REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Extinderea alimentarei non-stop de la Gară este ilegală

Extinderea alimentarei non-stop de la Gară este ilegală

Replica API 17 iunie 2013 | 00:00 221

Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa:

Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa:

Cotidianul "Replica" de Constanţa vă prezenta, zilele trecute, exemple de tupeu şi obrăznicie ale unor şmecheraşi care învârt oarece afaceri. Vorbim despre cetăţeanul din Medgidia care a ocupat abuziv o bucată de stradă, iar în municipiul Constanţa vă aduceam la cunoştinţă o extindere ilegală a unui magazin situat în zona Gării. Dacă la Medgidia situaţia a intrat imediat în atenţia autorităţilor sesizate de cotidianul "Replica", în municipiul Constanţa încă aşteptăm un răspuns detaliat de la Corpul de Control al primăriei.

Amintim, aşadar, că în municipiul Constanţa, la Gară, magazinul alimentar non stop s-a extins ilegal, pe domeniul public, lucru reclamat chiar de cetăţenii care locuiesc în zonă. Este vorba despre extinderea cu circa 2 metri, pe trotuar, a clădirii în care funcţionează alimentara non stop, printr-o structură din PVC, la finalizarea căreia lucrau, de zor, săptămâna trecută, mai multe persoane. Noua locaţie va deservi, din câte se pare, cârciuma cu jocuri de noroc lipită de magazinul alimentar. Magazinul alimentar non stop aparţine firmei GA Tour SRL, din Constanţa, care, recent, şi-a completat domeniul de activitate cu baruri şi activităţi de jocuri de noroc. Societatea este deţinută de soţii Georgeta Corduneanu, de 61 de ani, din Ciucurova- Tulcea, Dumitru Corduneanu, de 65 de ani, din Lozna- Botoşani, împreună cu fiica lor, Alina Scupra, de 38 de ani, din Constanţa. GA Tour SRL are sediul social la adresa de domiciliu a celor trei, pe strada Comarnic nr. 89, dar şi un punct de lucru în Techirghiol, pe strada Răscoalei din 1907 nr. 65, cu domeniu de activitate consultanţa în management. Facem precizarea că asociata Alina Scupra este soţia lui Florin Scupra, de 42 de ani, de asemenea angajat în cadrul GA Tour SRL, cu domiciliul în oraşul Ovidiu, văr, din câte spune lumea, cu primarul urbei respective, George Scupra. Referitor la extinderea construcţiei, mai amintim că reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii Constanţa au declarat că: "Noi nu am fost anunţaţi şi nu am avizat nici o extindere sau construcţie nouă în zona Gării. Nu există nici o autorizaţie pentru acea zonă". La rândul lor, reprezentanţii Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa au precizat că extinderea pe domeniul public este ilegală. Contactat de "Replica", şeful Corpului de Control, Ionuţ Pripişi, a declarat că a demarat verificări în zona Gării, după apariţia articolului din "Replica" şi că... avem dreptate! "Nu are autorizaţie pentru construcţie. Ei au solicitat pentru comerţ de întâmpinare, dar pentru că au pus acele plăci PVC, care împrejmuiesc suprafaţa din domeniul public, se consideră că este contrucţie. Iar pentru aşa ceva nu au acordul, aşa că li s-a pus în vedere să demoleze, iar dacă nu, vor fi demolaţi. Se fac documentele în prezent, urmează să fie şi amendaţi, nu ştiu acum să vă spun exact. Noi le-am mai cerut între timp să prezinte şi alte documente", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Ionuţ Pripişi. Contactat a doua zi după aceste declaraţii, pentru a afla "deznodământul" controlului, Ionuţ Pripişi nu a mai dorit să discute, aşa că ne întrebăm dacă până la urmă autorităţile vor lua vreo măsură împotriva celor care construiesc abuziv pe domeniul public sau se aşteaptă calmarea de la sine a apelor, pe principiul "câinii latră, ursul merge".

Laurenţiu RADU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367