REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Facultatea de Medicină de la Ovidius şi-a dat votul de încredere pentru candidatura dr. Catrinoiu

Facultatea de Medicină de la Ovidius şi-a dat votul de încredere pentru candidatura dr. Catrinoiu

Replica API 21 martie 2014 | 00:00 222

Ce ziceţi de asta?

Ce ziceţi de asta?

Începe lupta pentru conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa! Consiliul Profesoral al Facultăţii de Medicină s-a reunit, joi, 20 martie a.c., ora 15.00, în şedinţă. După două ore de discuţii, membrii Consiliului Profesoral au acordat "votul de încredere şi de susţinere" pentru candidatura dr. Doina Catrinou la funcţia de rector.

"Doamna Catrinoiu s-a adresat Consiliului Profesoral şi a anunţat că îşi menţine intenţia de a candida la rectorat. A obţinut un vot de încredere şi susţinere în unanimitate. Din Consiliul Profesoral fac parte peste 20 de persoane: decan, prodecani, şefi de departamente, profesori. Consiliul Profesoral se întruneşte o singură dată pe lună, la solicitarea decanului. S-a discutat despre regulamentele de licenţă şi admitere la Facultatea de Medicină, iar la finalul întâlnirii s-a supus la vot solicitarea dr. Catrinoiu", au declarat cadrele universitare. Un alt potenţial candidat, dr. Sorin Rugină, nu face parte din acest consiliu, aşa că membrii consiliului au concluzionat: "Înseamnă că dumnealui va fi susţinut de altă facultate, pentru că nu şi-a exprimat intenţia de a candida din partea Facultăţii de Medicină". De menţionat că dr. Sorin Rugină, dar şi decanul Facultăţii de Medicină, prof.univ.dr. Nicolae Ceamitru, nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Facem precizarea că întrunirea de joi a avut loc la scurt timp după ce fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a deplasat la Universitatea Ovidius, urmare a numeroaselor reclamaţii ce ar fi ajuns în atenţia sa.

Reamintim faptul că Senatul Universităţii Ovidius, întrunit pe 11 martie, într-o şedinţă extraordinară, a decis ca rectorul interimar prof.univ.dr. Ion Bordeianu să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare, termenul legal de preaviz. Senatul a mai stabilit în aceeaşi şedinţă şi calendarul alegerilor pentru desemnarea noului rector: 2 - 10 aprilie: înscrierea oficială a candidaţilor; 11 aprilie - 9 mai: campania oficială de promovare a programelor manageriale; 12 mai: alegeri pentru desemnarea unui nou rector.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218