REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FADERE cere demisia ministrului de Interne pentru umilinţa trăită la graniţe de românii care se întorc acasă de sărbători

FADERE cere demisia ministrului de Interne pentru umilinţa trăită la graniţe de românii care se întorc acasă de sărbători

Replica API 23 decembrie 2015 | 00:00 187

Luaţi prin surprindere, dar foarte receptivi la şpăgi

Luaţi prin surprindere, dar foarte receptivi la şpăgi

Petre Tobă

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia ministrului de Interne, Petre Tobă, după ce zeci de mii de români care se întorc acasă de sărbători stau şi cu zilele la frontieră, pentru a putea intra în ţară. Mai mult, poliţiştii de frontieră îi şicanează până ce primesc şpaga de rigoare, profitând astfel de „abundenţa” de sezon pentru o suplimentare consistentă a bugetului personal.

„Pentru proasta organizare din ultimele zilei a activităţii frontierelor şi dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice, FADERE cere demisia domnului Petre Tobă din fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulţi români din Europa se întorc în ţară, autorităţile să fie luate din nou “prin surprindere”. Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înştiinţat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres nerezolvand problema.

În Europa locuiesc în jur de trei milioane şi jumătate de români care trimit foarte mulţi bani în ţară şi care se întorc acasă în număr covârşitor de două ori pe an: de Crăciun şi în perioada vacanţei de vară. Suntem indignaţi de sutele de telefoane şi mesaje care le-am primit din partea românilor care în loc să fie primiţi cu braţele deschise de România, sunt ţinuţi la graniţe şi sunt trataţi încă o dată cu dispreţ.

Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriaşe să fie doar incompetenţa. Ar fi mult mai grav data situaţia ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau şi-ar avea originea în obiceiul poliţiştilor de frontieră şi vameşilor corupţi care caută în bagajele românilor până îi fac pe aceştia să le dea şpagă pentru a putea intra în ţară”, se arată într-un comunicat FADERE trimis pe adresa redacţiei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614