REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Factura la electricitate a consumatorilor casnici va crește cu 30 de bani pe lună în 2017, odată cu reforma din sectorul energiei verzi

Factura la electricitate a consumatorilor casnici va crește cu 30 de bani pe lună în 2017, odată cu reforma din sectorul energiei verzi

Replica API 11 februarie 2017 | 00:00 304

Factura la energie electrică a consumatorilor casnici va crește cu 30 de bani pe lună, odată cu reforma care va avea loc în acest an în domeniul energiei regenerabile, potrivit datelor postate pe site-ul Ministerului Energiei cu privire la perspectivele pentru 2017 ale sectorului de energie verde.

"Impactul în factura consumatorului casnic va crește cu aproximativ 30 de bani pe lună. La nivelul unui an, asta înseamnă o creștere a impactului în factură de la 42 lei/MWh, la aproximativ 47 lei/MWh. Această măsură este menită să aducă un echilibru între efortul suportat de consumatorul final și sprijinul acordat producătorilor de energie din surse regenerabile", menționează sursa citată.

Conform legislației în vigoare, o anumită cotă obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi. Cota obligatorie pentru anul 2017 este 8,3%.

"Asta înseamnă că numărul estimat de certificate verzi ce vor fi absorbite de piață în anul 2017 va fi de aproximativ 12 milioane. Aplicând prevederile legii în vigoare (încetarea amânării, începerea reinserției) și luând în considerare certificatele verzi neabsorbite în piață de anul trecut, rezultă un total de certificate verzi disponibile de peste 25 de milioane. Dintre acestea, mai bine de jumătate ar urma să expire, lucru ce ar avea un impact devastator asupra industriei energiei regenerabile din România", arată reprezentanții ministerului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce tot poporul este obligat sa contribuie la imbogatirea cu milioane de euro a celor care au "plantat" mori de vant? De ce statul garanteaza castigul acestor "investitori"? Afaceri fara risc, castig sigur! Rog raspunsuri pertinente, la obiect.
2
0
despre iohanis nu vreau sa mai aud. sant satul de nazistu asta incult ce tine cu tot dinadinsul sa faca numai rau acstui popor ce spune cu nonsalanta ca santem oameni lui: baiii .... Ai facut ceva bun ca sa acceptam aceste vorbe ? ai dat din casele si asa acaparate prin .... la vre-un sarman ramas pe drumuri din n. motive ? A facut ceva bun guvernul tau ptr. popor in afara de furaciunea celor peste 10 miliarde EU cu siguranta de care beneficiezi si tu ? De ce spui acum luati mana de pe cucuvea ? Rusine sa-ti fie !
1
1
In traducere: vin unii, fac parcuri eoliene - CEZ, de exemplu - si primesc finantare din certificate verzi pt asta. Certificatele verzi sunt suportate de catre populatie - vezi sectiunea "contributie la cogenerare" din factura. In mod normal ar fi OK daca energia ieftina ar ajunge la consumatorul final. Doar ca energia produsa ieftin ajunge pe bursa sau la "baieti destepti", si ajunge sa fie vanduta la preturi foarte mari. Adica specula. Asta umfla artificial pretul energiei, care e suportat de populatie. Consumatorii casnici asigura grosul profitului, nu cei industriali. Furt pe fata.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218