REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Extrădarea lui Ghiţă, în aer: Parchetul General acuză DNA de folosire de probe falsificate în două dosare

Extrădarea lui Ghiţă, în aer: Parchetul General acuză DNA de folosire de probe falsificate în două dosare

Replica API 26 mai 2018 | 00:56 344

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, DNA Ploiești ar fi folosit probe false în două dosare și în susținerea unei cereri de extrădare, fiind vorba despre aducerea în țară a lui Sebastian Ghiță, spun surse judiciare.

Procurorii au reținut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare, transmite Parchetul General.

Procurorii au anunțat, joi, oficial, că Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt urmăriți penal pentru participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Comunicatul de presă a venit la două zile după ce procurorul șef al DNA Ploiești a luat la cunoștință acuzațiile.

Lucian Onea a declarat, marți, la Parchetul General, după ce a fost înștiințat că este urmărit penal, că fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a comis, menționând că nu îi este teamă și că este nevinovat.

"Mi-au fost aduse la cunoștință acuzațiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic", a declarat șeful DNA Ploiești.

Tot în acea zi, Lucian Onea a transmis conducerii Direcţiei o cerere de eliberare din funcţie ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, a anunțat DNA. Secția pentru procurori a CSM a luat act miercuri de demisia lui Onea.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
protejati-l pe ghita ca e alb ca laptele cu contracte masluite
0
2
Cum se simt pe cealalta parte a barei ???
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920