REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Extractul de Boswellia: proprietăți și beneficii

Extractul de Boswellia: proprietăți și beneficii

Replica API 19 iunie 2020 | 07:14 1692

Extractul de Boswellia serrata este atât de puternic, încât în zilele noastre este considerat comparabil cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (care au și efecte analgezice).

Spre deosebire de medicamentele cu sau fară prescripție medicala care vin la pachet cu tot felul de efecte secundare, extractul de boswellia (numit și "tămâie indiană") a fost folosit în siguranță și fără să provoace complicații vreme de mii de ani. Structura chimica a acizilor din boswellia este similara cu cea a medicamentelor din clasa steroizilor, însă acțiunile acestor acizi sunt diferite și fac mult mai mult decât să mascheze simptomele, scrie doc.ro.

Exista mai multe tipuri de boswellia, care sunt derivate din plante separate, însă foarte înrudite, iar din punct de vedere medicinal extractele sunt folosite în moduri foarte similare. Boswellia serrata este poate cel mai cunoscut tip de "tămâie indiană" și este cel mai folosit extract în medicina naturistă. Aceasta specie și alte trei tipuri (boswellia sacra, boswellia carteri și boswellia frereana) sunt folosite pentru a produce o rășina sau o tămâie, un extract cu multe beneficii.

Afecțiuni inflamatorii

Inflamația se afla chiar la sursa majorității bolilor, inclusiv când e vorba de afecțiuni care pun viața în pericol, precum bolile de inimă, cele hepatice și cancerul. Din fericire, extractul de boswellia are acțiuni antiinflamatoare impresionante, care se datorează compușilor naturali. De pilda, unii dintre acești compuși sunt antioxidanți puternici, care protejează împotrivă acțiunii radicalilor liberi. Un alt compus care se găsește în boswellia funcționează într-un mod similar cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Acest compus s-a dovedit a fi eficient împotrivă unui număr mare de afecțiuni inflamatorii, inclusiv colita, astmul, artrita, cancerul și boala Crohn.

Artrita și durerile articulare

Extractul de boswellia a intrat în atenția specialiștilor, pentru că are capacitatea de a reduce durerea, inflamația și dificultățile de mobilitate în cazul persoanelor care suferă de artrita și de osteoartrita. Într-un studiu publicat în 2003, cercetătorii au demonstrat că extractul de boswellia a putut să îmbunătățească în mod semnificativ o paleta larga de simptome ale artritei, inclusiv durerea de genunchi, spasmele și durerea în timpul mersului, comparativ cu grupul care a luat o substanță placebo.

Respirație

Extractul de boswellia este folosit de secole pentru a trata problemele respiratorii și infecțiile sinusurilor, ajutând oamenii să respire mai bine și să depășească alte simptome, cum ar fi tusea și durerile în gât. Studiile au arătat, de asemenea, că extractul de boswellia poate ajuta la tratarea astmului și în tratamentul alergiilor, ajuta la eliminarea mucusului din plămâni și are efecte antiinflamatoare asupra sistemului respirator și cailor respiratorii.

Proprietăți antivirale

Extractul de boswellia ori rășina acestei plante a fost întrebuințat în medicina chineza tradițională, pentru a îmbunătăți circulația, pentru a grăbi vindecarea și pentru a calma durerea asociata cu infecțiile virale precum gripa, răceală și gonoreea.

Diabetul

Cercetările recente sugerează că suplimentele cu boswellia pot fi un tratament eficient pentru persoanele cu diabet de tip 2, scrie healthyfocus.org. Într-un studiu publicat în 2014, pacienților li s-au dat 400 mg de boswellia (un supliment) și o pastila placebo, de doua ori, în fiecare zi. După 12 săptămâni, participanții cărora li s-au dat suplimentele cu boswellia au observat îmbunătățiri semnificatice în ceea ce privește glicemia (pe nemâncate), nivelul insulinei și al colesterolului.

Cum să folosești boswellia

Boswellia poate fi luat sub forma unei capsule (supliment alimentar) sau poți opta, în schimb, pentru uleiul esențial din aceasta rășina. Când cumperi suplimente pe baza de boswellia, verifica dacă extractul respectiv conține cel puțin 37% acid boswellic. Cu cât este mai mare procentul, cu atât mai pur este suplimentul respectiv și cu atât mai eficient vă fi tratamentul. Cere sfatul medicului și respecta doza recomandata de specialist.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218