REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Expoziţie de pictură hispano-română la Muzeul Marinei

Expoziţie de pictură hispano-română la Muzeul Marinei

Replica API 5 mai 2017 | 00:00 269

În Salonul expozițional „Clio” va avea loc marți, 9 mai 2017, începând cu ora 16.00, vernisajul Expoziției de pictură hispano-română. Pe simezele Muzeului Marinei Române vor fi expuse 25 de pânze semnate de Eduardo Diez (Spania), Mihaela Ilie și Mircea T. Romanescu (România).

Eduardo Diez este deja la a doua întâlnire cu publicul Muzeului Marinei Române, anul trecut, în perioada 1-21 iunie, a avut o expoziție personală: Marine și peisaje, care a cuprins peste 30 de lucrări. Șef al Departamentului Artă și Cultură din cadrul Casei de Artă Cantabria și membru în Consiliul de administrație al acesteia, Eduardo Díez este un adevărat globetrotter al artei dacă judecăm după lista lungă a țărilor în care a expus de-a lungul anilor: Spania, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Germania, Italia, Ecuador, Lituania, Portugalia, Franța, S.U.A., Marea Britanie ș.a. Mihaela Ilie este un artist multi-premiat și apreciat de public.

Este absolventă al Institutului de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu“ Cluj-Napoca și membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Ploieşti, a avut lucrări expuse în multe galerii de artă din România, dar și în Spania și a realizat și ilustrații de carte și reviste.

Mircea Titus Romanescu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România - secția Pictură, filiala Neamț şi membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici (UNESCO), a expus în țări precum: Olanda, Austria, Republica Cehă, Italia, Germania, Bulgaria, Belgia, Tunisia, Emiratele Arabe Unite. Pe lângă multe alte premii, în 2012 este medaliat la Salonul Internațional de pictură și sculptură M.C.A. Cannes-Azur, cu medalia de aur. Are lucrări în muzee şi colecţii de artă din România, Republica Cehă, Emiratele Arabe Unite, Italia, Franța, Tunisia. Expoziția va fi vernisată de doamna critic de artă, conf. univ. dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța. Expoziția va fi deschisă în perioada 9-30 mai, în timpul programului de vizitare al Muzeului Marinei Române.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614