REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Expoziţie cu lucrările liceenilor de la Colegiul de Arte „Regina Maria” la Galeria „Virgil Coman”

Expoziţie cu lucrările liceenilor de la Colegiul de Arte „Regina Maria” la Galeria „Virgil Coman”

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:00 334

Galeria de Artă „Virgil Coman”, situată în pasajul pietonal de sub strada Mihai Viteazu găzduiește, de astăzi, o expoziție cu zeci de lucrări realizate de liceeni de la Colegiul de Arte „Regina Maria”. Expoziția este organizată de Asociația Culturală Wild Art, este intitulată EduArt și se încadrează în campania destinată elevilor, „Born to be Wild Art”.

„Sunt 40 de lucrări, realizate de elevii de la Colegiul de Arte Regina Maria, din clasele IX – XII; fiecare elev care două sau trei lucrări, ce sunt de grafică, pictură, design, arhitectură. Nu am impus o temă anume, ci ne-am dorit ca fiecare elev, fiecare artist să se exprime liber, în cadrul campaniei Born to te Wild Art”, ne-a precizat Laura Stroe, reprezentat al asociației organizatoare.

La inaugurare au luat parte conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, inspectoratul general școlar Petrică Miu, prof. Doinița Mitrică, directorul Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, iar din partea Asociației Wild Art, președintele Laura Stroe și vicepreședinții prof. univ. dr. Marian Cojoc și Dan Ferariu.

Expoziția va putea fi admirată timp de două săptămâni, după care va fi înlocuită cu alte lucrări de artă.

De remarcat faptul că, așa cum au punctat reprezentanții asociației, Galeria de Artă „Virgil Coman”, o galerie neconvențională, nu îi lasă indiferenți pe constănțeni. „De exemplu, în după amiaza zilei de marți, 4 octombrie, când pregăteam inaugurarea noii expoziții, am numărat 83 de persoane care au trecut prin pasaj, în zece minute. Și niciuna nu a trecut indiferentă. Unii fie au citit diverse pasaje, alții au privit unele lucrări, alții și-au făcut fotografii sau au discutat pe marginea lucrărilor expuse. Nimeni nu a trecut indiferent și, până la urmă, asta ne dorim, să venim în întâmpinarea oamenilor. În plus, noi promovăm, prin acțiunile noastre, și instituțiile de cultură din orașul nostru și chiar îi îndrumăm pe oameni să le viziteze”, ne-a mai declarat Laura Stroe, președintele Asociației Wild Art.

F.B.

Expoziția EduArt

Expoziția EduArt va fi vernisată de Conf. Univ. Dr. Daniela Caruţiu, Inspector Școlar General, Prof. Petrică Miu. Director al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, Prof. Mitrică Doinița și reprezentanții Asociației Culturale Wild Art, Președinte Laura Stroe. Vicepreședinte Prof. Univ. Dr. Marian Cojoc și Vicepreședinte Dan Ferariu.

Așa cum a afirmat Confucius,” Natura ne aseamană, educația ne deosebeste”….cultura ne unește.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine si frumos!!! Sa speram ca cetatenii acestui oras , vor da dovada de civilizatie si nu se vor comporta ca niste salbatici.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614