REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Expoziţia „War of worlds” la Muzeul de Artă

Expoziţia „War of worlds” la Muzeul de Artă

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:00 290

Centrul de artă contemporană MORA din București, împreună cu Muzeul de Artă Constanța, vă invită joi, 2 noiembrie 2017, ora 17:00, la vernisajul expoziției de artă contemporană, cu titlul War of Worlds. Evenimentul este la a doua ediție și face parte dintr-un proiect organizat de Centrul de Arta MORA prin programul “What's the matter?”. Acesta este curatoriat de Eugen Rădescu - manager cultural, curator și teoretician, cu studii în științe politice.

„Războiul lumilor este o expoziție despre CONFLICT, un conflict expus, social, între categorii, oameni, clase, ideologii - structuri sociale. Este o acuză la o lume pierdută, izolată, trăită prost, în termeni duri - conflictuali. Fiecare artist este invitat să-și expună propriile frustrări legate de ce e în jur, de economia vieții lor, structură emoțională, ideologie, religie, sex, rasă - cultură. Și toate la un loc… În lumea “neo”, “post” sau “hashtag”, identificarea cu un anumit tipar clasic generator de stabilitate este aproape imposibilă. Sănătatea a devenit mai mult decât o politică publică: este o preocupare a drepturilor umane și a apărării naționale. Interesul public asupra durerii și rănirii este morbid. Suntem tentați, și aproape obligați de sistem să devenim necrofili. Ce situații mai putem construi într-un război al lumilor, un conflict al culturilor, și unde este arta în tot acest vacarm? (Extras din eseul “WOW. War of the Worlds” de Eugen Rădescu)

Artiștii expozanți sunt: Irina Abaza (RO), Adrian Bîndiu (RO), Liviu Bulea (RO), Andreea Chirică (RO), Răzvan Ion (RO), Aghnie/Ika Jojua (GE), Niwa Yoshinori (JP), Mara Patriche (RO), Boris Peianov (RO/DK), Abdellah Taïa (MA/FR), Cristina Taras (RO).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614