Viitoare spagi , fara sa mai judece ! Fagabou si Vanturache doua Jigodiii - corupte ! Rusine Javrelor ! Vrem dreptate !
44
4
chiar e sat fara caini ?????!!! chiar nu raspund in fata legii ??? nu se autosesizeaza nimeni ?????
45
3
Nu se abtin nici in al 12 lea ceas. Sa fure pana cand ies pe usa..
48
3
... II VOR SUGE PWLA
23
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614