REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FACE CINSTE CONSTANȚEI! Profesorul care „alimentează” caloriferele cu cărți, pentru a citi elevii!

FACE CINSTE CONSTANȚEI! Profesorul care „alimentează” caloriferele cu cărți, pentru a citi elevii!

Replica API 14 ianuarie 2019 | 01:02 757

Generațiile de elevi de astăzi sunt acuzate că nu mai deschid cărțile și citesc numai de pe ecranele telefoanelor sau laptopurilor. Profesorul constănțean Ion Băraru demonstrează, din nou, că un gest simplu poate face o diferență imensă și poate fi imboldul necesar pentru a-i convinge pe adolescenți să-și întoarcă privirile către paginile prăfuite ale cărților.

De peste doi ani, profesorul constănțean Ion Băraru „alimentează” caloriferele și pervazele de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța cu cărți. Sunt volume de toate felurile, de la beletristică, la cărți de știință, la culegeri de probleme și volume de poezii. Cărțile sunt aduse de profesor fie din biblioteca proprie, fie din alte surse și lăsate pe calorifere pentru a fi luate de elevii sau angajații colegiului, care doresc să le citească. În cei peste doi ani, profesorul a adus și au „dispărut” deja peste 2.000 de cărți.

„În urmă cu ceva timp, am văzut un om care căuta în gunoaie, care găsise o carte. A lăsat deoparte pungile cu ce adunase, a luat cartea, s-a așezat pe trotuar și a început să o răsfoiască. Ideea de a recupera cartea mi s-a întipărit în minte atunci. Astfel că am început să strâng cărți de oriunde găseam, în primul rând din biblioteca proprie, și să le aduc aici.

Le-am adus la școală, le-am așezat pe calorifere. Și vreau să vă spun că până acum au dispărut peste 2000 de cărți, ceea ce înseamnă un lucru foarte important, și anume că elevii citesc. La început erau temători, dar le-am explicat că le pot lua, dar să le citească. Mergem spre al treilea an în care alimentez aceste pervaze și calorifere cu cărți. Cred că este un nou punct de repet în activitatea didactică și toată lumea ar trebui să facă la fel”, a mărturisit prof. Ion Băraru.

Reamintim că Ion Băraru este profesor de fizică, este cadrul didactic care a dus sute de elevi la NASA, unde au câștigat numeroase premii, aducând Constanței un renume internațional în domeniul științelor exacte.

F.B.

Sursă: Primăria Constanța, Facebook

Citește și: Profesorul care a dus generaţii de elevi constănţeni la NASA iese la pensie!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UN PROFESOR DIN TAGMA ,, PROFESORILOR ADEVARATI . Neschimbat...chiar daca au trecut anii.
3
0
Respect pentru cei ce chiar incep sa citeasca. A citi inseamna a te imbogati ,valoarea omului fiind cea a mintii si educatiei lui,nu a banilor pe care-i are.Sunt destui dobitoci cu bani,insa oamenii valorosi,bogati la minte si suflet sunt de fapt cei ce reprezinta specia noastra cu adevarat.
3
0
Respect domnule profesor, ati fost un diriginte si profesor de dat exemplu.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218