REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Făgădău a preluat atribuţiile lui Mazăre. Mandat pe o perioadă de un an

Făgădău a preluat atribuţiile lui Mazăre. Mandat pe o perioadă de un an

Replica API 9 iunie 2015 | 23:08 100

Cum era de anticipat,

Cum era de anticipat,

Decebal Făgădău

Aşa cum era de aşteptat, viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău a preluat atribuţiile de primar. Luni, în cadrul şedinţei Consiliului Local, consilierii l-au desemnat în bloc, cu excepţia celor ai opoziţiei, pe Decebal Făgădău, să preia atribuţiile lui Radu Mazăre.

16 voturi au fost „pentru”, nici un vot pentru celălalt viceprimar - Gabriel Stan - şi şapte „anulate”, evident acestea fiind ale PNL. Votul a fost întâmpinat cu felicitări din partea prefectului Constanţei, Ion Constantin, prezent la eveniment. „Reprezintă o responsabilitate imensă, iar eu vă urez succes în acest foarte scurt mandat. Mi-aş dori să vă continuaţi activitatea pe care aţi avut-o şi, peste un an de zile, să puteţi trage linie în activitatea pe care aţi avut-o. Mult succes dumneavoastră şi întregului CL”, a spus prefectul. „Mulţumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. Va fi un mandat cu vorbe puţine şi fapte şi rezultate multe. Îmi doresc să am o colaborare excelentă atât cu CL, cu executivul municipalităţii şi, de asemenea, voi deschide o relaţie cu tot ceea ce înseamnă viaţa Constanţei. Astăzi (luni - n.r.), am convocat deja o şedinţă cu aparatul Primăriei, astfel încât dispoziţiile de delegare de competenţe să fie unele clare, ferme şi asumate. În orice caz, schimbările nu vor fi bruşte, radicale. Oraşul are nevoie de continuitate. Constănţenii trebuie să simtă că trăiesc într-un oraş sigur, cu perspective şi, în momentul de faţă, principala noastră preocupare este aceea de a gestiona prezentul şi de a creiona viitorul. (…) Modul de lucru cu presa se va schimba, astfel încât tot calendarul să fie unul previzibil, cel puţin lunar să vin cu un raport de activitate şi cu un raport de progres. (…) Constănţenilor le transmit un mesaj de încredere, de siguranţă în ceea ce priveşte atât viaţa oraşului, din toate punctele de vedere şi cred că, împreună, putem într-un an de zile să schimbăm multe lucruri în bine. (…) La nivelul întregii ţări lucrurile sunt oarecum blocate din punct de vedere administrativ. Evident că au întâietate răspunsurile şi corespondenţa cu instituţiile statului şi poate aceasta este o cauză în întârzierea rezolvării problemelor cetăţenilor. Evident, acest lucru va fi analizat şi încercăm să găsim o rezolvare, pentru că este un moment peste care putem trece printr-o bună colaborare instituţională şi printr-o bună delegare a sarcinilor fiecăruia”, a spus Făgădău.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102