REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Face greva foamei pentru că a fost lăsată fără locurile de veci

Face greva foamei pentru că a fost lăsată fără locurile de veci

Replica API 1 aprilie 2013 | 17:51 105

Caz inedit la Constanţa: o femeie a cerut aviz de la primărie, pentru un protest extrem

Caz inedit la Constanţa: o femeie a cerut aviz de la primărie, pentru un protest extrem

O femeie din Constanţa ameninţă că va intra în greva foamei, spunând că a ajuns la capătul puterilor, solicitând şi aviz de la Primărie. Este vorba despre Paraschiva Ţ. care a declarat, pentru "Replica", faptul că i s-a făcut o nedreptate, nepoatele soţului convingându-l pe acesta să le cedeze locurile de veci, situate în Cimitirul Central, chiar dacă el nu avea drept de semnătură, suferind de o boală psihică.

Paraschiva Ţ. este o femeie care nu a avut o viaţă tocmai uşoară, aceasta relatând cotidianului "Replica" faptul că familia soţului i-a făcut zile amare, întorcându-l împotriva ei. După ce a mâncat nenumărate bătăi de la cel cu care îşi împărţea viaţa, a hotărât să divorţeze, recăsătorindu-se cu el în anul 2008, înainte ca acesta să moară. Însă, Mihai Ţ., soţul Paraschivei, se îmbolnăvise crunt, suferind şi de afecţiuni psihice, motiv pentru care nu avea drept de semnătură. Cu toate acestea, spune femeia, nepoatele acestuia au reuşit să-l convingă să semneze nişte acte de cedare a locurilor de veci, lucru de care ea nu a ştiut, aflând vestea în momentul în care a trebuit să-şi înmormânteze bărbatul, în anul 2009. "Vreau să fac greva foamei pentru că nu mai pot. Două nepoate de-ale lui l-au convins să treacă locurile de veci pe numele lor. Ce-au făcut: s-au dus la notar cu soţul meu, în 2003, eu n-am ştiut de chestia asta, dar soţul meu nu avea voie să semneze pentru că era paranoic. Actele acestea au fost ascunse până în 2009. În 2009, soţul meu a murit. Nici nu am ajuns la poarta cimitirului şi fiul meu a primit actul de concesiune şi cesiune şi i-au spus să mi le dea mie. Din 2009 tot alerg la doamna notar şi o întreb de ce a făcut aşa ceva, dacă el nu avea drept de semnătură. A spus că nu a ştiut. Şi de atunci tot trag. Am mers şi la Judecătorie, dar actul deja era prescris, trecuseră trei ani. Nu mai aveam voie să mă judec", a spus Paraschiva Ţ. Între timp, femeia şi-a înmormântat soţul în cei trei metri ce i-au rămas, ceilalţi şase fiind cesionaţi. Actul de la medic atestă că Mihai Ţ. nu avea drept de semnătură, însă, ne spune Paraschiva, nimeni nu o bagă în seamă. "Soţul meu e bolnav din 1994, deci el nu avea drept de semnătură. Nu înţeleg cum s-a putut face aşa ceva. Şi mă tot amână şi plimbă pe drumuri de trei ani şi jumătate. Nu se poate să-ţi baţi joc de un om în halul ăsta. Contest aceste acte şi voi merge până în pânzele albe", a mai spus femeia. Următorul pas este acela de ieşi avizul de la Primărie, după care va intra în greva foamei, începând de azi, 1 aprilie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218