REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

FACEBOOK FACE CURĂȚENIE! Sute de conturi și pagini din Rusia au fost blocate

FACEBOOK FACE CURĂȚENIE! Sute de conturi și pagini din Rusia au fost blocate

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:00 275

Facebook Inc a anunţat joi că a eliminat sute de pagini, conturi şi grupuri iniţiate de Rusia, din cauza unei conduite coordonate necorespunzătoare pe platformele Facebook şi Instagram, transmite Reuters, citat de deschide.md.

Nathaniel Gleicher, responsabila pentru politici de securitate cibernetică la Facebook, a indicat într-o postare pe blog că a descoperit două reţele separate care îşi aveau originea în Rusia - una activă în mai multe ţări din Europa de Est, iar cealaltă specifică în Ucraina.

Compania a indicat că a eliminat 364 de pagini Facebook şi conturi gestionate de o primă reţea de internet rusă care opera în statele baltice, Asia Centrală, Caucaz şi Europa Centrală şi de Est. Aceste pagini se poziţionau ca reprezentând media independente în respectivele state, dar Facebook a ajuns la concluzia, pe baza acţiunilor lor, că acestea sunt legate de agenţia rusă de presă Sputnik.

În mod separat, pe baza unei recomandări făcute de SUA, au fost eliminate alte 107 pagini de pe Facebook, grupuri şi conturi, precum şi 41 de conturi de pe Instagram, originare din Rusia, care operau în Ucraina.

„Nu am găsit nicio legătură între aceste operaţiuni, dar ei utilizau tactici similare prin crearea de conturi pentru a induce pe alţii în eroare despre cine erau şi despre ce făceau”, se menţionează în comunicatul companiei.

Facebook este de peste doi ani vizată de critici pentru că nu a dezvoltat instrumente pentru combaterea extremismului şi a operaţiunilor de propagandă.

Facebook şi Twitter Inc a eliminat milioane de postări şi a închis conturi legate de operaţiuni de influenţare de către Rusia, Iran şi alţi actori în perioada de pregătire a alegerilor de la jumătatea de mandat în SUA în noiembrie trecut.

Reacții

La nivelul României, administratorii unor grupuri cu zeci de membri au declarat, pentru Replica de Constanța, că eliminările se resimt: "La această ultimă 'curățenie' am rămas cu 30 de mii de membri într-un grup, deși ajunsesem la aproape 50 de mii".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De aia nu mai poate cojo gheata si cu marijan anghel deja io coace lu serban si tot asa
0
2
pisati-va pe fb si pe ue !
0
1
De aia nu mai pot rusii. In doare fix in Facebook. Daca le taia vodka mai era cumva... Lumea nu intelege ca Rusia acum e mai tare decat inainte si asta din cauza lui Obama si pasivitatilor Europei de Vest.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920