REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Facebook vrea să decidă cum sunt reglementate platformele de social media. UE îi zice nu

Facebook vrea să decidă cum sunt reglementate platformele de social media. UE îi zice nu

Replica API 19 februarie 2020 | 00:00 234

Deși Facebook vrea să câștige poziția de decident în ceea ce privește modul de reglementare al platformelor de social media, sunt puține șanse ca acest lucru să se întâmple. Uniunea Europeană nu e de acord ca compania lui Mark Zuckerberg să dețină o putere atât de mare.

Pe modelul ”lupul paznic la oi”, Facebook a promovat recent un set de instrucțiuni privind viitoarele reglementări suferite de platforme online. Totuși, reprezentanți ai UE susțin că inițiativa lui Zuckerberg nu este destul și că Facebook ar trebui să se conformeze standardelor impuse de leguitori, conform Engadget.com.

”Nu ar trebui noi să ne adaptăm la această companie, ci ca această companie să se adapteze la noi”, a spus comisarul UE pe industrie, Thierry Breton.

În raportul ”Charting a Way Forward on Online Content Regulation”, gigantul american suține că pentru a reduce cel mai bine discursul periculos prin reglementare, păstrând în același timp libera exprimare, cea mai bună metodă este ”prin apelarea la sisteme precum canale prietenoase pentru raportarea conținutului sau supravegherea externă a politicilor sau a deciziilor de aplicare și prin necesitatea procedurilor precum raportarea publică periodică a datelor”.

Totuși, Breton susține că Facebook a omis să vorbească despre cum domină piața sau despre lipsa asumării unor responsabilități. Și comisarul european pentru Justiție, Věra Jourová, a avut lucruri de reproșat companiei lui Zuckerberg: „Facebook nu poate scăpa de toată responsabilitatea. Facebook și domnul Zuckerberg trebuie să răspundă singuri la o întrebare <> ca și companie și ce valori doresc să promoveze”, conform mediastandard.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102