REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FAC CINSTE CONSTANȚEI! Doi elevi mirciști, „colecționari de medalii” la olimpiade internaționale. VIDEO

FAC CINSTE CONSTANȚEI! Doi elevi mirciști, „colecționari de medalii” la olimpiade internaționale. VIDEO

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:14 592

Doi elevi constănțeni au impresionat juriul la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Beijing, China, în luna noiembrie a anului trecut, întorcându-se acasă cu medalia de argint și de aur. George Prodan și Robert Pășcălău sunt doi dintre tinerii olimpici ai Constanței, adevărați „colecționari de medalii”.

„Adevărați ambasadori ai Constanței și ai României” – astfel i-au prezentat reprezentanții Primăriei Constanța pe cei doi elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Doi mirciști cu rezultate remarcabile, George Prodan și Robert Pășcălău, au cucerit podiumurile internaționale și în luna noiembrie a anului trecut, obținând medalia de argint, respectiv de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Beijing, China.

Cu un an în urmă, George obținuse mențiune la prestigiosul concurs iar Robert medalie de argint, perseverența și seriozitatea lor dând astfel roade, fiind o recunoaștere în plus a muncii susținute, alături de părinții și profesorii lor, o încununare a meritelor și străduinței lor, care au făcut auzite numele colegiului, orașului și țării noastre în întreaga lume.

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” din Constanța, de asemenea, medaliat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Bulgaria în 2016 cu aur și din China în 2017 cu bronz, Robert Pășcălău a preluat anul acesta școlar ștafeta mentoratului de la George Prodan, student în anul I la Facultatea de Fizică din București, care și-a dedicat timpul liber în anii de liceu cursurilor cu elevii mai mici, de clasele a IX-a și a X-a, la Cercul de Astrofizică și Astronomie, unic în Constanța.

Astfel, sfârșitul de săptămână a însemnat, alături de prietenul său, Andrei-Cătălin Popa, de la Liceul Teoretic ,,Ovidius” și înseamnă în continuare, alături de Robert Gabriel Pășcălău, pregătire școlară, din pasiune pentru astrofizică și astronomie, dar mai ales dăruire și sprijin necondiționat pentru colegii lor mai mici.

„Felicitări și mult succes celor doi mentori, modele reale pentru tinerele generații!”, le-au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

F.B.

Sursa: Primăria Constanța, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar felicitarij le-a transmis primaria. Banii pentru excelenta nu se gasesc. Pentru wc-urii de 50000 de euro sunt !
1
0
Bravo , respect pentru pusti de genul asta !
2
0
Felicitari !!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614