REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Facebook, în atenţia unei anchete a fiscului american

Facebook, în atenţia unei anchete a fiscului american

Replica API 9 iulie 2016 | 00:00 201

Compania Facebook se află în atenţia autorităţilor federale americane din domeniul taxelor pentru că ar fi subevaluat transferurile sale de proprietăţi către filiala din Irlanda cu sume estimate la miliarde de dolari, în cadrul unei manevre complexe menite să reducă taxele pe care le plăteşte, scrie theverge.com, citând o investigaţie publicată de portalul juridic Law.com.

Conform CNN, această problemă datează din 2010, pe când Facebook a transferat drepturile pentru afaceri către Facebook Irlanda, excluzând SUA şi Canada. În acest transfer au fost incluse şi anumite bunuri greu cuantificabile, cum ar fi 'baza sa de utilizatori şi platforma online'.

Aşa cum scrie cotidianul Financial Times, investigaţiile privind astfel de transferuri nu sunt ceva neobişnuit. Apple, Microsoft şi Amazon au fost de asemenea anchetate de fisc (IRS) privind chestiuni legate de taxe în cazul sucursalelor pe care le au în afara SUA.

Chestiunea în cazul de faţă face trimitere la faptul că Facebook nu a răspuns încă celor şase solicitări venite din partea IRS privind punerea la dispoziţie a mai multor informaţii financiare în ce priveşte transferurile către subsidiara din Irlanda. IRS ceruse ca Facebook să transmită documentele respective până la data de 17 iunie anul curent, iar avocaţii care lucrează pentru divizia fiscală a Departamentului de Justiţie au formulat o petiţie prin care încearcă să constrângă Facebook să răspundă solicitărilor.

'Compania Facebook respectă toate legile şi reglementările în vigoare din statele unde operează', s-a limitat să comenteze un purtător de cuvânt al Facebook într-o declaraţie pentru The Verge.

Sursa: ECONOMICA.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614